Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nejprve vybouchla mina v marocké poušti. Pak se mu po letech strefila do hlavy zbloudilá střela…Bazil prostě nemá na zbraně štěstí. Ta první zkušenost z něj udělala sirotka, druhá ho drží na pokraji náhlé a rychlé smrti. Tenhle optimistický snílek se však nedá ničím zastrašit a společně se svým „jedinečným“ týmem zoufalců se rozhodne pomstít celému zbrojnímu průmyslu. (Festival francouzského filmu)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (200)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet €27miliónovTržby USATržby Celosvetovo $11,229,000║ Po pozretí ukážky k filmu, by som ani z ďaleka nepovedal že to bude až taká BOMBA a to doslova a do písmená. Režisér Jean-Pierre Jeunet opäť dokazuje že má neskutočný talent na vykresľovanie nevšedných príbehov z množstvom neskutočných vychytáviek(toľko perfektne vymyslených postáv a ich charakterov sa len tak všade nenájde). Miestami dokáže servírovať jeden bláznivý úlet za druhým, k tomu pekne rozvíja dej, dokonca príde aj na výbušnú akciu.... proste majstrovsky zvládnuté dielko s okúzľujúcim vizuálom. /videl v kine: 80%/ ...druhým pozretím je šanca ešte na vyššie hodnotenie ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Starý hrnec dělá nejlepší polévku..... Galimatyáš měl být neobyčejný. Může však fungovat to samé 2x po sobě? Poetika starého harampádí či sbírka bezdomovců, Audrey Tautou nenahradí. Přesto se jedná o nevšední film, vyprávějící s humorem (lehkým, jemným, zvláštním) o věcech, které jsme zvyklí vídat.....,ale jinak. Slova, ambice, munice, famózní brutální nápady, Dannyho parťáci po Francouzku na stopě obchodníkům se smrtí – to vše na mne působí víc obyčejně než bych si chtěl připustit. Žádná katastrofa, jen obyčejnost. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem hadí žena a hledám práci. 2.) J.J.Jeunet je mé druhé ,,já“. 3.) Jediný význam kropícího vozu je, abych si měl kde umýt nohy. 4.) Všichni výrobci zbraní si zaslouží sejmout. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dost dlouhou dobu jsem neviděl bláznivě úchylnou komedii, která by ale nebyla natolik bláznivá, až by byla blbá, a pořád by dokázala pobavit. Teda, přesně ten typ komedií, který se tehdá rodil hlavně z Francie. Galimatyáš je ale přesně ten typ filmu, který jsem dlouho neviděl a hrozně jsem ho potřeboval. Perfektně jsem se pobavil...Jediný problém byl akorát v samotným režisérovi. Kolikrát to totiž s těmi všemi nápady přeháněl tak, že už ani nešlo o komedii, ale spíš o nějaké umělecké dílo. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Pane, nejlepší polévky se dělají ve starých hrncích !!" Jak taková polévka chutná, naházíte-li do hrnce ty nejroztodivnější přísady, jaké si jen umíte představit ?? To si opravdu Jean-Peirre Jaunet myslel, že mu na tu jeho groteskně nevšední báchorku skočím znovu ?? Skočím !! A rád !! ;) Jak je pro veškeré snímky tohoto režisérského Picassa typické, s Galimatyášem si dal opravdu velkou práci a vymazlil jej do toho nejposlednějšího detailu, v tom nejvýraznějším smyslu slova originální, ponurý a přesto svěží příběh divákovi s ukázkovým nadhledem a timingem servíruje postavy, jednu bizarnější než druhou, s parádně propracovanými charaktery i velmi vtipné scénky zapadající do konečného soukolí s maximální přesností, jako by nic nescházelo, ani nepřebývalo.. Leckdy šokuje výbuchy, které však spolu se samotným názvem rozmetají i jakékoli úvahy, zda se tento film bere opravdu vážně.. Musím vyzdvihnout i herecké obsazení, z něhož se mi nejvíce zamlouval spisovatel Omara Sya, který mě naprosto odrovnal v Nedotknutelných, a především parádní soundtrack, který neodmyslitelně dokresluje celkovou atmosféru Jeunetových snímků.. Ten komiksově přežlucený filtr se dá celkem klidně přežít, navíc tentokrát mi vizuál velmi silně asocioval styl animáků typu Trio z Belleville, což beru také jako velmi příjemné zjištění.. Nicméně se přiznám, že tentokrát mi přišla jeho snaha o neotřelost natolik přehnaná, až perverzní, že mě svojí brutální jinakostí prostě nechytila za srdce, jednoduše řečeno Audrey Tautou bandou bezdomovců, byť velmi jedinečných, nenahradíš.. [ Dabing 6/10 ] Poctivá práce Tvůrčí skupiny Josefa Petráska. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Tvrdě anachronický (a anarchistický) slap-stick s typickým jeunetovským obludáriem, co tropí voloviny. Potřeba režiséra točit hraný film jako animák je pořád poměrně kouzelná, stejně jako to, že samotná kamera je často samostatným komickým aktérem. Snad akorát škoda toho zastřešujícího tématu. Bohatě by mi stačilo, kdyby protagonista heistoval akorát srdce elastičky než dvě zbrojařské korporace, což je téma, které působí i přes veškerou snahu zkrátka trochu vytrženě z toho pískoviště, kde se zbytek filmu odehrává. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu si měl původně zahrát i Jamel Debbouze, ale po třech týdnech z natáčení odešel s odvoláním na umělecké a finanční neshody. Vzápětí jej tedy nahradil Dany Boon (Bazil). (Avalon820)
  • Natáčení probíhalo v Paříži, konkrétně na letišti Charlese de Gaulla. (Terva)
  • „Galimatyáš“ znamená zmatenina, zmatená směs či slátanina. (melipa)

Reklama

Reklama