Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá rodina s dvěma dětmi obývá miniaturní jednopokojový byt na sídlišti, bez naděje na cokoliv lepšího. Do velkého vedlejšího bytu se přistěhuje nový nájemník, který vypadá velmi distingovaně, tajemně a intelektuálsky (Milan Lasica). Po večerech navíc velmi volnomyšlenkářsky. Nešťastní Syslovi, kteří nemohou najít ani chvíli, ani prostor pro své soukromí, jen bezmocně naslouchají zvukům odvedle. Jednoho dne však otec (Marián Zednikovič) nešťastnou náhodou udělá do zdi díru, díky níž může procházet do sousedova bytu. On a postupně i celá rodina začnou objevovat nový svět – zdánlivě svět všeho, na co se Syslovi neodvážili pomyslet ani v nejsmělejších snech. Z prolínání obou prostorů i napětí z odhalení, mizení lidí v jednopokojovém bytě atd. vznikají komické situace vycházející z postřehů z nejvšednějšího rodinného života. Pod kůži se však zadírá i úvaha o lidské svobodě a prostých lidských touhách. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

sator 

všechny recenze uživatele

Čas od času si pouštím, jeden z nej 80 let...Film není jen komedie je tam hodně melancholických tonů... ta scéna ve výtahu ze Šimonem vauuuu... Stejnojmenná kniha "Utekajme, už ide! " která diváka vybízí ke koupi na základě zhlédnutí filmu nemá s filmem nic společného, jedná se o antologii scifi povídek z roku 2011,kdy ta úvodní s názvem "Utekajme už ide" je  zombie-horor odehrávající se v ulicích Bratislavy a v útrobách hokejového stadiónu během MS v hokeji. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Elegantně skrytá poetika! Decentně podaný příběh, při němž se bude vrtět každý, kdo nemá rád porušování pravidel (sousedovi se do ledničky opravdu neleze!). Bydžovská milá, Hryc zábavný, Zednikovič postupně propadající šarmu žen. Menzel, Satinský, erotika. Paneláky a cikánský způsob, jak bydlet na sídlišti. ()

Reklama

Pitryx odpad!

všechny recenze uživatele

No komedie u které se třicet minut od začátku ani nepousměju, hm hm... Ale tohle komedie byla, podle všech. Mně to jako komedie vůbec nepřišlo. Koukal jsem na to jako tele a stále nechápal co s to k čertu děje a čemu se mám smát. Nakonec jsem to vzdal, nechal film běžet a dělal jinou činnost. Snímek jsem dokoukal jen jedním okem. 201110248156/8318 +++++++++++++++++++++ Skoro souhlas, jen jedna hláška pana Menzela, jinak opravdu nic k zasmání, potřetí netřeba. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Utekajme domov, už to ide zase v telke! Kedysi veľmi divácky úspešná komédia (aspoň v televízii), ktorú videl snáď každý správny Slovák. Videl som ju zo zvedavosti v aj o niečo staršom veku, kvôli oprášení nostalgických spomienok a populárnym hercom. Už mi to tak vtipné, ako za mladi, nepripadalo, čo ale neznamená, že je to možno najlepší film Dušana Rapoša. Všetci vieme, ako dopadol a že si to chlapík ani neprizná. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Socialistická komediální nuda. 1) Pokud tuto komedii, jak píše komentátor Anderton, "videl snáď každý správny Slovák", pak mě zajímá, jestli to platí i o Češích. Zařadil jsem se mezi ty nešťastníky a musím říci, že mě to nijak netěší. 2) Vlastně jediné, co si pamatuji, je 35letý Marián Zedničkovič v těsných džínách (otec Sysel). ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Nakrúcanie filmu prebiehalo v Bratislave a netrvalo ani mesiac. Väčšina záberov nevznikala v paneláku, ale v ateliéri na Kolibe. (Raccoon.city)
  • Stejnojmenná kniha „Utekajme, už ide!“, která diváka vybízí ke koupi na základě zhlédnutí filmu, nemá s filmem nic společného.Jjedná se o antologii scifi povídek z roku 2011, kdy ta úvodní s názvem „Utekajme už ide“ je zombie-horor odehrávající se v ulicích Bratislavy a v útrobách hokejového stadiónu během MS v hokeji. (sator)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno