Reklama

Reklama

Peter Klaven (Paul Rudd) je úspěšný realitní makléř, který se zasnoubí s dívkou svých snů Zooey (Rashida Jonesová). K velkému zděšení však zjistí, že nemá žádného blízkého kamaráda, který by mu mohl jít za svědka. A tak se pustí do pátrání po opravdovém příteli. Po řadě bizarních a ponižujících setkání Peter potká Sydneyho Fifea (Jason Segel), šarmantního a zábavného chlapíka, s nímž si okamžitě padne do oka. Ale čím více se oba naprosto odlišní muži sbližují, tím více trpí vztah Petera a Zooey. Peter je nakonec nucen volit mezi svou snoubenkou a novým nejlepším přítelem v příběhu, který se tak stává komickou úvahou na téma, jaký je skutečný význam přátelství. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (416)

genetique 

všechny recenze uživatele

Brilantná komédia, ktorá sa približuje apatowovmu štýlu viac, než samotné filmy z jeho režijnej/produkčnej stajne. Film prakticky nemá zlé stránky. Akýkoľvek pocit klišé tvorcovia stornovali už behom prvých pár sekúnd a prakticky až do konca sa im to podarilo udržať. Prv, než by som začal glorifikovať skvelé herecké predstavenie v hlavných úlohách, musím zdôrazniť, že vedľajšie postavy mali tak nesmierne podporný charakter vo vtipných scénach, že bez nich by film pred utopením v priemerných vodách asi zachránil málokto. Spojenie Paul Rudd & Jason Segel muselo byť požehnané z najvyšších miest, Jon Favreau ukázal, že hláškovať vie, len dúfam, že si nejaké vtipy nechá aj pri réžii svojho plecháča ('Iron Man 2') a Jaime Pressly svoju charakterovo najzložitejšiu rolu (berte s rezervou) zvládla s prehľadom. Rashida Jones už bola len malou, šťavnatou čerešničkou na tomto sýtom, sladkom koláči, ktorý bol upečený z čisto komediálneho cesta a romantická plnka bola decentne a triezvo pridávaná po malých kúskoch tak, aby sme neprepadli milnému dojmu klasických otrepaných výjavov, medzi ktorými tento pôsobí ako dar z nebies. Takýto koláč si dám niekedy znova a rád. I Love You, 'I Love You, Man'! 90%. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tahle "bromance" (romance zkombinovaná s filmem o chlapském přátelství) je osvěžující jen použitím klišé z romantických komedií, které aplikuje na vztah dvou mužů. Hledání opravdových přátel je téma, které se jen tak ve filmu nevyskytuje, takže Kámoš měl velký potenciál. Jenže to celé není tak výbušné, vtipné a citlivě natočené, jak by mohlo. Paul Rudd coby roztomile nechlapský miláček žen je přirozený, ale když se podívám do očí Jasonu Segelovi, jeho roli mu nevěřím ani minutu. Osobně mě štvaly ženské postavy, které jsou vlastně jen chodící figuríny, jedna představuje dokonanou přítelkyni, druhá hádavou manželku, třetí trapnou kamarádku - kde je proboha druhý rozměr? ()

Reklama

Bluntman 

všechny recenze uživatele

FILMOVÁ NOC 2009. Kde je hranice mezi průkopnickým filmem a vlajkovou lodí vlastního subžánru romantických komedií (homosociální bromance) a ozvláštněním schémat a klišé romcomu? V rámci žánru (i subžanru) mírný nadprůměr, který je sympatický tim, že nepodceňuje své postavy a je upřímný, ale v porovnání s jinými sprostými a odrostlejšími komediemi zklamání (jak v porovnání s apatowovskou produkcí, tak předevšim s tou smithovskou). 7/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Zprvu musím podotknout, že tu onu chytrost a pohrávání si s klišé žánru bych bral opravdu s rezervou, náznaky tam jsou a skutečně I Love You, Man je o něco inteligentnější než běžné komedie a snad i Apatowské komediální dramata, ale jinak je překvapivě obyčejná a ke konci nepříjemně předvídatelná. Svou životní výpovědí o pokročilých mládencích se nechytá na Poslední polibek a na komediální rovině není víc než průměrná. Za zklamání se však označit určitě nedá, nic vážného proti Kámoši k pohledání nemám, je uspokojivý, milý a pohodovost se správným parťáctvím z nej přímo sálá a to i přesto, že přirovnání "jako ze života" bych zde zrovna nepoužil. 6/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Velmi dobrá komedie, jejíž klonů existují tisíce, ovšem málokdy se to podaří takhle skvěle vybalancovat, aby se člověk bavil. Paul Rudd je celkem stálice podobných komedií, ale nečekal bych, že si tak dobře sednou s Jasonem Segelem (u jehož další komedií se jsem už tak dobře nebavil). Dobrá práce...70% ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • J.K. Simmons hraje otce Paula, přitom je pouze o 14 let starší. (HellFire)
  • Bilboard s Peterem (Paul Rudd) v posteli vznikl ze skutečné fotky Paula Rudda zveřejněné v časopise Rolling Stones v r. 2006. (Zdroj: IMDB). (PogoJoe)
  • Kytara, na kterou hraje Peter v garáži skladbu Tom Sawyer, je Fender Geddy Lee Jazz Bass – téměř dokonalá replika kytary, na kterou hrál kytarista a zpěvák skupiny Rush, Geddy Lee. Na koncertě hraje Lee na originální kousek kytary. (HellFire)

Reklama

Reklama