Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Madison 

všechny recenze uživatele

Podarený pokus o film-noir, ktorý ma najviac pobavil vďaka tomu, ako paroduje svoj vlastný žáner :-) Čierno-čierna duša Casey Afflecka je konfrontovaná komickým ladením a pri morbídnych scénach doslova vyráža dych vtipnými prvkami, ktoré sú do deja zakomponované (spomeňte si len na scénu, ako hlavný hrdina naháňa starca s nožom na ulici). Inak priznávam, že také extrémne násilie páchané na ženách, som ešte v žiadnom filme asi nevidela a svojou brutalitou zdvihlo úroveň snímky aspoň o hviezdu vyššie (že to hovorím práve ja, čo nenávidím krv :-). Nie je to žiadne L.A. Prísne tajné ani jemu podobné sofistikované thrilery, ktoré každú minútu otáčajú dej iným smerom, ale napriek tomu ide o príjemnú pohodovku, ktorá nie je až taká strašná, ako niektorí vykresľujú. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi doslovná adaptace, i když jsem některé důležité věci postrádala a některé mi přišly naprosto zbytečné. Nejdůležitějším prvkem knihy je nevyzpytatelnost hlavní postavy a její celková složitá osobnost, kterou ale film vlastně skoro neukáže. Casey Affleck je jako vždy vynikající, jenže scénář mu prostě nedovolí prodat celý potenciál jeho postavy. Kdybych měla citovat Eberta: "The dominant presence in the film is Lou Ford, and there just doesn’t seem to be anybody at home." ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemusí to být špatný román. O dekadentním prostředí násilně udržované fasády cnostného Jihu, za kterým se skrývají všechny možné obsese a náruživost. Třeba se v knize hodně píše o pokřiveném vnitřním světě hlavního zvráceného hrdiny. Ale film nic z toho neukázal. Máme tu jen samoúčelné násilí, opájení se scénami, které jsou kruté a zbytečné. Doplněné četnými nesmysly v ději. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. To že tam zmlátím k smrti několik ženských je opravdu k zamýšlení teda takový blábol jsem už dlouho neslyšel. To už může být k zamyšlení každý thriller teda. Jinak nevěřte popisu není zde žádný psychopatický sériový vrah ale jakýsi polda, který zabije 1 prostitutku jejího chlapa (aby to svedl na něho) a pak ke konci i svou manželku a jakéhosi maníka co ho u toho viděl. To celé se odehraje zhruba v 5 minutách zbytek jsou pindy o jeho životě ke konci je zde jakési zamyšlení proč to dělal že mu dělalo dobře mlátit ženské ale jako záminka k vraždění je to slabé. Navíc konec je tupý až to bolí (oni ho zastřelí i s jeho ženou, která to přežila jakože) do toho chytne barák (nevím z čeho asi se budu muset optat režiséra :-) a všichni tam umřou opravdu originální. ()

uiu 

všechny recenze uživatele

Film začíná myšlenkou, že když žijete a vyrůstáte na malém městě, všichni si myslí, že vás znají a vědí o vás všechno. Jenže očividně nikdo neví, že Lou Forda v dětství jeho mladá matka zneužívala nebo že znásilnil pětiletou holčičku a vinu hodil na svého bratra. Tyto události se v něm podepsali a jako dospělý muž v sobě tutlá neodolatelnou touhu bít a vraždit. To se mu vyplní, když se seznámí s prostitkou, kterou má původně z města vyhnat. Lou se dostává do spletitých situací, při kterých zabije vlastníma rukama 3 lidi a několik dalších zemře v následující mašinerii náhod a zjištění. Jediné, co mi na filmu vadí je konec, který je až moc naivní v porovnání s civilností předcházejícího děje. Casey Affleck se nesmazatelně zapisuje mezi moje nejoblíbenější herce. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)

Reklama

Reklama