Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 3

Recenze (435)

Radek99 

všechny recenze uživatele

1. díl coby expozice do ,,žánrové detektivky" neměl chybu, do mysteriozní či noirové atmosféry hollywoodské první ligy tomu sice ještě scházelo mnohé, hlavně výpravnost a dolarový rozpočet, ovšem mnou očekávaný umělecký propadák se nekonal, Jiří Strach si stále drží své neposkvrněné režisérské renomé... Druhý díl v načrtnutém rámci zdařile pokračoval, mix detektivky a mysteriozního thrilleru celkem obstojně držel svůj tvar a ani závěr třídílný snímek nesrazil úplně do kolen...(i když finále mysteriózní dějové linky patrně nadzvedlo nejednoho střízlivého diváka...) Jiří Strach natočil pro Českou televizi čistě žánrový film (včetně stylového ,,metafyzického" béčkového konce), což je v na českých televizích věc málokdy vídaná... SAT-666AN :-) ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Chystal jsem se dát minimálně 4* této jinak dobré zábavné normálně probíhající detektivce odhalující divákovi něco z religionistiky a mystiky. Ale, co proboha znamená ten konec???!!! Autoři se pomátli, proto degraduji původní záměr pouze na 1*. Jedině, že by to byla pozdní signalizace, že šlo o jakousi komedi, ale každopádně předem měli avizovat, že jde o fantasy, to bych se nebyl díval. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Mě docela mrzí, že to nešlo na jeden zátah byť přiznávám, že by to bylo asi jenom pro vostrý diváky. První díl byl vynikající, nepovedená vražda, povedená vražda, poměrně širokej okruh podezřelejch, celkem slušně navozená mystická atmosféra a naprosto vynikajícím způsobem napsaná postava policajta. Z mého pohledu nejlepší policajt od dob rady Vacátka, možná by stálo za hřích nechat policejního komisaře Jirku Dvořáka stopořit a hodit mu na krk na další případy, navíc v tandemu s Aňou jim to tady šlo fakt dobře. Druhý díl se mě až tak nelíbil, příliš mnoho nábožensko-satanistických keců ve kterých se nevyznám a který mě vždycky unavujou. Závěrečný finále jsem si užil, protože (mírný spoiler) tam jde o kejhák Terezce Voříškový a jako její fans jsme trnul a měl jsme sto chutí vrahounovi přerazit vejpůl, že si vůbec na Terezku dovolil. Celkově se jedná o povedenou poměrně napínavou záležitost, kde pár minelek člověk snadno a rád odpustí. ()

johnys

všechny recenze uživatele

A kde jste to vazeni videli? (psano 13.2.2009) uzivatele typu "igi B." ci "mil@n", takoveho "experty" by mel administrator techto stranek preventivne mazat, vcetne jejich reklamnich profilu (viz. "clen" igi B.) Takovyto lide jsou rakovinou kazdeho hodnotneho filmoveho serveru, ostudou a odpadem slusne spolecnosti... ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle to zatím nehodnotím, protože se mi to zdá přinejmenším nesmyslné. Rozjezd byl hodně zdařilý, Strach potvrzuje, že z českých režisérů je jeden z nejlepších. Plus sympatické obsazení, kterému vévodí Dvořák. Pokud bych měl hodnotit, tak by to byly 4, ale jak říkám, po prvním díle, je to bezúčelné. Uvidíme, co se z toho vyklube. Po všech 3 dílech: Takže, zůstaneme u těch 4. První dva díly jsou pouze o hledání vodítek k tomu, aby jste všechno pěkně pochopili ve 3 díle. A tak se mi to líbí. A dokud v Čechách bude natáčet filmy Strach, tak nemám strach o kvalitu české kinematografie... :-) ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Na úvod své přednášky o reinkarnaci říká doktorka Součková v podání Jany Štěpánkové: „Smrt není konečná stanice, to je brána pro přestup do nového života.“ Téměř stejná formulace („Smrt není konečná stanice, ale pouze brána do jiných světů“) zazní také v seriálu Strážce duší (od r. 2005) v epizodě Démoni noci (2005), kde ji (v souvislosti s nemrtvými) říká spisovatel Armín v podání Lukáše Vaculíka. Scénář k oběma seriálům napsal Arnošt Vašíček. (ČSFD)
  • V hebrejštině je každé písmeno skutečně zároveň číslem. Jejich hodnotu se A. Vašíček snažil co nejvíce zachovat (u souhlásek to platí na 100%), ale malé úpravy byly pro potřeby seriálu nezbytné, především kvůli zjednodušení a srozumitelnosti. Ve staré hebrejštině se totiž nepsaly samohlásky: písmeno A, alef, se vyskytovalo jen výjimečně. Písmena O,U a W nahrazovalo V, které má číselnou hodnotu 6. Jméno slunečního démona Sorath, které vyšetřovatelé najdou v jeskyni, se v hebrejštině psalo jako SVRTH. Když sečteme číselnou hodnotu jednotlivých písmen: S (60) + V(6) + R(200) + Th (400) dostaneme také 666. (artcha)
  • Komisař (Jiří Dvořák) má v každém dílu alespoň jednou v ruce či v ústech cigaretu. Nikdy však zapálenou. (SFalconJ)

Reklama

Reklama