Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (416)

KarelR 

všechny recenze uživatele

V podstate s tim mam ten samy problem jako s Kopackami, ale na ty ctyri se vyhoupnu. Kamos k pohledani je peclive prevracenou romantickou komedii, ktera radne prozkoumava zaklady oblibeneho tematu posledni doby - bromance, film samotny ale nenabizi tolik dobrych foru, kolik by si stopaz zadala. Prvoplanove gagy ustupuji vykreslovani vztahu mezi postavami a divak je odmenen az v zaverecne dvacetiminutovce, kdy vsechno zapadne dohromady a zpetne si uvedomi, jak nenasilne jej Hamburg dokazal vtahnout do pribehu. Zeny pritom ale mozna pochopi, ze je pratelstvi mezi muzi sakra slozita vec, nekteri panove se zrejme najdou stejne jako u zminenych Kopacek a nechybi pruzeni Hulka a Thomas Lennon (vladne i na minimalni plose), takze ve finale celkem spokojenost. [20.5, Londyn] ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Absolútne unikátny, po všetkých stránkach nenútený a roztomilý a hlavne trefný, úprimný a vtipný film. Po naozaj dlhej dobe som sa uvolnil tak ako pri filmoch z Apatowovej produkcie a rozhodne som sa geniálne pobavil. Duo Segel a Rudd sú jednoducho nezabudnutelný a či už to má na svedomí to, že spolu už pracovali v niektorých snímkoch, alebo v tom, že obidvaja sú originálny a je radosť sledovať či už ich diskusie, alebo spoločné peripetie. Rozhodne ma potešili malé roličky hviezd ako Favreau, Pressly, simmons a Ferrigno. Každá z nich mala nezabudnuteľnú scénu. Hamburg ušiel hodný kus cesty, aj keď priznám sa ani riskni to z polly nebol vôbec zlý film. Film je v správnych chvíľach pomalý a rovnako aj v správnych chviľach vtipný. Pamätné scény ako hľadanie si priateľa, koncert RUSH, alebo hovorenie intímností ma neskutočne pobavily. Rád sa k filmu vrátim. Na začiatok leto najlepší možný spôsob navodenia atmoféry pohody, priateľstva, lásky a chocolat.:) ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Je to sice furt to samé dokola, stále ten samý vývoj příběhu a podobné vtípky, ale díky sympatické herecké sestavě jsem si moc rychle zvykl na to, že v tomto žánru mě asi už moc překvapení nečeká (v tomto filmu rozhodně ne) a docela dobře jsem se bavil. Kámoš k pohledání je příjemná komedie plná prvoligových komediantů mladé generace (skoro všichni jsou ze stáje nynějšího komediálního krále Judda Apatowa) a nadprůměrných vtipů, která mi příjemně utekla, ale zase nemohu říct, že bych se válel smíchy po zemi, jako tomu bylo například u Zbouchnuté nebo Superbad. Kámoš k pohledání rozhodně patří k tomu lepšímu z dosavadní letošní komediální nadílky. 70% ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Na přebale DVD stálo "chytré, vynalézavé a velmi zábavné". Upřímně - na buddy konceptu "budu se ženit, ale nemám svědka" nic chytrého neshledávám, a vynalézavého už vůbec ne. A jestli vás nebaví vtipy na tak duchaplná témata, jakými jsou zvracení, masturbace a homofobní stereotypy, nemá smysl s tímhle "Kámošem" ztrácet čas. Nápad s Hulkem je fajn, chemie mezi Segelem a Ruddem ujde, ale pokud jde o vynucenou interakci dvou osobnostně dokonale odlišných týpků, pusťte si raději Posledního skauta nebo libovolnou Smrtonosnou zbraň, fungují v tomhle ohledu o poznání lépe. 2,5* ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu musím podotknout, že tu onu chytrost a pohrávání si s klišé žánru bych bral opravdu s rezervou, náznaky tam jsou a skutečně I Love You, Man je o něco inteligentnější než běžné komedie a snad i Apatowské komediální dramata, ale jinak je překvapivě obyčejná a ke konci nepříjemně předvídatelná. Svou životní výpovědí o pokročilých mládencích se nechytá na Poslední polibek a na komediální rovině není víc než průměrná. Za zklamání se však označit určitě nedá, nic vážného proti Kámoši k pohledání nemám, je uspokojivý, milý a pohodovost se správným parťáctvím z nej přímo sálá a to i přesto, že přirovnání "jako ze života" bych zde zrovna nepoužil. 6/10 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)
  • Jason Segel (Sydney) a Paul Rudd (Peter) si své role zopakovali n avideu k příležitosti turné kapely Rush "Time Machine". Dvojice herců se zde dostane na jeviště a setká se s členy kapely po jejich vystoupení. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Členové rockové skupiny OK Go se objeví na konci filmu v titulcích. (HellFire)

Reklama

Reklama