Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Deloris se vrací do role sestry Mary Clarence na prosbu jeptišek, které potřebují pomoci s nezvladatelnými žáky na střední církevní škole. Ani pro ni však první setkání nedopadne nejlépe. Přesto se rozhodne vytrvat, zejména když náhodou zjistí, že škola má být uzavřena, protože chybí peníze na její provoz. A protože jediné, co Deloris alias Mary Clarence umí, je zpívat, rozhodne se školu zachránit zpěvem. Zaveze žáky na vystoupení jeptišek ve starobinci a pak využije jejich nadšení z úspěšného vystoupení k tomu, aby z nich udělala školní sbor. A po úspěchu jeho prvního vystoupení přihlásí sbor do celostátní soutěže v Hollywoodu. Nepříliš ochotný otec Maurice sice akci povolí, ale pouze s podmínkou, že si na ni studenti sami vydělají. Těm se to sice podaří, ale ještě je tu proradný správce Crisp, který odhalí pravou totožnost sestry Mary Clerence a vydá se do Hollywoodu, aby na poslední chvíli vystoupení sboru zabránil. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu 1

Recenze (174)

corbeau 

všechny recenze uživatele

"Tenhle film už jsem někdy viděl... ne, počkat, to byl jinej, ale děj byl úplně stejnej, aha... " Na rozdíl od jedničky, která fungovala celkem dobře i jako komedie, je tohle čistě hudební film - a když se zrovna nezpívá, tak nemá co nabídnout. Písničky jsou ale opět skvělé (pěkný průřez černošskou hudbou od gospelu přes soul po hip-hop) a Wendy Makkena je snad ještě hezčí, než v prvním díle, což dohromady na tři hvězdy stačí. ()

Dark_Hark 

všechny recenze uživatele

Musím úprimne, ale naozaj úprimne povedať, že som mal proti tomuto filmu silné predsudky a odkládal som jeho pozeranie, lebo som si myslel, že to bude odpad!, ale moje myslenie bolo neoprávnené.  Každý povie, že 1 diel naozaj stačil. Potvrdzujem toto tvrdenie, ale 2 dielom nič nepokazili buďme k sebe úprimný. Zabával som sa, dostali dobrú ideu.  Musím tomuto filmu dať 5* ()

Reklama

Skeevee 

všechny recenze uživatele

Abych rekla pravdu, pro me je to pokracovani, ktere vyjimecne neni horsi, nez prvni dil =) da se koukat na oba a svete div se, mam tyhle filmy docela rada =) prijdou mi usmevne, sem tam blaznive, sem tam si clovek pobrukuje pisnicky =) a najdeme v nich i pouceni... napr. nejlepsi zarazkou je salam a neztracejte hlavu, vzdycky je tu velka role lepici pasky =))) ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že i když má Sestra v akci 2 horší hodnocení (a překvapuje mě to - jedná se prostě o nenáročnou komedii a tak to beru) než jednička, tak se mi líbila o něco málo víc. No a když se řekne Whoopi Goldberg, tak si jí prostě já osobně ihned vybavím v černém hábitu jeptišky! :) Nejvíc nádherný na celém filmu je písnička Happy Day - s tou mám snad spojený celý film... a velmi, velmi mě baví ten černošský projev, ty vejšky a jak to ten sbor rozjede... :) Dávejte si tomu klidně odpady, ale mně se to líbí! :) ()

PRASÁK 

všechny recenze uživatele

Volný pokračování komedie „Sestra v akci” opět s Whoopi Goldberg coby zpěvačkou Deloris Van Cartier v hlavní roli. Oproti prvnímu dílu se tentokrát barová zpěvačka Deloris Van Cartier rozhodne pomoci jeptiškám s jejich problémem a vodchází dobrovolně do klášterní školy, kde má nastolit pořádek ve třídě plný neukázněnejch výrostků. Jak se jí to podaří? To zjistíte, když se na tenhle film kouknete. Natočil jej černej americkej režisér a taky herec Bill Duke, kterej má na svědomí spousty TV-seriálů a TV-filmů, jako i celovečerních filmů: Poprask v Harlemu, Tajná mise, Když mi odejdeš, Gangster, Odhalení nebo Na rozcestí. Pokud jde vo jeho hereckou dráhu, jeho černá hlava zazářila ve snímcích Komando, Země nikoho, Predátor, Pták na drátě, Odplata, Lovec policajtů, Červený drak, Velký třesk či Příležitost dělá zloděje. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (11)

  • Dcera Whoopi Goldberg - Alex Martin, si zahrála jedno z dětí v Deloresině třídě. (HappySmile)
  • Deedee Magno, jedna ze studentek hudební třídy sestry Mary Clarence (Whoopi Goldberg), je bývalá členka popové skupiny The Party, kterou na začátku 90. let vytvořil Disney (což je i producent tohoto filmu). (HappySmile)
  • Velká pozornost se věnovala tomu, aby byly ruce Jamese Coburna (pan Crisp) vždy úplně nebo aspoň částečně zakryty, neboť trpěl artritidou. (HappySmile)

Reklama

Reklama