Reklama

Reklama

Hon na čarodějnice

  • USA Season of the Witch (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Výpravný film vypráví příběh hrdinného křižáka Behmana (Nicolas Cage) a jeho nejbližšího přítele Felsona (Ron Perlman). Po desetiletích boje se vracejí do vlasti, kterou nacházejí zdevastovanou morem. Církevní hodnostáři jsou přesvědčeni, že za katastrofu je odpovědná dívka obviněná z čarodějnictví, a proto dvojici hrdinů rozkáží, aby ji dopravili do vzdáleného kláštera. Zde se má údajná čarodějnice podrobit prastarému rituálu vymítání ďábla. Vydávají se tedy na strastiplnou cestu, která je zkouškou jejich sil a kuráže a během ní odhalí dívčino temné tajemství... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 059)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

To sou zase vlasy! Po celou dobu koukání jsem měl neodbytný pocit, že stačí opravdu velice málo, aby se celá tahle taškařice zvrtla směrem k odpadu. K mému silnému překvapaní se tak nestalo, i když si nejsem přesně jistý, čí vinou. Možná za to může rejža, který umě maskuje mizivý rozpočet, možná kamera poletující desatero lesy a horami, možná sympatická možná čarodějka a koneckonců i celý ansábl, který ji veze, se slušně snaží. Škoda že na poli skromné stopáže nezbylo příliž prostoru na něco jako scénář nebo profilování a rozvoj postav, ale zase to příjemně utíká a až na pár momentů neztrácí drive. Kamenujte mě, ale IMHO výrazně lepší než Solomon. Doporučuju nečíst před shlédnutím další komentáře, protože mě především bavilo čekat, jestli teda Claire Foy je nebo není čarodějka. Po některých příspěvcích by jste v tom mohli mít docela jasno ještě než začnou úvodní titulky.. PS: Kdy už se konečně obejví Cage někde s copem?:) ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy s Nicolasem Cagem a ani zde neudělám vyjímku. Od mainstreamového holywoodského "trháku" jsem toho ani moc nečekal, jen jsem se těšil na parádní fantasy horor. A ten jsem přesně dostal. Atmosféra perfektní, strašidelná. I herci hráli výborně. Hlavně slečně/démonovi jsem baštil její pohádky i s navyjákem. Ve srovnání s mnou nedávno shlédnutým Blackdeath lepší, ale v hloubce trošku pokulhává. A to je asi i jedna ze slabších míst. Taky by mi nevadilo přidat trochu víc akce, než jen bitku s vlky a shnilými knězi. Jako celek super, chvílemi lehce kýčovité. Silné 3* ()

Blaogranas 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem i nečekané, ale stejně jsem byl překvapen. Slabší úvod, zbytečné a nic moc nasnímané bitvy, prostředek slušnější, s idiotskými až moc virtuálními vlky, no a hodně nepodařený závěr. Zklamaný z filmu nejsem, protože jsem nečekal žádnou pecku, ale z toho, že se "statečný rytíř" Ron Perlman sotva pohl zklamaný jsem. Taková jednohubka, které přisuzuji 60% z toho, co jsem skutečně očekával, a proto ty 2*. ()

LyBerion 

všechny recenze uživatele

Po velkém očekávání přišlo bohužel vetší zklamání a přiznám se, že jsem se trochu těšil jak se budou čarodějnice kosit po desítkách a místo toho jen jednu zachrání. Film je na jeho obsah zbytečně roztahaný a to i na těch 98 minut, hudba mě zvlásť nenadchla a hluchá místa nejsou vykryty ani kvalitními dialogy. Jednu hvězdu dávám jen za lépe zpracované prostředí. ()

Haide 

všechny recenze uživatele

Průběh nudný, čekala jsem bombu na konci. Ta sice přišla, ale nezasáhla mě, tak abych byla nadšená, ale film, ze kterého pro mě zůstali pouze trosky. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Po tom úvode som bol ochotný a pripravený v najväčšej možnej miere akceptovať pravidlá toho filmu a len sa nechať ,,baviť,,. Ono sa z toho ale vyklubala taká somarina že sa to nakoniec nedalo. Niki Cage u mňa osobne není špatný herec a veľa filmov s ním mám celkom rád ale toto tu som mu nedokázal uveriť ani na chvíľu. A Pearlman ako jeho verný kamoš a companion tu ,,zapadol,, asi tak zhruba rovnako. Stopáž som kontroloval približne každých 15-20 minút. Season of the Witch sa nedá zasa zaradiť medzi tie absolútne nepozerateľné žbrndy, ale to je zrejme to jediné pozitívum ktoré sa na tom dá nájsť. Slabé 2. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Další, ne příliš povedená béčková podívaná, ve který si střihnul hlavní roli Nicolas Cage. Nápad nebyl úplně špatnej, jenomže děj hodně postrádal nějakej větší spád a závěrečnej zvrat jsem tušil už někdy od půlky filmu. Oko diváka potěší alespoň docela povedená vizuální stránka filmu. Docela mě mile překvapil konec, kterej nebyl úplný klišé. Začínám být ale hodně skeptickej, zda ještě někdy uvidíme Nicolase Cage v nějakym trháku jako byla Skála nebo Tváří v tvář. Vypadá to, že už má svoje nejlepší herecký léta za sebou. Hlavně za povedenou vizuální stránku filmu a sympatickej konec dávám dvě silnější hvězdy. ()

