Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

classic 

všechny recenze uživatele

„Vesmírni kovboji” sú v podstate už dedkovia, poberajúci starobné dôchodky, pričom pred rovnými štyridsiatimi rokmi, t. j. v roku 1958 patrili medzi absolútnu špičku stíhacích pilotov ("PROJEKT Daedalus"), predovšetkým plukovníci: Francis D. "Frank" Corvin a William "Hawk" Hawkins, ktorí mali vskutku ozaj veľkú príležitosť - pozrieť sa na vlastné oči do vesmíru, ale kvôli čomu sa tak nakoniec nestalo, sa musíte presvedčiť úplne sami, keď ešte k tomu aj navrch uvidíte, « KTO » ich nahradil... ? V súčasnosti si nevie dať NASA rady s komunikačným satelitom Ikon, ktorý vypustil Sovietsky zväz v roku 1986 na orbitu, no teraz, po 14. rokoch, sa nečakane pokazil. Zrejme majú Amíci vážne dôvody pomôcť im ho opraviť, inak by sa v tejto veci tak intenzívne neangažovali, však ? Táto MISIA s názvom STS 200 má na to iba 30 dní, aby sa vôbec pripravila na let, namiesto, štandardných, dvanástich mesiacov. A obzvlášť pre Franka sa jedná o deligátnu záležitosť, keďže práve táto družica obsahuje jeho skonštruovaný, riadiací systém Skylab, o to viac ho to škrie ! A ak poprípade ešte vstúpi i do atmosféry, všetci sa máme po riti ! Každým dňom klesá o 8 000 metrov, tak aby ste sa už rýchlejšie poponáhľali, vážení páni ! Celkový tým sa skladá z kvarteta, keď citované dve esá, dopĺňajú ďalší dvaja starci - letový Ing. Jerry O'Neill a navigátor "Tank" Sullivan, čiže, vesmírne dobrodružstvo môže odštartovať... / Clint Eastwood ako astronaut v sedemdesiatke a v raketopláne ? Áno, je to bezpochyby pravda-nehynúca ! A zase nielen iba to, kedy na všetko dohliada opäť i za kamerou, že nakrúca čosi sakramentské nové, čo sa nazýva science-fiction, s čím doteraz nemá žiadne skúsenosti, veď sa neustále iba samým westernom a thrillerom venoval, o to lepšie sa s takouto látkou potom sám popasoval, lebo to musela byť veľká výzva... ?! Zaujímavý, filmový projekt, ktorý sa určite každý deň len tak nevidí, keď miestami zaznamenávam » rušivý strih« Joela Coxa, čo trochu zamrzí, ale zase posledný záber z „Mesiaca” , mi akosi vyčaril úsmev na tvári. Jedná sa o akýsi senilný, kinematografický počin, ktorý je čímsi strašne podnetný, asi tým samotným, iniciatívnym zvukom, ktorý má neuveriteľnú dynamiku alebo, žeby touto pohodovou partiou starkých ? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Průměř. Parta důchodců si vyletí do vesmíru. Sice originální, ale průměrné. Eastwood by měl točit úplně jiné filmy. Poslední dobou mu to celkem šlape. A herecké obsazení je jaké je určitě jen z jednoho důvodu. Režie: Clint Eastwood. Jak jinak si vysvětlit tolik staříků v jednom filmu? Všichni už počítají s tím, že zbytek života dožijí v jednom obrovském domově důchodců a tak zkoušejí, jak jim to ve společném soužití půjde. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo som sa napozeral a nasmial na tomto obľúbenom filme. Najlepší je Donald Sutherland nie len so svojimi cool okuliarmi ale aj pri čítaní písmen pri vyšetrení. Sú filmy, ktoré môžete vidieť stokrát dookola a rovnako sa zahľadíte a toto je ten prípad. Kto by to bol povedal, že Clint Eastwood dokáže hereckých dôchodcov povýšiť na sympaťákov prvej triedy, ktorí strčia do vrecka novodobých akčných hrdinov. Veľmi príjemný, vtipný a dobre natočený film s dojímavým koncom, ako inak. Fajn oddychovka s pekným koncom a hudbou. Ďakujeme Clint. Skvelé dielo. ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Zprvu to vypadalo že by to čtveřice dědoušů mohla mladejm astronautům pěkně natíř, lae příběh se pak vyklubal pouze v podívanou pro skalní Clintovy fanoušky, kteří prahli po tom Clinta zase vydět někde jinde. No joo, ale až do poloviny filmu se zdálo že o nic nejde, ptž když se ten satelit pokazí, tak se zas tak moc nestane. Ale pak přišel zvrat, což filmu aspoń u mě přilepšilo. Ale zas je poznat že vnitřekrakety je natáčen ve studiu a je ubohej a zas vesmír je tak dokonalej až sem měl dojem že hraju videohru. A ten konec, já teda nejsem žádnej matematik ,takže nemohu říct jestli je možná aby Jones doletěl na měsíc, ale fakt se mi to jevilo jako děsná blbost. navíc mi to přišlo jako taková kopie Armageddonu!! ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • „Trochu zestárnete a chtějí po vás, abyste hrál o dvacet let mladší postavy, což je absurdní. Chtějí po vás, abyste hrál nějakého čtyřicátníka. Vy už ale čtyřicátníky hrát nechcete,“ svěřil se se svými pocity Clint Eastwood, který zde hraje jednoho z veteránů, kteří letí do kosmu opravit starý satelit. (ClintEastwood)
  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)
  • Ve filmu se původně mělo objevit 50 zvláštních efektů, nakonec jich ale bylo přes 300. Většina z nich se týkala věrného zobrazení kosmického prostoru. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama