Reklama

Reklama

Vyrazit si na dovolenou na krásný ostrov v Tichomoří, to byl původní plán Jasona a Cynthie. Prožívají vážnou manželskou krizi a v letovisku Eden Resort poskytují prý skvělou terapii pro páry. Jenže to má háček. Pobyt je neskutečně drahý. A tak přemluví své přátele, ať jedou s nimi, protože pak dostanou skupinovou slevu. Dave se svojí ženou Ronnie jsou přesvědčeni, že manželskou terapii vůbec nepotřebují, přesto se nechají nalákat. Přemluví Lucy a Joeyho i Shanea s mladičkou přítelkyní Jennifer. Netuší však, že prázdninový Eden resort vede podivínský manželský poradce Marcel, který rozpozná, že i v těchto vztazích to dost skřípe. Všechny donutí, aby na svých vztazích začali pracovat. Z uvolněné dovolené se tak stává peklo na zemi. Jenže nic nespojí tak dobře jako společný nepřítel, v tomto případě Marcel a jeho lidé... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (273)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Oddychová vztahová komedie měla své vtipné i trefně odpozorované momenty (plus nádherné prostředí tropického dovolenkového ráje) a nesklouzávala často do trapnosti, jelikož však musela povinně skončit dobře, tak v závěrečném smiřování otravně šustila papírem. Nejvíc u tlustého černocha s mladou milenkou, jejichž celá nadbytečná přítomnost ve filmu postrádala opodstatnění (kromě kvót). ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

Obsazení v pořádku, zejména Vince jsem uvítal s nadšením, protože je to dobrý komediální herec. Nápad filmu celkem fajn, terapie a sezení na ostrově byly svým způsobem zajímavé, ale velmi často nám to samozřejmě sklouzávalo k nevtipným vtipům, předvídatelným rozuzlením (všichni nakonec spolu zůstanou - jak zvláštní :)) a vyplněním žvástami o ničem. Avšak český dabing nám to celé poměrně zachránil, protože v českém znění to celkem rychle uteče a těm povedeným legráckám se zasmějete určitě více v ČJ než v AJ. Trable v ráji je takový lehce lepší průměr. 60% (with J.) ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Prostě ideální film na mrazivý, lednový večer. Tedy aspoň to byl zcela jistě záměr tvůrců. Natočit snímek o čtyřech párech procházejících krizí, které se snaží zachránit svůj vztah návštěvou speciálního tichomořského letoviska. Sluníčko svítí, všude kolem je pohoda, diváci se za břicho popadají, následuje sladký happy end, opona padá. Potlesk, prosím. ()

Richard_Ba 

všechny recenze uživatele

Prvá polka bola dosť slušná komédia, pri ktorej som sa fajnovo bavil. Potom, ale nastal problém všetkých filmov. Bolo treba konca. A keďže je to komédia, páriky sa nesmú rozísť , že jo ? Ok. Takže scenáristi si škrtajú – páriky musia zostať spolu. Keďže potrebujeme nakoniec scénu kde sa všetci udobria a objímajú, tak ich musíme najprv rozhádať. Ok. Takže scenáristi si škrtajú – rozhádané páriky. Keďže ide o film s párikmi, nemožno vynechať deti. Pár vtipných scén s deťmi. Ok. To si už scenáristi škrtli dávno. Nie sú to predsa amatéri ;) Ak vynecháme túto kostru celého filmu – resp- v našom prípade celý dej. Dostaneme koláž crazy situácií (musím uznať, že niektoré boli fakt vtipné: Jean Reno, učiteľ jógy...). Nič nové, nič revolučné, ale keďže hlavné (biele) hrdinky boli FAKT SUPER SEXI dávam k tým plánovaným 2* ešte jednu :* ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Na jednoduchém až stupidním ději nám tvůrci ukazují nezdolnou dávku optimismu spočívající ve víře v tradiční hodnotu manželství. Na rozdíl od našich filmů a seriálů, které se jen hemží rozvody a nevěrou, nám Američané říkají, že je důležité ctít tradiční hodnoty a že manželství není zavrženíhodný svazek. Proto hodnotím třemi hvězdami a být film obsahově vyzrálejší, mohly být ty hvězdy klidně čtyři. Za zapamatování a přemýšlení stojí věta Vince Vaughna, kdy na ostrově svobodných říká, že si užíval za svobodna, že o nic nepřišel, že teď je důležitá rodina. Ano, i já to takto cítím. Také jsem o nic nepřišel a zcela přirozeně podléhám vývoji lidské osobnosti, kdy je třeba si uvědomit, že i ženatí lidé po třicítce (ale i později) si mohou užívat stejně intenzivně, ale jiným způsobem. PS: Dovolená tam je fakt sen. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel převážně na ostrově Bora-Bora ve Francouzské Polynésii. (griph)
  • Scénář napsali představitelé hlavních rolí Vince Vaughn a Jon Favreau proto, aby "normální lidi se všedními problémy přenesli do výjimečného prostředí". (vendy63)
  • Vernon Vaughan, který hrál otce Vince Vaughana (Dave), je jeho otcem i ve skutečnosti. (sir-dave)

Reklama

Reklama