Reklama

Reklama

300: Vzestup říše

  • USA 300: Rise of an Empire (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Pokračování epické ságy podle nového komiksového románu Franka Millera Xerxes, vyprávěného úchvatným vizuálním stylem úspěšné série „300", se přesouvá na nové bojiště – na moře, kde řecký generál Themistokles, usilující o sjednocení celého Řecka, vede bitvu, která zvrátí dosavadní vývoj války. Themistokles čelí masivní invazi perské armády vedené božským Xerxesem a Artemesií, pomstychtivou velitelkou perského loďstva. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (1 348)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Jedna z největší sraček, které jsem letos viděl. Historická přesnost je ve většině podobných filmů pohřbívána do hloubi země ze zcela zjevného důvodu, důkazem toho buď první díl, ve kterém se tak nějak zatajilo pár tisíc řeckých bojovníků, aby vynikla legenda 300 Sparťanů, kteří používali karate a breakdance šerm proti nestoudným mutantům z Persie. Aby ale historické reálie nabízely mnohonásobně zajímavější a zábavnější příběh než toto ohavné pokračování... Už když jsem se dozvěděl, jaké události by mělo pokračování znázorňovat, smál jsem se, protože jsem přesně věděl jak to dopadne. 90 minutové srážení na moři parodiemi na Trirémy, vše dokonale zamaskované v nepřehledné digitální bouři, aby i ten největší popcorn výmaz netušil, co se tam děje, ale získal pocit, že je to hrozná řež. Příběh nikde, zábava nikde, pointa nikde, patos všude, logika absolutně nikde, zkrátka dokonalé hovno, vyšperkované kozami Evy, která velí absolutně všemu, zabíjí nejlepší válečníky po desítkách a pak na konci chcípne a čumí do ztracena. Film je nejenom výsměch historii, je to výsměch i samotnému žánru. Absolutní hype, ve kterém se de facto vůbec nic nestane, jen pár naolejovaných gayů z posiloven máchá meči a občas vystříkne krev. Bohužel to není na rozdíl od 300 vůbec zábavné a ty boje jsou ubohé a nudné. Jeden díl Spartakuse nabízí mnohem více zábavy, kvality a promyšlenosti, než celý tento film dohromady. 20% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Partička peloponéských notorických sedlehářů tentokrát hrdinně a pateticky vzdoruje páru nejluxusnějších trojek současného filmového průmyslu. A vzdorují úspěšně. Vede je totiž necharizmatický impotentní generál Comukles, jenž prošel kástingem patrně jen díky tomu, že udělal nejvíc sklapovaček, a díky své indispozici odolal vyprcat se paní Zelené mezi skálopevné stěny Thermopylské soutěsky. Ze strašlivého Xerxese tentokrát udělali ozdobu hispánského gájprajdu, a tak ona ta Evka obecně zachraňuje situaci premenstruačním syndromem sehraným tak dokonale, že by měl strach se k ní přiblížit i dvoumetrový kladivář po půlročním půstu. Ač kapku užvaněné a míň mačo, vizuální orgie jsou to naprosto dokonalé, homopošťuchování vyrýsovaných abdomenů drsné a přehledné a prodaktplejsment zahuštěného rajského protlaku velmi vkusný, nevtíravý a hlavně nepřístupný! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Ani na kilo navíc tu není pražádný prostor. Nabušení válečníci, rozhněvaní vojevůdci a forma tu zase obsah kope pořádně do zadku. Čekal jsem plochý scénář. Přišel. Čekal jsem, že to bude schematické hadr. Řežba, dialog, řežba. Bylo. Čekal jsem hektolitry digitální malinovky. I ta byla. Dokážu vypnout, ale tohle druhé dostaveníčko řecko-perského střetu mě znovu minulo. Hlavně emočně. Scéna končí se zeleným plátnem, gradace chybí. Rozsekávání lidských těl nemůže bavit donekonečna, což se nedá říct o Evě Green. Nehraje často, ale už její debutoví nahotou silně prosycení Snílci ukázali, že tahle světoběžnice platí za to nejlepší své generace. Tady se představuje coby pomstychtivá mrcha, střídá zvrhlé i rajcovní polohy a znovu ukazuje, že by jí slušela nějaká skutečně silná role. Třeba se dočkáme. Já zase vím, že se tahle úderná jatka ode mě nedočkají druhé šance. Netvrdím, že jde o špatné pokračování, jen moc nevím, co na tom všichni vidí. Pro mě znovu vizuálně líbivá nuda. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Ukážme, že sme sa rozhodli radšej zomrieť na nohách, než žiť na kolenách..." Pokračovanie dnes už kultovej "300-ky" je o niečo slabšie, ale inak ponúka veľmi podobný vizuálny zážitok plný nereálnych, ale oku lahodiacich súbojov. Krásny vizuál svojou prítomnosťou ešte vylepšila krásna E. Greenová , bez ktorej by to asi nebolo ono. A to hovorím ja, čo nemám rád bojovníčky vo filmoch...Film, ktorý sa takmer celý natáčal s pozadím zeleného plátna je plný trikov, ale ich kvalita je veľmi dobrá a je jasné, že takýto film, by ešte pred pár rokmi nemohol vzniknúť. Diváci zažijú rozbúrené moria bez toho, aby si herci namočili nohy, ale to nás nemusí zaujímať. Všetci bojovníci tu trpia vysokým tlakom a ich krv strieka na všetky strany. Najviac sa mi pozdávalo šikovné osadenie a previazanie príbehu i s predchádzajúcim filmom. Potešila ma účasť hrbatého zradcu, ale v závere sa akosi pozabudlo na Božského kráľa Perzie. Žeby dvierka na ďalšie pokračovanie? 80%. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Dvojka, která překonává jedničku. Oproti ní totiž střídá rozmanité exteriéry (a počasí), využívá zpomalené záběry k dobru příběhu a ne jako stokrát opakovanou perličku. Samozřejmě je škoda, že hlavní postava nemá charizmatičtějšího herce, ale všechno divákovi vynahrazuje démonická Eva Green, která rozhodně nemá problémy s odkrýváním svého poprsí...ach, spoiler! Vlatně ne, je to reklama! Pro mě osobně je na filmu jen zarážející, že Xerxes je ve výsledku velmi nevýrazná postava, vlastně taková loutka na drátkách, které jsou navázané na dlouhé nehty Evy Green... Záměr nebo jen castingová/scénáristická hra? PS: konečně ta krev zůstává na místě, kam dopadla, ne jako v prvním díle, kde mizela:) ()

Galerie (132)

Zajímavosti (30)

  • Aj keď sa veľká časť filmu odohráva na vode a lodi, film bol natočený úplne "nasucho". Všetka voda bola digitálne pridaná neskôr. Režisér Noam Murro povedal, že mu to poskytlo veľkú slobodu pri nakrúcaní. (misterz)
  • Film v pokladnách amerických kin nastřádal 106,6 milionu amerických dolarů, celosvětové tržby pak činily 337,6 mil. (NIRO)
  • V priebehu úvodnej bitky sa Themistoklovi (Sullivan Stapleton) "zázračne" čistí meč od krvi. V niektorých záberoch ho má špinavý, v ďalších čistý, prípadne zašpinený od krvi na úplne iných miestach. (ČSFD)

Související novinky

Eva Green znovu u Burtona

Eva Green znovu u Burtona

29.07.2014

Francouzská herečka Eva Green letos dráždí diváky hned v pěti projektech: V mysteriózním seriálu Penny Dreadful, v akčňáku 300: Vzestup říše, ve westernu Salvation, v dramatu White Bird in a Blizzard… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama