Reklama

Reklama

V 50. letech je život v prosluněném středo-americkém městečku Suburbicon bezstarostný a idylický. Malebné domky s upravenými trávníky jsou dokonalým místem pro šťastné rodiny. A taková je i rodina Gardnera Lodge. Tedy alespoň navenek. Jedné noci vše změní vloupání do jejich domu. Gardnerova manželka Rose je zavražděna. Policie velmi rychle zatkne podezřelého. Ale když dojde na stanici k identifikaci, Gardner pachatele neoznačí. A možná pro to má dobrý důvod. Podezřelým z brutálního činu je totiž lichvář, který má na starost klienty, kteří své dluhy mafii neplatí včas. Gardnerovo rozhodnutí spustí řetězec podezírání, vydírání, násilí a pomsty. (Bioscop)

(více)

Videa (18)

Trailer 1

Recenze (216)

Dale 

všechny recenze uživatele

Takéto čierne komédie sú presne podľa môjho gusta, Coeni sa nezaprú. Po väčšinu filmu som sa spokojne usmieval, aj keď niektoré scény mohli byť vygradované ešte lepšie a niektoré boli mierne prehnané (hasičské auto zčistajasna na prázdnej ceste). Ale tá atmosféra vidláckeho malomesta v 50-tych rokoch 20. storočia bola úžasná. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Suburbicon" bol film, ktorý som chcel vidieť. Nápad filmu je dobrý, vyzerá vcelku originálne a dá sa to celkom dobre spracovať. Lenže to nie je dobre spracované tu. Osobne poviem, že film má vskutku dosť problémov, o ktorých si budeme musieť niečo povedať, no najprv sa skúsme dostať do pozitívnych častí filmu. Gary Basaraba je dobrý a jeho postava ma aj celkom berie. A mám pocit, že ozaj dokázal dať aspoň trošku ľudskosti do tohto filmu. Občas sa tu objaví postava, ktorá to vie trošku niekam posunúť no realita je taká, že sa to stáva veľmi zriedkavo. Noah Jupe, ktorý hrá Nickyho je podľa mňa tiež dobrý a po celý čas filmu som bol na jeho strane. Koniec koncov, je to osoba, ktorú som chcel vidieť prežiť. Herecké výkony sú vo filme relatívne fungujúce. Všetci sú v rámci možnosti okey, no nemám pocit, že by dokázali svoje postavy nejako výraznejšie pretlačiť a dať filmu nejaký šarm. Akosi to nejde. S výnimkou Oscara Isaaca. Je vidno, že sa vo svojej role dobre pobavil. Čo sa ostatného týka, je to bieda. Matt Damon nevie svoju postavu nejako moc pretlačiť a chýba mi z neho vidieť viac temnejšia stránka. Ktorá je tu skutočne potrebná. Julianne Moore je miestami dobrá, a miestami skutočne otravná. Človek si môže vybrať. Hrá tu dvojrolu a osobne poviem, že ako Rose funguje, no má tu málo miesta. Ako Margaret mám pocit, že veľmi okato hrá na niektoré strunky a viac to jej postavu degraduje. Režisérsky je toto jeden z najmenej zvládnutých filmov, čo som videl. Mám pocit, že to chce byť 3 alebo 4 rôzne veci súčasne a nič nevie dobre vybalansovať. Chce to byť čierna komédia? Chce to byť seriózny thriller? Chce to byť film o rasizme? Nič z toho nie je doriešené. A keď už sme to načreli, povedzme si niečo o téme rasizmu v tomto filme. Kompletne sa to mohlo vytiahnuť, a nič by sa na filme nejako výrazne nezmenilo. Nemalo by to ani väčšiu hĺbku, ani by to nebolo plytšie. Len sa to proste deje a nič z toho nevyťažíme. Podľa mňa je "Suburbicon" veľmi premrhaný potenciál, slabo spracované a okrem toho je to aj dosť priehľadné. Záhadu som vylúštil podľa mňa skôr, než sme reálne ako diváci mali. A stratí sa tým akýkoľvek náznak thrilleru. Film neodporúčam. Myslím si, že je veľa iných dobrých filmov, ktoré sú hodné vášho času. Toto to nie je. Hodnotenie: C- ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

“NAJDI V SUBURBICONU SVŮJ DOMOV…“ /// Suburbicon – ideální místo pro život… Film o obavách bělochů z integrace černochů (řečeno na plnou držku), o rozhodnutích, který jsou dobrý pro rodinu (bílou) a postavách, se kterejma je po Coenovsku po právu zatočeno. Nakonec – nic z toho není dotažený do nejčernějšího konce. Teda možná je, ale … černoši jsou jen kulisou a rodina – tam to dopadlo podle vočekávání. Prostě je to plochý, jak žehlící prkno. Jestli si Clooney myslí, že ty nejlepší černothrillerový kusy vo zločinu budou nechávat Coenovi jemu, tak je magor! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Umřela mi máma. Táta přežil… 2.) Vyrůstal jsem vedle černochů a náš dům byl (vobčas) plnej mrtvol. 3.) Thx za titule „msiticjoe“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Prostě takové normální šosácké předměstí. Divný táta s divnou tetou vyautují divnou mámu, divný synek zůstává v autistické ulitě, záhy se objeví divný pojišťovák a spolu s divnými řidiči autobusu se všichni vzájemně semelou v divné vybíjené. A div se světe, je z toho zábavně divná, hravá, skvěle natočená i zahraná, výpravně vymazlená černotumorná popičofka, takový Hičkok na pervitinu, čtvrtý nejlepší scénář divných židích bratrů (mají jich dobrých přesně pět) a jednoznačně nejlepší film Žužu Žorže (zatím natočil jen samé otravně divné sračky). Z čehož opět plyne poučení zásadně nevěřit zdejším rozumbradickým milovníkům pánských rekt a vždy se raději přesvědčit na vlastní oči, jací jsou to divní a nevkusní kokotci. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový nemastný, neslaný. George Clooney snad nikdy nenatočí dobrý film. Přišlo mi to hodně kostrbaté, nezábavné a zdlouhavé. Matt Damon se mi do role příliš nehodil, zápletka mi nesedla, vtipné jsem zde nenašel vůbec nic a ve finále dojde na menší krájení chyba, ale film to už nezachrání.Docela jsem se trápil. 35% ()

Galerie (49)

Zajímavosti (10)

  • V závěru filmu pronásleduje hlavního hrdinu (Matt Damon) modrý VW Brouk a v něm holohlavý muž. Velice podobná scéna se objevila také ve filmu Big Lebowski (1998), který mají na svědomí také bratři Coenové. (Lukoboss)
  • Natáčať sa začalo v októbri 2016 vo Fullertone, 30 kilometrov južne od Los Angeles. (Scraffy)
  • Film je voľne založený na incidente z roku 1957 v Levittowne, kde sa černošská rodina prisťahovala do belošského prostredia, čo viedlo k rasovo motivovanému obťažovaniu a násiliu voči rodine. (Scraffy)

Související novinky

Clooney a Hlava 22

Clooney a Hlava 22

26.11.2017

Georgi Clooneymu se moc nezadařilo ani s Památkáři ani se Suburbiconem, takže to zkusí jinak - přes televizi. Jeho novým projektem je totiž seriálová adaptace románu Hlava 22, v níž se ujme jedné z… (více)

Coeni píší internetový thriller

Coeni píší internetový thriller

15.10.2016

Bratři Coenovi jsou oscarovými scenáristy a režiséry a většinu času tráví vlastními projekty. Sem tam ale napíší film i někomu jinému a v posledních letech dali dohromady třeba Nezlomného nebo Most… (více)

Clooney natočí scénář od Coenů

Clooney natočí scénář od Coenů

26.10.2015

Spolupráce bratrů Coenových a George Clooneyho zatím čítá Bratříčku, kde jsi?, Nesnesitelnou krutost a Po přečtení spalte. Už brzy uvidíme jejich čtvrtý společný film, retro komedii Ave, Caesar!, tím… (více)

Reklama

Reklama