Reklama

Reklama

Prokletý klub

  • Velká Británie The Damned United (více)
Trailer

Film Klub prokletých vypráví temně humorný a konflikty nabitý příběh Briana Clougha (Michael Sheen) a jeho nešťastné 44 dní dlouhé trenérské mise u tehdejších anglických fotbalových mistrů: Leeds United. Bez svého věrného asistenta Petera Taylora (Timothy Spall) po boku a s šatnou plnou hráčů, kteří – zdá se – spíše podporují jeho konkurenta Dona Revieho (Colm Meaney), projde Clough během pouhých 44 dní nečekanou zkouškou agresivity a geniality. Taková jsou fakta příběhu. Příběhu Klubu prokletých. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (353)

Flego 

všechny recenze uživatele

Pre futbalových fajnšmekrov povinná jazda. Príbeh trénera, ktorého žerú vlastné ambície, ale dokázal byť najúspešnejším britským trénerom všetkých čias, čo sa týka úspechov. Oceňujem vhodné grafické titulky počas filmu ( poradie v tabuľkách, výsledky zápasov ), ale i kombináciu skutočných záberov s hranými. ()

predators 

všechny recenze uživatele

...ani né tak o hře samotné, jako o jejím zákulisí na manažerských postech a jejich "útrapách". Ukázka toho, že být na trenérské lavici, není žádný med a ten, s kým se "zametá", nejsou hráči, maséři ani hlavní funkcionáři, nýbrž právě trenéři. Originální atmosféra a povedené fotbalové prostřihy patří k tomu dalšímu, co budete na tomto filmu milovat...stejně jako fotbal :-) 77% ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně pozitivní film o přátelství, namyšlenosti a sebeprozření. O fotbalu to žel moc není - jestli záběry ze zápasů dají dohromady tři minuty filmu, tak je to myslím ještě moc. Zazní zde ve spodních tónech ještě kritika výher na úkor zákeřných faulů a divadla ze strany hráčů, ale celkově je to o namyšlenosti jednoho chlápka, který si o sobě myslí, jak je skvělý sám o sobě, a nedojde mu, že jde často o týmovou práci. Herecky naprosto dokonalé, celé protežované Dejvické by si to mělo povinně pustit. Nejlepší je, že ten film plyne a plyne, a najednou je konec, ani člověk neví jak. Tvůrci navíc celé téma pojali s nadhledem a nevtíravým vtipem, ne jako slzopudné drama (i když ten závěr stojí za to :-)), čímž je z toho o to víc koukatelná záležitost. Podobných filmů na téma sebepoznání moc neznám, a to dokonce ani z křesťanské produkce. ;-) ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Film o fotbale, natočený s láskou k fotbalu a prakticky bez fotbalu... Předem rovnou říkám, že čtyřhvězdičkové hodnocení by asi bylo férovější, ale já, jako ohromný fanoušek anglické Premier League, jsem z něj úplně nadšený. Protože tahle balada o ,,Josém Mourinhovi své doby" má všechny herní prvky, aby u diváka skórovala. Předně je to velice silná základní sestava, kde vysloveně exceluje špílmachr Michael Sheen, kterému výborně přihrávají výborní herci z Ostrovů v čele s Timothy Spallem. Dalším silným prvkem je sebejistý manažer v osobě režiséra, který si vystačí bez záběrů z fotbalových zápasů, jež by fungovaly jako pozlátko pro diváka. Režisér fotbalové zápasy velice slušně a zručně obchází (první domácí zápas v nejvyšší lize proti Leedsu je vyslovená slast) a místo toho servíruje divákovi psychologii excentrického manažera ve spojení s vizuálně nádhernými záběry, kterým nechybí dobová a barvitá atmosféra. A to všechno se sešlo na úžasném stadionu (scénáři), který svým hráčům dovolil hrát svižnou a přímočarou hru. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jakého trenéra teď hledá fotbalový svaz ? ......Nového, mladého s novými myšlenkami, ve sportovním úboru a hlavně náročného. Film se odehrává na dvouch rovinách a to v roce 1969 a v roce 1974. Nejdřív sledujeme vzestup klubu Derby County http://en.wikipedia.org/wiki/Derby_County_F.C. pod vedením trenéra Briana Cloughta a pak sledujeme jeho....ale podívejte se sami. Je to celé o fotbale, zúčastněný musejí dát do toho vše....city, lásku, oddanost i krev, bude - li to nutné. Brian není nejlepší trenér v Anglii, ale jak on sám řekl, " jsem jen lepší než druhý ". CITÁT - Tahle bláznivá ctižádost. Přijde a odejde. Někdy je i dobrá. To teda jo. Jako oheň. Kterej všechno vybudí. Pak ale tahle věc všechno zachvátí. A zničí, co máš v životě dobrý.... Ve filmu mimo jiné zazní i song Hight of the Red skupiny Deep Purple. Podařený snímek o kopané a vše co se kolem ní děje. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (17)

  • Scény na futbalovom ihrisku v Derby County boli natočené na štadióne Leeds United. (ČSFD)
  • Film je natočen velmi věrně podle skutečných událostí, například všechny citované výsledky fotbalových utkání jsou naprosto přesné. (curfew77)
  • Brian Clough byl velmi kontroverzní postavou anglické kopané. Při svém působení v Derby County například údajně na hodinu nechal propustit sekretáře klubu, správce stadionu a šéfa skautů, protože je nachytal, jak se něčemu srdečně smějí po zápase, který Derby prohrálo. (curfew77)

Reklama

Reklama