Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Televizní zpracování humoristického románu Zdeňka Jirotky Saturnin, ze kterého až nůžkami střihačů vznikl stejnojmenný celovečerní film. Jiří Oulický, drobný pražský úředníček, jehož nejmilejší zábavou bývá poklidná večerní partička kulečníku s přítelem doktorem Vlachem, si nedávno najmul sluhu. Nebo přesněji - Saturnina. Protože Saturnin není obyčejný sluha, který by postával u dveří a říkal: "Dobré ráno, milady", anebo: "Jak jste se dnes vyspal, milostpane?" Saturnin je nezkrotný živel, poťouchlý dobrodruh s ďábelským smyslem pro humor, člověk nesmírně si vážící lidí moudrých a opovrhující osobami značně hloupými. A tak je více než jisté, že život Jiřího Oulického už nikdy nepoběží ve starých kolejích. Na hausbótu, v kavárně, v rezidenci Jiřího dědečka, všude je to jen a jen Saturnin, kdo má přinejmenším morálně navrch. (dopitak)

(více)

Recenze (106)

dessa 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu úplně přesný Jirotkův Saturnin v podobě Oldřicha Víznera, na druhou stranu naprosto nepřesvědčiví Havelka se Zedníčkovou... opět platí Kniha > film, resp. seriál. Škoda toho, hrát tam někdo jiný, hodnotil bych lépe... ()

closed.eye 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju knižní předlohu, klasika, kult, je mojí oblíbenou prázdninovou četbou, i sranda může být inteligentní, mám moc ráda suchej anglickej humor :-). Havelku pro jeho až chorobnou zabředlost ve dvacátých letech minulýho století nemusím, lehce mě z jeho ulíznuté osoby mrazí, nicméně, role v tomto seriálu mu sedla výborně. Ovšem Vízner a Synková jsou nepřekonatelní, "host-do-do-mu... Bůůůh do-do-mu!" :-D Zkrátka se povedlo knížečku zpracovat velmi na úrovni. ()

gemi 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem dal filmu Saturnin čtyři hvězdy, přestože daleko převyšuje většinu ostatní produkce, kterou jsem ohodnotil stejně, je fakt, že seriál je zkrátka o kus lepší. Přesně o takový kus, který odpovídá stopáži scén, jež jsou v seriálu navíc. ()

DadysGirl 

všechny recenze uživatele

Ještě více skvělého humoru, naprosto skvěle přeneseného na televizní obrazovky...Jak kniha, film, tak i seriál jsou mezi mými nej! ()

baltik 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu: Některé scény se nehodili pro film ale jsou naprosto perfektní a je škoda, že se tam "nějak" nevecpali. Oproti tomu jsou některé scény trochu slabší. Takže jediné co rozhoduje jestli si pustit film nebo rozsekanou verzi je kolik máte času. ()

Petus 

všechny recenze uživatele

Chci mít sluhu jako Saturnina. Rodinné příslušníky ve stylu tety Kateřiny bych už nějaké našla (která rodina je nemá že) a pak, ... pak už jen popcorn, 3D brýlky a pohodlná židlička. Jó život dokáže být občas taky fajn. Zvlášť když máte Saturnina. ()

nenet 

všechny recenze uživatele

Zdeněk Jirotka stvořil velmi netradičního hrdinu ve velmi tradičním malém světě zdánlivě obyčejných postaviček, které se díky Saturninovi ocitají v nezvyklých, místy až paradoxních situacích a snaží se je ve zdraví přežít. Kniha je dokonalá, napsaná krásnou češtinou a velice mě proto těší, že se v televizním zpracování podařilo zachovat tu pohodovou atmosféru, kterou jsem si mnohokrát užila jako čtenář a tím více ji mohu ocenit i jako divák. ()

froid 

všechny recenze uživatele

Velice milý lehounký krátký seriál který bohužel za knihou trochu pokulhavá. Ale naneštěstí jen trochu. ()

Maica 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál! Už předloha byla dost dobrá a tohle bylo ještě lepší. Vynikající obsazení a skvělý humor. ()

Kubi21 

všechny recenze uživatele

Podávat v mém věku rakvičku jako dezert je naprosto nevhodné, ale konzumovat tento seriál v jakémkoliv věku a ročním období je naprosto VHODNÉ, PŘÍPUSTNÉ A NUTNÉ!!! ()

Kajislav89 

všechny recenze uživatele

Saturnin podle mě potřebuje obě formy zpracování. Film oceníte, když se chcete večer dobře pobavit s přáteli, ale ti, kdo četli knihu, v něm některé scény musejí nutně postrádat a proto je zase (např. na nedělní dopoledne) lepší seriál. Nejlepší scény: Tréninková stěna, bourání trafiky a čekání v nemocnici. ()

anyonecek 

všechny recenze uživatele

Oproti filmu se liší jen o několik krátkých střihů, nic bez čeho by se člověk neobešel, ale jsem rád, že jsem si prodloužil perfektní komedie klidně i jen o pár minut. Bezpochyby jedna z nejlepších Českých komedií. Film jsem hodnotil za plný počet, tak nevidím důvod, proč nehodnotit i seriál za plný počet. ()

kymla 

všechny recenze uživatele

Klasika, stále ze Saturnina doma citujeme. To neomrzí, úžasné herecké výkony všech. Teta Kateřina, Milouš. "Ano, chtěla jsem růži a toto je růže, ale naprosto nevhodná k mému věku...." :))) ()

javlapippi 

všechny recenze uživatele

Kvalitná predloha, dobrí herci, ale výsledok je taký nejaký priemerný. Neurazí, ale ani príliš nezaujme. Dokonalá kulisa na upršané víkendové popoludnie pred štvrťstoročím. Kľudne by sme pri tom s rodičmi mohli hrať žolíka. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Já asi budu reagovat naprosto stejně jako u filmu. Ten jsem viděl už dávno, takže opravdu netuším, které scény byly navíc v seriálu. Každopádně suchý anglický humor je kvalitní, na pozadí dobovosti a skvělých výkonů herců. Přesto jsem si Saturnina nikdy nezamiloval. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si říkal, proč tomuhle seriálu věnovat víc pozornosti než prvotnímu filmu. Jenom natahování už tak kvalitního původního filmu. Jenže ouha, ono to má grády. Berte to jako directors cut. Ne vážně, Češi umí satiru... ()

Elyurias 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že postavy příliš nesplnily mou původní představu, ale to neubírá jejich představitelům na zásluhách za herecký výkon. O. Vízner mě nejednou rozesmál, ačkoliv jsem zábavné scény znala předem z knihy, stejně mě vždy mile překvapily :) Jsem moc ráda, že do filmu zařadily alespoň zkrácené verze teorií doktora Vlacha, protože patří v knize mezi mé nejoblíbenější pasáže (zejména teorie koblihová :D ) ()

Reklama

Reklama