Reklama

Reklama

Strážci - Watchmen: Příběhy Černé lodě

  • USA Tales of the Black Freighter
Trailer

Animovaný příběh podle fiktivního komixu "Marooned", který si čte chlapec v komixu Watchmen, o námořníkovi, jehož loď je přepadena Černým škunerem a on jediný přežije na opuštěném ostrově. Jeho jediným cílem se stane varování rodného města… (xxvasa)

Videa (1)

Trailer

Recenze (120)

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Alex Tse, Zack Snyder .. Oh, there is no heaven, captain. Believe me, sir. I would know by now. ___ Hustá animace, výborná hudba a jeden příběh zatemnění lidské mysli, kterou zradí šlechetné úmysly. Doufám, že to do DC verze Zack Snyder nastříhá a proloží s dějem chytře jako v comicsu, takhle bez kontextu nemá parafrázní příběh z Watchmenů až takovou sílu. ___ Nastříháno až do Ultimate Cut verze. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že tahle vedlejší linie komiksu mě nijak výrazně nenadchla. Ten příběh je sice výborný, ale jako komiks v komiksu mě to příliš nebavilo a naplno jsem ten příběh ocenil až v tomhle výtečném animovaném zpracování. Téměř čistokrevný horor s parádní zápletkou a atmosférou, která od začátku až do konce pořádně houstne a graduje, až vygraduje skutečně vynikajícím "hororovým" způsobem. A ten voiceover jako podkres je naprosto brilantní a od první chvíle náprosto vtáhne do příběhu. A pak vás zcela pohltí. Pokud to teda nezvládne už ta animace. 95%. ()

Reklama

kubilov 

všechny recenze uživatele

Jako minikomiks v megakomiksové fresce fajn, ale vlastně bez jakéhokoliv zřejmého smyslu vzhledem k fungování Watchmenů. Příběh o ztroskotaném kapitánovi lodi (Butlerův chraplák), který se ze samoty, paranoie a nedostatku jídla a pití zblázní není nijak originální příběh, který by si nějak zvlášť zasloužil zfilmovat, navíc mně osobně tenhle typ animace moc nesedí. Jak se říká: "Abys něčeho dosáhl, musíš jít přes mrtvoly." ()

selviskhed 

všechny recenze uživatele

Watchmeni v malém. Film jsem viděl na dvakrát (po desetiminutovkách, poprvé se mi z něj začala točit hlava a šel jsem spát) za okolností kdy jsem se cítil podobně jako kapitán. Po prohraném boji, rozlícený, na pokraji nervového zhroucení, plný velmi expresivních pocitů a sám. Všechny dialogy a monology jsou napsané výborným poetickým jazykem, myšlenka příběhu je výtečná a ten kapitánův vor mi bude ještě dlouho ležet v hlavě. ()

mrclTV 

všechny recenze uživatele

Krátky film, ktorý si lepšie vychutnáte, až keď si ho pozriete v celku a nie rozkúskovaný v hlavnom diele - Watchmen, ktoré štýlovo dopĺňa. Osamelý človek na hranici života a smrti a jeho bizardne šokujúca premena z rozumne uvažujúceho človeka na šialenca, pecka. Škoda, že pri opakovanom zhliadnutí stráca svoje mrazivé čaro a iba spolu s Watchmen funguje na 100%, osamote iba na takých 75%. ()

Zajímavosti (4)

  • Snímek byl natočen podle stejnojmenné komiksové série Alana Moorea a Dava Gibbonse. (Terva)

Reklama

Reklama