Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá rodina s dvěma dětmi obývá miniaturní jednopokojový byt na sídlišti, bez naděje na cokoliv lepšího. Do velkého vedlejšího bytu se přistěhuje nový nájemník, který vypadá velmi distingovaně, tajemně a intelektuálsky (Milan Lasica). Po večerech navíc velmi volnomyšlenkářsky. Nešťastní Syslovi, kteří nemohou najít ani chvíli, ani prostor pro své soukromí, jen bezmocně naslouchají zvukům odvedle. Jednoho dne však otec (Marián Zednikovič) nešťastnou náhodou udělá do zdi díru, díky níž může procházet do sousedova bytu. On a postupně i celá rodina začnou objevovat nový svět – zdánlivě svět všeho, na co se Syslovi neodvážili pomyslet ani v nejsmělejších snech. Z prolínání obou prostorů i napětí z odhalení, mizení lidí v jednopokojovém bytě atd. vznikají komické situace vycházející z postřehů z nejvšednějšího rodinného života. Pod kůži se však zadírá i úvaha o lidské svobodě a prostých lidských touhách. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Utekajme domov, už to ide zase v telke! Kedysi veľmi divácky úspešná komédia (aspoň v televízii), ktorú videl snáď každý správny Slovák. Videl som ju zo zvedavosti v aj o niečo staršom veku, kvôli oprášení nostalgických spomienok a populárnym hercom. Už mi to tak vtipné, ako za mladi, nepripadalo, čo ale neznamená, že je to možno najlepší film Dušana Rapoša. Všetci vieme, ako dopadol a že si to chlapík ani neprizná. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Elegantně skrytá poetika! Decentně podaný příběh, při němž se bude vrtět každý, kdo nemá rád porušování pravidel (sousedovi se do ledničky opravdu neleze!). Bydžovská milá, Hryc zábavný, Zednikovič postupně propadající šarmu žen. Menzel, Satinský, erotika. Paneláky a cikánský způsob, jak bydlet na sídlišti. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Socialistická komediální nuda. 1) Pokud tuto komedii, jak píše komentátor Anderton, "videl snáď každý správny Slovák", pak mě zajímá, jestli to platí i o Češích. Zařadil jsem se mezi ty nešťastníky a musím říci, že mě to nijak netěší. 2) Vlastně jediné, co si pamatuji, je 35letý Marián Zedničkovič v těsných džínách (otec Sysel). ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Opravdu zvláštní, dalo by se říct komedie? Zábavný nápad a satira na poměry v panelácích, kterou obohacují dobří slovenští herci. Celý film má zvláštní meditační atmosféru a když člověk uvidí panelové sídliště, výtahy a sousedky, chytne ho nostalgie, nemluvě o klasických slovenských hercích, kterým tady vévodí Milan Lasica. Překvapením je jméno režiséra, který se později vrhnul na něco kompletně jiné záležitosti... ()

owwidius 

všechny recenze uživatele

Ked som bol maly, tak tento film mal pre mna nejake zvlastne caro. Ale teraz som bol sklamany. Skor ako komedia je to taka satira. Dialogy su miestami dost nedoveryhodne a este aj zneju ako nadabovane (zrejme 'kvalitne' nahravanie zvuku na placi). Pri tomto nostalgickom pozerani na staru Petrzalku som si uvedomil, ze to bol asi aj ten dovod, preco sa mi to vtedy tak pacilo - ze sa to odohravalo v dobe a na mieste kde som vyrastal. 3 zhovievave brmbolce z nostalgie. [#139/2013] ()

Galerie (15)

Zajímavosti (29)

  • Milan Lasica (Dr.Mahm) sa opätovného uvedenia filmu po vyše 30 rokoch nedožil, no bol zvedavý, ako ho po rokoch diváci prijmú. „Neviem, či tento film je naozaj nadčasový, to sa uvidí až teraz, keď ho diváci uvidia s odstupom času,“ povedal. (Raccoon.city)
  • Milan Lasica stvárňuje vo filme kúzelníka Dr. Mahma, hoci pôvodne mal hrať úlohu inda Hadži R. Rawala (Andrej Hryc) ,ale na postavu sa osobne necítil vhodný, a tak prehovoril režiséra aby mu dal postavu Mahma. (Raccoon.city)
  • Vo filme si drobnú rolu zahral aj druhý syn Mariána Zednikoviča (Svätopluk Sysel) Lukáš Zednikovič. Hral chlapca, ktorý hádže mince do studne. Celý šťastný išiel na premiéru, že sa tam uvidí, ale nestalo sa. Režisér Rapoš ho vystrihol, čo sa ho ako šesťročného hlboko dotklo.Táto scéna sa ale nachádza v nemeckej verzii, kde ju ponechali. (Raccoon.city)

Související novinky

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

LFŠ ocení Hynka Bočana a Milana Lasicu

28.05.2019

Letní filmová škola Uherské Hradiště, která se letos koná v termínu 26. července až 4. srpna, přivítá dva významné představitele česko-slovenské kinematografie – režiséra Hynka Bočana a herce Milana… (více)

Semináru slovenského filmu, Nitra

Semináru slovenského filmu, Nitra

24.10.2009

5. - 8. 11. 2009 sa v Nitre (Aula UKF v Nitre) uskutoční II. ročník Semináru slovenského filmu. Seminár slovenského filmu bude tento rok pri príležitosti dvadsiateho výročia novembrovej revolúcie… (více)

Reklama

Reklama