Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Stejně jako každý rok se koná v Hongkongu turnaj v asijských bojových uměních, pořádaný záhadným boháčem Hanem. I tentokrát se na něj sjely desítky bojovníků. Jsou mezi nimi také Roper, který se turnaje účastní kvůli svým dluhům, Williams, který je ochoten riskovat jen z touhy po dobrodružství, a Lee, který přijel pomstít smrt své sestry a zjistit, kdo a co je vlastně Han zač. Jako agent ochránců zákona má zjistit, čím se Han ve skutečnosti zabývá a proč při jeho turnajích záhadným způsobem mizí lidé. Není těžké zjistit, že se v aréně bojuje na život a na smrt. Mnohem obtížnější je dopátrat se, že Han je ve skutečnosti obchodník s narkotiky, který s potěšením vraždí a mučí lidi. Ovšem nejtěžší je probojovat se až do finále se zdravou kůží, a nejen přežít a zvítězit, ale také naplnit přísahu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (242)

lamps 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí za starou bačkoru, ale všechno je to tak stylově a zručně zabalené, že mi to bylo docela jedno. Hlavně že Bruce Lee byl očividně ve formě a celý snímek je jeho neutuchající exhibicí. Já jsem se tedy nikdy v takovýchto filmech nevyžíval a znovu bych si to asi nepustil, ale na to jedno zhlédnutí jsem se vůbec nenudil. 75% ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Bruce Lee konečně v americké produkci. Legenda kung-fu je opět ve skvělé formě, snímek má zajímavou zápletku a i když už zde není Chuck Norris, tak Bolo Yeung (Krvavý sport, Dvojitý zásah) nám vše vynahrazuje, i přesto že nedostal tolik prostoru, jako v pozdějších filmech s Van Dammem. Legendární je dnes již nesčetněkrát napodobovaná (a úžasně napínavá) scéna v zrcadlové místnosti, perličkou je mini rolička tehdy mladého Jackieho Chana a smutnou kaňkou, že se hlavní hrdina nedožil premiéry tohoto filmu, který je dodnes považován za absolutní kult v kung-fu žánru. Samostatnou kapitolou je vynikající hudební motiv Lalo Schifrina (např. Drsný Harry, Křižovatka smrti), který dodává filmu skvělý říz. Povedený kousek a pro fanoušky Bruce Leeho a kvalitní akce - povinnost a dodnes skvělý zážitek. P.S. Na DVD je původní český dabing se Zdeňkem Podhůrským, z roku 1993. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

Heele tohle je komentář člověka, který není Bruce Lee fan. Já naprosot chápu, že je to jeho poslední film a že Bruce ukopal cestu jednak takovým borcům jako je rejža John Woo či herec Jackie CHan (který ostatně začínal právě u Bruce) a asi rozjel éru zlatých hongkongských osmdesátek + amerických přiblblých ninja kravinek, ááále … On to opravdu pro nezaujatého diváka moc zázračný film není. Pomalé tempo, málo soubojů v průběhu, chabý děj … Sorry jako. I když konkubíny na uvítací hostině, co hazí šminky do vlasů nebo "pane Williamsi, kterou si vyberete" jsou kouzelné scény. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Bez nostalgické clony mi přijde Bruceův uřvaný opo styl strašně legrační, ale to nic nemění na tom, že je závěrečných 30 minut, vrcholících geniálním střetem v zrcadlové místnosti, naprosto famózních. Jen mě mrzí ta úvodní hodina, táhnoucí se prakticky od nikud nikam. Těmihle vatovými vycpávkami jsou holt východní řezničiny (neblaze) proslulé. 7/10 ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

U takovýchto filmů mám rád, když se můžu zasmát naivním příběhům, hereckému umění hlavních postav, a hlavně žasnout u úžasných soubojů. V prvních dvou bodech mě film nezklamal, ale souboje mi přišli s výjimkou toho proti přerostlému vousáči, jako průměr. Nebaví mě sledovat, jak na hlavního hrdinu nabíhá hezky v pořadí 50 lidí, kteří prahnou jen po tom, dostat co největší ránu do hlavy, břicha, či mezi nohy. A takových soubojů je tu až moc. Skvělé ale zase je, jak vždy když někdo utrousí trapnou poznámku, hned ho někdo pěkně setře. Mimochodem taky jste čekali, že při závěrečném souboji Bruce zakřičí tak, že se vysypou všechna zrcadla? ()

Galerie (117)

Zajímavosti (39)

  • 10.5.1973 počas natáčania Bruce Lee skolaboval vo filmovom štúdiu Golden Harvest, dostal záchvat a tiež sa sťažoval na bolesti hlavy. Okamžite bol prevezený do nemocnice Hong Kong Baptist Hospital, kde mu lekári diagnostikovali opuch mozgu, diagnózu, na ktorú neskôr zomrel. (Zdroj: aktuality.sk) (Raccoon.city)
  • Jeden ze dvou filmů, kde Bruce Lee hovoří svým přirozeným hlasem. Tím prvním je Marlowe (1969). (Epistemolog)
  • Úvodní bitka ve které se objeví Bruce Lee a Sammo Hung, byla natočena až po dokončení natáčení filmu, na žádost Bruce Lee. (Witta)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

Akční klasika od režiséra Deadpoola?

24.07.2018

Režisér David Leitch (John Wick, Deadpool 2) jedná o režii remaku akční klasiky s Brucem Leem Drak přichází. Snímek z roku 1973 se za ty roky dočkal prakticky kultovního statusu, jeho premiéru ale… (více)

Předělávky a pokračování útočí

Předělávky a pokračování útočí

09.08.2009

Jistě, útočí už odpradávna (když se v tom začneme vrtat, zjistíme, že i Ben Hur byl vlastně remake), ale poslední dobou jakoby jejich nápor sílil a válcoval všechno ostatní. Až má člověk dojem, že… (více)

Reklama

Reklama