Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

ARI50 

všechny recenze uživatele

První půlka je taková dobrá příprava na akci kde je dost humoru, skvělí herci se postarali ta druhá půlka chce být více akční až dramatický napínavá ale to se už nestalo ono startem to začalo ale nebylo to dvakrát tolik přesvědčivé. Ve finále bych zkrátil délku a přidal od půlky nahoru, ale povedlo se. ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Eastwood v tomto případě sjel svou obvyklou úrovní výběru scénáře hodně dolů. Ruský satelit je v problému, je neovladatelný a rudí si s ním neví rady. Ejhle, jsme tady my, abychom zachránili svět!! A stačí nám na to obyčejná parta správnejch důchodců. ...... Kdyby ten satelit byl americký, nebylo by to pro mě až tak nepřijatelné. Ale americké satelity jsou přece spolehlivé na rozdíl od jiných ....... (tři hvězdičky nedám, protože tříhvězdičkový film považuji za průměrný). PS.: zavání mi to agitkou ruských válečných filmů z padesátých let minulého století (ruský trpaslík je největší trpaslík na světě). :-)) ()

Reklama

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Space Cowboys jsou výbornou pohodovkou, která si ze sebe (respektive ze starých dědků) dělá tu správnou srandu. Má i své vážnější momenty, ta komediální stránka je ale mnohem lepší a je jen škoda, že se z 2 hodin nevyždímalo více humorných scén, protože víceméně celý výcvik mohla být jedna velká satira. Ústřední čtyřka hereckých veteránů je víc než sympatická a jejich postavy nabízí širokou škálu vlastností. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo som sa napozeral a nasmial na tomto obľúbenom filme. Najlepší je Donald Sutherland nie len so svojimi cool okuliarmi ale aj pri čítaní písmen pri vyšetrení. Sú filmy, ktoré môžete vidieť stokrát dookola a rovnako sa zahľadíte a toto je ten prípad. Kto by to bol povedal, že Clint Eastwood dokáže hereckých dôchodcov povýšiť na sympaťákov prvej triedy, ktorí strčia do vrecka novodobých akčných hrdinov. Veľmi príjemný, vtipný a dobre natočený film s dojímavým koncom, ako inak. Fajn oddychovka s pekným koncom a hudbou. Ďakujeme Clint. Skvelé dielo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Nejdříve taková ta klasická komedie, kde se sejde parta postarších chlápků, kteří si chtějí dokázat, že ještě nepatří do starého železa. A nezapomínají si u toho ze sebe dělat srandu. V druhé diametrálně odlišné polovině film tak trochu sklouzne do roviny no-brain akčňáku ve vesmíru, ale i v téhle poloze film baví. Stejně jako efekty, které jsou i na rok 2000 prazvláštně nedokonalé, ale vizuálně osobité a svěží. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Mise ve filmu nese označení STS-200. V době natáčení filmu však byla zatím poslední misí raketoplánu mise STS-97 a vůbec poslední mise raketoplánu z roku 2011 nesla označení STS-135. Rovněž je smyšlené jméno raketoplánu, NASA nikdy nevlastnila stroj s jménem Daedalus. (Foxhound#1)
  • Zmiňovaný Bell X-2 byl americký experimentální letoun, který jako první překonal rychlost mach 3 a výšku 100 000 stop (30,5km). (Chevees)
  • S rozpočtem 65 milionů amerických dolarů se film Vesmírní kovbojové stal do té doby nejdražším snímkem studia Malpaso. Hned během prvního víkendu promítání pak vydělal úctyhodných 18,7 milionů amerických dolarů. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama