Reklama

Reklama

Wonder Woman

  • USA Wonder Woman
Trailer

VOD (1)

Amazonky vedené královnou Hippolytou porazily boha války Arese. Ten je z příkazu Dia uvězněn na mystickém ostrově Themyscira, kde má být na věky střežen. O staletí později však na ostrově ztroskotá letadlo s americkým vojenským pilotem Stevem Trevorem. Zatímco Amazonky soutěží o to, která z nich doprovodí Trevora zpět do světa lidí, Ares uprchne. Hippolytina dcera, princezna Diana, která soutěž vyhraje, má tudíž na starosti hned dva úkoly - nejen dopravit Trevora domů, ale také dopadnout a znovu uvěznit Arese. Dobrodružství nové hrdinky Wonder Woman, která je obdařena silou Herkula, moudrostí Athény, rychlostí Merkura a krásou božské Afrodity, začíná... Animovanou dobrodružnou fantasy režírovala Lauren Montgomeryová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3,5miliónaTržby za predaj DVD v USA $7,501,928 //počet predaných kusov 501,435║ Toto mi pripomenulo staré dobré časy, keď som sledovával na zahraničných TV programoch takéto animované superhrdinské seriály. Príbeh fajn, animácie tiež, dokonca aj dialógy sú moc vydarené, plus nejaké tie odfrky a na vrch podarená akcia. __P.S.: Toto chcem hranú verziu z Megan Fox!__ /90%/ ()

LadyVader 

všechny recenze uživatele

Ač fakt nejsem a nikdy nebudu feministicky založená, Wonder Woman začíná být fakt moje oblíbená ženská hrdinka :). Filmek se mi líbil, rychle mi utekl a animace mi přšla good. Ta počáteční přisprostlost pilota co spadl na Themysciru fakt pobavila :)). No prostě hezkej večerníček. DC má fajn animáky :). Akorád teda musím uznat že preferuju NEW 52 design olympských božstev, tam jsou prostě ultra :). ()

Reklama

merigieren 

všechny recenze uživatele

Klasická USA animace hranatých obličejů i postav, což se mi příliš nelíbí, ale nic s tím nenadělám. Děj je asi takový, že vezmeme řecké bohy, správně skloňujeme jejich jména, strčíme Amazonky na ostrov, kde se užírají prá tisíc let nudou, pak sem přihodíme pilota F22. mrknem na kontinent, zas si pohrajem s bohy, osvobodíme boha války a zas se ho zbavíme. Způsob mluvení mi připadal poněkud strojený, nepřirozený skoro až nelidský, jako kdyby mluvili roboti. Souboje nijak nenadchnou, ale s velkou dávkou snahy se těch 60 minut dá přežít. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

(2x) Je až s podivem, na to, jak důležitou je Wonder Woman ve světě komiksu, jak málo si zadala s filmem. V 60. a 70. letech se dočkala několika pokusů o zpracování své superhrdinské kariéry v televizi, přičemž nejlépe dopadl hraný seriál s Lyndou Carter v hlavní roli. Po roce 2000 se vrací jako součást kreslených seriálů o Justice League, aby se díky hlasu Lucy Lawless etablovala i v televizních animovaných celovečerácích. Po boku Batmana a Supermana se tak objevuje pravidelně, tento film je jediný, který výlučně mapuje jen její dobrodružství. Wonder Woman 2009 přináší kanonizovaný základní příběh o mýtických amazonkách, které se po válce s Áreem odebraly na ostrov Themyscira, kde poklidně žily celé milénium jen v ženském společenství. Dcera královny Hyppolity, Diana, byla předurčena opět spojit své sestry se světem mužů a svést nový souboj s Áreem... Oděna v barvách země, ve které má prožít nové dobrodružství, chráněna bičem pravdy, kouzelnou čelenkou a Athéninými náramky, cestuje ve svém neviditelném letadle, aby vrátila světu řád a pochopila, že všichni muži nejsou nepřátelé. Zejména pak Steve Trevor. Zpětně už není tenhle origin tak dobrý, jak by mohl být, ale to nic nemění na tom, že jde o doslova vymodlený průlom. V roce 2017 konečně přichází první hraný film s Gal Gadot v hlavní roli, v roce 2019 druhý animovaný origin a v roce 2020 je čas na Wonder Woman 1984. Ledy se pohnuly. Brzy vyjde sešitovka s číslem 750 a pořád je co číst :) ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Wonder Woman a její začátky. Jak se princezna Diana (dcera Královny Amazonek) poprvé vydá ven do světa, pryč z po dlouhá staletí izolovaného ostrova, aby mohla lapit uprchlého záporáka - zlého boha války Arese. / Paráda. Tahle holka má co do sebe, stejně tak její svět. Mix starořecké mytologie (krom boha války je tu i Zeus, Hera a pekelně vyžraný buzík Hades) a dnešních USA (závěrečná bitva se odehraje na prostranství u Lincoln Memorialu v DC) je super. S Wonder Woman jsem se míjel až moc dlouho, nečekal jsem že to bude tak sympatický, tak teď doufám že ji uvidim co nejčastěj. Co k samotnému filmu.. No akce tu asi není zase tolik moc a Ares mohl být o něco působivější, ale to jsou jediná proti co mě napadají. Jinak moc pěkný. Žádný feministický sračky mě neznepokojily, jsou to přece Amazonky tak kurva co. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (7)

  • Tento film je volně založen na prvním z příběhů komiksové série Wonder Woman "Bohové a smrtelníci" z roku 1987, jehož autory jsou George Perez, Len Wein a Greg Potter. (liquido26)
  • Film měl premiéru v pátek 6. února 2009 na festivalu New York Comics Con. (liquido26)
  • Lynda Carter (představitelka Wonder Woman ze stejnojmenného seriálu, který běžel v 70. letech) byla požádána o namluvení bohyně Hery, ale musela odmítnout kvůli jiným závazkům. (liquido26)

Reklama

Reklama