Reklama

Reklama

Professor Marston & the Wonder Women

  • Česko Professor Marston – the Wonder Women (více)
Trailer 1

VOD (1)

Snímek Professor Marston & the Wonder Women vypráví neuvěřitelný skutečný příběh autora jedné z nejikoničtějších superhrdinek všech dob a odhaluje svůdná tajemství z jeho soukromí. Harvardský psycholog doktor William Moulton Marston (Luke EvansKráska a zvíře) ve své době sklízel nemilosrdnou kritiku za to, že vytvořil komiksovou feministickou superhrdinku. Skutečnost, že žil současně se svou manželkou Elizabeth (Rebecca HallDárek) a jejich milenkou Olive (Bella Heathcote), byla ale mnohem víc provokativní než všechny dobrodružné příběhy, které kdy napsal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (106)

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

O Williamu Marstonovi jsem už ledacos četl, takže samotný příběh až takové překvapení není. V čem je ale film odvážný je to, že příběh o polyamory a (sub)dominanci naroubovává do strukturních prvků výstavby tradiční hollywoodské romance, čímž vlastně předkládá takový charakter vztahu jako něco ryze normálního. A to je sympatické. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Životopisné filmy většinou nevyhledávám a erotické už vůbec ne, ale na tento mě ukecala přítelkyně a musím říct, že jsem byl příjemně překvapen. I když bylo zvláštní vidět představitele Barda a hrabě drákuli dostat na prdel od nějakého vidláka. Zajímavý příběh a historie Wonder Woman a jejího tvůrce. 85% ()

Reklama

hroubek 

všechny recenze uživatele

Jsem fanoušek DC komiksů a proto mě tento film udělal radost. Udělal mě radost, jelikož jsem se dozvěděl něco málo nového o Wonder Woman, jejím vzniku a sociálně-psychologickém podtextu. Dále se mě dost líbilo, že film není o tom jak vznikla Wonder Woman, ale o tom kdo byli manželé Marstonovi. Co se týče samotného filmu, tak ten má krásnou retro atmosféru a velmi příjemné tempo. Nikam se nespěchá a dostaneme dostatek prostoru na poznání všech postav, a jejich motivací. Po režisérské stránce je to dost civilní a funguje, jak dramatická, tak i romantická linka. Luke Evans je zde dost dobrý a má několik parádních scén. Rebecca Hall podává výborný výkon, a dost hodně se mi líbilo jakým způsobem zahrála svou postavu. Bella Heathcote krásně ztvárnila nežnou a lehce naivní Olive, a díky jejímu herectví, o to více pak funguje její proměna. Profesor Marston a dvojí Wonder Woman je velmi příjemný film, který potěší jak fanoušky komiksů, tak i fanoušky životopisných filmů. ()

Asmodin 

všechny recenze uživatele

Poutavý film, který nic nenaznačuje a vše rovnou divákovi naservíruje. Pro naznačování tu byl komix celou dobu a pokud jste se nad ním nezamysleli tento film vám vše zodpoví. ...podřízenost může být příjemná, pravda je osvobozující, láska s sebou nese (příjemnou) bolest... To jsou pravdy, ke kterým dojde snad každý člověk aniž by to rozpitvával, a nebo za to očekával diplom. Herecké obsazení bylo skvělé. Obě dámy se k hezky doplňovaly. Dost mě zaujala i erotická scénka, kdy je hezky vidět, že ani v sexu není prvenství muže 100 %. Ze závěrečné scény, kdy má dominantní Elizabeth odprosit Olive mám rozporuplné pocity. Plně souhlasím s výrokem, že ať je člověk sebevíc dominantnější musí se druhému podřídit, obětovat svou pýchu a důstojnost, přesto mi pan Marston v určitém momentu připomínal člena nějaké sekty. Rozhodně doporučuji komixovým fanouškům pro rozšíření obzoru i milovníkům životopisných filmů. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Nevšední životopisný snímek o jednom neobyčejně talentovaném muži s velice zajímavým potenciálem a rozsahem činnosti.. Herecké trio Rebecca Hallová-Luke Evans-Bella Heathcoteová výborné, krásně to mezi nimi jiskřilo, byli uvěřitelní a vše bylo nesmírně decentní, nic vulgárního.. Moc pěkné ohlédnutí do let cca 1928-1945, kdy platila úplně jiná pravidla než dnes.. „Jsem Tvoje žena, ne Tvůj žalářník.“ ()

Galerie (49)

Zajímavosti (6)

  • William Marston bol psychológ a sám sa označoval za feministu. Zaoberal sa sexualitou submisivity a dominancie, myslel si, že problémy spoločnosti v budúcnosti vyriešia ženy, ktoré narozdiel od mužov, budú vládnuť so súcitom a spravodlivosťou. (SpoilerAlert)
  • William Moulton Marston je označován za vynálezce polygrafu, není to však zcela přesné. Marston ve skutečnosti na popud své manželky vymyslel manžetu pro měření systolického krevního tlaku, která je součástí detektoru. (HellFire)

Reklama

Reklama