Reklama

Reklama

Jmenuji se Khan

  • Indie My Name Is Khan (více)
Trailer

Muslim a muž trpící Aspergerovým syndromem se zamiluje do indické emigrantky. Usadí se společně v San Franciscu a založí rodinu. Jenže po tragických událostech 11. září se rodina stává terčem anti-muslimského násilí. Rizvan Khan, muslim z Indie, se přestěhoval za bratrem do San Francisca a žije spolu s ním a jeho manželkou. Rizvan trpí Aspergerovým syndromem. Ve městě potkává Mandiru a zamiluje se do ní. Přes protesty rodiny se s ní ožení a společně si založí malý rodinný byznys. Žijí šťastně a spokojeně, ovšem pouze do té doby, než přijde 11. září a s ním teroristický útok na newyorská dvojčata – muslimové se z rázu stanou veřejnou hrozbou. Mandira je zděšená a svého manžela opouští. Rizvan je zmatený a nechápe, proč ho láska jeho života opustila. Ve snaze získat svou manželku zpět, se vydává na dojemnou a inspirující cestu napříč Amerikou. Toto je triumfální příběh o netradičním hrdinovi, jež se snaží překonat nesnadné překážky ve jménu lásky. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (239)

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Když to trošku zjednoduším, Rizvan Khan je takový bollywoodský Forest Gump. Opravdu hodně silný dramatický snímek, který se z vás snaží všemi možnými způsoby poslední zbytky emocí a to ať už těch kladných (smích) tak těch záporných (zděšení, drama, strach). Čekal bych, že vzhledem velice natáhnuté stopáži mě bude film nudit, ale ani v jedné své pasáži nepolevuje a stále je na co se soustředit a co sledovat. Dal bych plných pět, ale bohužel závěr snímku se moc nepovedl, z toho jsem zklamaný, proto jedna dolů. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Jednou budem dál, já vím ..... Jen víru mít, doufat a jít ... Rizvana Khana víra neopouštěla ani v těch nejtěžších životních situacích v kterých se ocitl. Jako autista vidí skoro vše jinak a lépe. V životě autisty není totiž místo na lži a přetvářky. Proto jsem si ho hned oblíbil a prožíval s ním celou jeho cestu životem a moc mu fandil. S vírou je každá cesta o něco lehčí ať je jakkoliv dlouhá. A taky máme něco společného. Díváme se na lidi stejně. Nějak si ten Bollywood získal mé srdce. Za to jak umí vyprávět příběhy plné emocí. Vůbec mi nevadí ani ta jejich stopáž. Ba naopak si to užívám. Shahrukh Khan smekám, úžasný výkon. I další herce byla radost sledovat. Hlavně krásnou Kajol. Tohle určitě nevidím naposledy. 10/10 ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Z opravdu nic neříkajícího začátku se vyklubalo velmi zajímavé dílo. Běží titulky a já s otevřenou pusou a slzami v očích uznávám, že Indové umí točit filmy na takové úrovni, o které se zdá i nejlepším světovým tvůrcům. Fascinovali mě herecké výkony, hlavně mistra Khana, to bylo něco fenomenálního. V některých místech mě překvapil zvolený druh hudby, který však na ničem neubral, spíše naopak. George Bush byl ztvárněn podobnějším hercem než Obama, což je škoda, protože jemu ani nebylo potřeba tolik vidět do tváře jak Obamovi. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Nějak se mi ty pětihvězdičkové filmy množí a mám z toho velkou radost. Jmenuji se Khan pro mě byla opravdu veliká podívaná. Je sice pravda, že film je chvílemi trošku přehnaný, klíše se mu taky nevyhne a všudypřítomná indická hudba nemusí každému uchu ladit, nicméně nejdůležitější stránkou filmu je jeho hluboký odkaz. Ten je v těchto dnech i celkem aktuální a byl jsem velice překvapený vývojem děje a nedalo se dát nic jiného než 5 hvězd. Silně romanticky založený příběh o neúnavné vytrvalosti obyčejného člověka, musí zasáhnout každého citlivé místečko v srdci, každopádně ho mohu doporučit všem svým nej uživatelům, film stojí za shlédnutí a té velké stopáže si nakonec ani nevšimnete. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

U indických filmů mi vždy imponovala krásná hudba a pestrý mix žánrů, který není ani u My Name Is Khan vyjímkou, přesto je v něčem trošku jiný, ať už je to náboženské téma zasazené do USA po 11.září, kdy to přistěhovalci z dálného východu neměli v Americe vůbec lehké nebo hlavního hrdinu, který trpí autismem. Svou hloubkou impozantní a krásný příběh, a díky autistovi mě to trošku připomnělo i Forresta Gumpa. Shahrukh Khan není nadarmo hvězdou bollywoodu. 85 % ()

Galerie (40)

Zajímavosti (20)

  • Jelikož zahraniční úspěch filmu přesahoval možnosti indické diaspory, rozhodli se jej tvůrci do západních zemí uvést znovu, tentokrát v přestříhané verzi, která má být západnímu publiku bližší. Americký střihač nakonec film zkrátil o 35 minut, přičemž ve filmu ponechal všechny písně, zato úplně vypustil často kritizovanou sekvenci s hurikánem. Ta byla technicky nejnáročnější částí filmu, ale sám režisér Karan Johar časem přiznal, že ve vyprávění příliš nefungovala. (pornogrind)
  • V samotné Indii provázely uvedení filmu výhružky extremistické nacionalistické strany a kina musela hlídat policie. (cunicekb)
  • V záběrech ze San Francisca se několikrát objeví i české trolejbusy Škoda 14TrSF, které pro San Francisco vyrobila Škoda Ostrov nad Ohří. (Šéfik)

Reklama

Reklama