Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bylo by fajn, kdyby si Eastwood tehdy před natáčením řekl, CO vlastně chce natočit. Celý ten film spíš začne jako parodie na podobné vesmírné hrdinské filmy, ale v poslední třetině totálně zvážní a je úplně stejná jako všechny ostatní vesmírné hrdinské filmy, včetně snad úplně všech klišé. A fakt nechápu, co se Eastwoodovi stalo, že to ladění filmu v závěru obrátil o 180° a ačkoli většinu klišé bral s nadsázkou, v závěru ta novější klišé bere naopak strašně vážně a tím ta nadsázka z těch prvních úplně opadá. Jako jo, taky to mohlo být o tom, jak si čtyři starci konečně splní sen, dostanou se do vesmíru a k tomu všemu za účelem záchranné mise. A taky to mohlo být celé jenom komedie, ale tím pádem je ta poslední třetina tak strašně skrytě cynická, že to je sotva poznat. A babo raď, jak to teda bylo myšlené. Navíc až na herecké výkony (a herce obecně, je tu solidní sestava), pár skvělých a vtipných scén a vizuál vesmíru je to prostě jenom utahaná nuda bez přesahu. Místy mi těch 130 minut utíkalo neskutečně pomalu, ale může za to i to, že je to natočené strašně průměrně, rutinně, bez čehokoli zajímavého a silného - přičemž vše silné zde vynahrazují klišé a la SPOILER rakovina jednoho z kosmonautů KONEC SPOILERU, ale kvůli tomu podání na tom silného skutečně není nic. Příště si snad od Eastwooda vyberu něco povedenějšího. Lepší 2* ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Neváhám dát pět. Dědci jsou ve skvělý formě a ukazujou nám, že člověk se nemění. Byli frajeři už za mlada a zůstalo jim to. Dostali na starý kolena šanci proletět se v raketoplánu a rozhodně si to užili. Já jsem si to užil s nima, když už Eastwood zase jednou nerežíroval utahanej, dokonalej, nudnej a cenama ověnčenej film. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Možná to je kýčovitá limonáda, ale zábavná. Neotřepané gagy fungují s dramatem ve vesmíru naprosto skvěle (podobně jako v Armageddonu). Herce netřeba rozebírat, všichni jsou schopní a podávají standardní výkon. Celé dobrodružství má spád a nikde se zbytečně nezdržuje. Určitě to nepatří mezi nejlepší Clintova díla, ale své kvality to má. Je tu naštěstí upuštěno od nezdravého patriotismu a film si nehraje na to, co není. Vytknul bych snad jen poněkud odbytý osud T. L. Jonese. Jednohubka na nudný večer. Nic víc, nic míň. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Niekoľko starších kamarátov si namiesto posedenia pri pive nakrútilo oddychový film. Vákuum nie je cítiť iba vo vesmíre, ale aj v scenári s niekolkými klišé prvkami a dialógmi. Keďže je to oddychovka, tak sa to dá akceptovať. Od Eastwooda ale predsa len čakáme vždy niečo viac. Aj od ostatných hereckých veteránov, ktorí sa v ňom zišli. Hrajú síce dobre, ale chcelo to proste trochu lepší scenár. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo že by to čtveřice dědoušů mohla mladejm astronautům pěkně natíř, lae příběh se pak vyklubal pouze v podívanou pro skalní Clintovy fanoušky, kteří prahli po tom Clinta zase vydět někde jinde. No joo, ale až do poloviny filmu se zdálo že o nic nejde, ptž když se ten satelit pokazí, tak se zas tak moc nestane. Ale pak přišel zvrat, což filmu aspoń u mě přilepšilo. Ale zas je poznat že vnitřekrakety je natáčen ve studiu a je ubohej a zas vesmír je tak dokonalej až sem měl dojem že hraju videohru. A ten konec, já teda nejsem žádnej matematik ,takže nemohu říct jestli je možná aby Jones doletěl na měsíc, ale fakt se mi to jevilo jako děsná blbost. navíc mi to přišlo jako taková kopie Armageddonu!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • NASA pro natáčení beztížných scén nabídla zapůjčení letounu KC-135, stejné jako bylo použito při natáčení Apolla 13 (1995). Toto letadlo svým parabolickým letem dokáže vytvářet nulovou gravitaci. Režisér Clint Eastwood ho ale odmítl s tím, že by se v něm starším hercům hohlo udělat natolik nevolno, že by to mohlo ohrozit natáčení. (Chevees)
  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama