Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 2

Recenze (174)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Zcela jistě si tenhle film nezaslouží 4*, ale také si zcela jistě nezaslouží jen pouhých 42%. Já bych to viděl alespoň na těch 55%. Vždyť takové oscarové hvězdy jako Whoopi Goldberg, James Coburn nebo Maggie Smith si takovou neúctu nezaslouží. Znáte snad podobnou hudební komedii s takovým hereckým obsazením? Já teda ne. Nevěřím tomu, kdo říká, že když viděl Sestru v akci 2 poprvé, tak se dobře nebavil. Samozřejmě, že k dokonalosti to má hodně daleko a k senzačnímu prvnímu dílu taky, ale přeci jen si to jako pokračování veleúspěšné komedie menší pozornost zaslouží. Záčatek se mi teda zdál docela obstojný a scéna kdy se Deloris setkává s Matkou představenou je nejdojemnější a nejlepší na celém filmu. Pak už začíná scénář trošku skřípat, ale Whoopi s jejím kolegyněmi v hábitu se to snaží zachránit. A mě připadá, že se to povedlo. Písničky jsou pořád stejně dobré, akorát jsou trochu modernější a vtipných scének a hlášek je tam taky dost. Já teda nevim, ale mě to na rok 1993 připadá pořád jako dobrá komedie a navíc když to srovnám s jinými pokračováními - není co řešit. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Film za moc opravdu nestojí, a taky donedávna jsem zde měl hodnocení jen 1*, ale pak jsem na internetu slysel zajímavou melodii, přemýšlel jsem odkud jí znám a měl jsem to, je to z tohoto filmu. A to je už hodně dávno, co jsem ho viděl. Co do hudby melodii etc to opravdu stojí za pozornost. ()

Reklama

VideneFilmy 

všechny recenze uživatele

V prípade jednotky sa jednalo o priemernú komédiu so strihovými chybami. Dvojka túto slabinu posúva a dočkáme sa niekoľkých nelogických zmien záberov. Whoopi Goldberg už nie je výrazne lepšia než zvyšok obsadenia a jediný, kto si udržal svoj herecký štandard je Maggie Smith. Príbeh sme v rovnakom "habite" videli veľakrát a od začiatku vieme, ako to skončí. Hra na city pôsobí neuveriteľne, silený humor je prítomný takmer v každej scéne a ani piesne nie sú chytľavé, ako tomu bolo v prvom diele rok predtým. Hoci aj k dvojke mám od detstva pozitívny vzťah, objektívne nedosiahla priemeru vo svete komédií a jedná sa len o tradičné pokračovanie komerčne úspešného projektu. ()

Jamall 

všechny recenze uživatele

První i druhý díl se řadí mezi mé nejoblíbenější komedie...Whoopi Goldberg mám rád (hlavně ve filmu Duch,kde hrje nezapomenutelně) ...co se týče Sestri v akci 2,tak mě osobně nepřipadá horší než první díl...drží se ve stejné rovině,jen možná ty dialogy občas skřípou,ale co...nikdo nemůže upřít,že tohle je bezpochyby stejně jako první díl velmi oblíbená komedie :) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Máte-li rádi černošské spiriuály, gospel či jinou americkou kostelní muziku, snad oceníte několik písniček s poměrně vysokou úrovní. Osobně takovým fanouškem sice nejsem, ale musím uznat, že kdyby ve filmu zůstaly pouze tyto zpěvné scény anebo kdybych měl k mání jenom soundtrack, nejednalo by se o promarněnou práci. Z komediálního hlediska se však musíte velice snažit, být obzvláštním fanouškem tohoto "humoru", anebo v mimořádně příznivé náladě, abyste se párkrát alespoň pousmáli. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • V scéne, keď deti dajú Deloris na stoličku lepidlo a ona sa pozerá cez dvere, v dolnom rohu si môžete všimnúť nápis "ass" z názvu "music class", ktorý je prelepený. Keď však otvorí dvere, aby vošla dovnútra, nápis "music class" je úplne čistý a celý. (martin1m2)
  • Slavný německý televizní moderátor Thomas Gottschalk (otec Wolfgang) si ve filmu zahrál díky tomu, že se Woopi Goldberg kdysi zúčastnila jeho pořadu "Wetten, dass..?". (HappySmile)
  • Keď otec Thomas hovorí sestrám, že Deloris je zabávačka v Las Vegas, sestra Mária Robert zdvihne ruky k svojej tvári. Hneď na to ich má ale zložené po boku tela. (martin1m2)

Reklama

Reklama