SuperFigo 

všechny recenze uživatele

Čarodějnice? Spíš jedna a ani to pořádně ne. Až do 3/4 filmu sem byl celkem napnutý a chvílemi se i bál, beze srandy :) ale konec je dost přehnanej a atmosféra, kterou sem cítil předtím se jaksi vytratila. Jinak Nicolas (Cage) v pohodě, na to kolik filmů za poslední roky nahrál filmů. Celkově, na stupnici večerních filmů, když už máte pár kapek vína, jsem byl spokojen. :-) ()

Nail 

všechny recenze uživatele

I kdyý mám Nicolase Cageho rád a Rona Perlmana taky, tenhle film byl nic moc. Navíc to nezapadalo do sebe (templáři, hon na čarodějnice apod). Chvilema mě to připadlo jako taková road movie s čarodějnicí :-D Některé efekty byl ale fakt dobré, jde vidět, že se na tom podíleli lidi od nás. ()

darkreider 

všechny recenze uživatele

Keď sa v tom nebudem moc vŕtať, tak je to celkom relaxačná kravina. Dve hviezdy za Rona a Nickiho. Tretiu hviezdu dávam za záverečnú férovku s diablom, to som sa celkom nasmial. Síce to asi k smiechu byť nemalo, ale kto uvidí pochopí. Hlavne nechcite logiku a zmysel. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Až příliš temná středověká fantasy, které chybí trochu propracovanější nápad, nemluvě o tom, že temnoty je tu tolik, že polovinu filmu na plátně téměř nic nevidíme. Mám rád filmy ze středověku, mám rád fantasy, ale tady se až nebezpečně blížíme katastrofám formátu Van Helsing. Na druhou stranu, vztah dvou hlavních hrdinů tu fungoval, děj se odvíjí kupředu a hodně zachraňuje i rozumná stopáž. 50 % ()

MartX 

všechny recenze uživatele

Takový příjemný oddechový fantasy snímek který nepřekvapí ani neurazí. Myslím, že Cage zahrál celkem slušně svou postavu stejně jako ostatní herci. Škoda jen toho konce, ale na 3* to je v pohode ()

cogi 

všechny recenze uživatele

Práce s kamerou a obrazové stvárnění parádní ...a tím celá chvála na hon na čarodějnice končí. Film moc předvídatelný, scéna na mostě totální kravina. Most, v jakém byl stavu, by se s kočárem utrvhl. A závěr? .. bojoval s ďáblem, takže silně pochybuju, že by ho přebil vlastníma rukama, Ďábel má být největší zlo, takže holé ruce a dva nože na něj určitě nestačí. Čekala jsem od filmu víc. Cage jako vždycky jako herec zklamal, Ale jednoho herce musím pochválit a to čarodějnici, ta hrála dobře. ()

VerenaLord 

všechny recenze uživatele

Neškodný béčkový snímek, který může dobře posloužit při deštivém odpoledni. Vidět znovu netřeba, jediné, čemu dávám velké plus je až skoro hmatatelná atmosféra středověku. Herecky celkem zajímavé. Celkový nápad podprůměrný, náročnějšího diváka těžko okouzlí ďábel převtělený do mladé dívky, kterou chtějí odsoudit za čarodějnictví. ()

katmandzoo 

všechny recenze uživatele

mám veľmi rád Nicolasa Cagea a aj v takýchto rolách, v tomto filme na mňa urobil dobrý dojem, čo sa však bohužiaľ už o filme povedať nedá..myslel som si, že to bude o niečom inom a chcel som na to ísť do kina, teraz som rád, že som nešiel, boli by to vyhodené peniaze..nebolo to najhoršie, ale inak nič moc..rozhodoval som sa medzi 2 a 3 hviezdičkami ale o chlp som sa priklonil k 3 kvôli Cageovi a Perlmanovi, keby tam nehrali oni dvaja, tak to asi po polke filmu vypnem.. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele

Tento film se moc a moc snaží být cool, nicméně vykrádá přitom témata a scény z jiných filmů. Takže je to takový nedokonalý slepenec filmů jako jsou Jméno růže a Království nebeské. Pitomému příběhu nasazuje korunu scéna přechodu přes rokli po provazovém žebříku, kde dostává inteligence opravdu naprdel. Na druhou stranu atmosféra je místy docela ucházející. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Ve finální fázi se musím přiznat, že jsem čekal mnohem větší hloupost...v tomto případě se mi dostalo zcela průměrného a normálního snímku, který se zalíbí pouze hrstce diváků, odpudivý bude dost možná pro o něco větší hrstku a kolem nejpočetnější skupiny zcela prošumí, aniž by se v nich jakkoliv odrazil, neboť ani to, že Cage zde není nic moc, už asi nikoho moc neatakuje...i na to už jsme si zkrátka museli zvyknout... ()

Související novinky

Nicolas Cage a mor

Nicolas Cage a mor

23.09.2008

Všimněte si, prosím, že jsme se zachovali taktně a nenapsali jsme „Nicolas Cage JE mor“. A že bychom si to vzhledem k jeho momentální aktivitě a celkové kvalitě jeho filmů z poslední doby mohli… (více)

Reklama

Reklama