Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Splňuje to svůj účel a dětí to baví. Půlhodinka je pro prcky tak akorát, dokáže udržet pozornost. Moderátoři sice nemají moc prostorů, ale dokáží ho docela dobře využít. Třeba ty lepicí pasky Michala Nesvadby jsou úžasné. Skřítek František také není vůbec trapný. Škoda jen docela nezajímavých pohádek. Jelikož jsou tou hlavní náplní pořadu, mohli by dávat klasické české večerníčky, které by dokázali více zaujmout i dospělé publikum, to se totiž většinou se svými ratolestmi dívá. 50% ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Ty pohádky jsou tam dobré, ale jinak mě to nebavilo už jako pětiletého kluka. A vždy když jsem se chtěl dozvědět něco o světě přepnul jsem na nějaký kanál s dokumentárními pořady ..Pro mladší publikum bych volil trochu jiný dětský pořad než kouzelnou školku. .... HODNOCENÍ: 25% (2*) ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Nemám problém sledovat dětské pořady. Je pravda, že dnešní tvorba pro děti dost za svojí historií zaostává, ale oproti zhovadilosti jako například Animáček (nebo jak se to pásmo oblbování dětí jmenuje) to pořád ujde. Jednak je tu interakce s (dětským) divákem ve studiu, takže jen nečumí na jeden příběh za druhým, jak to má televize ve zvyku, navíc dávají ucházející pohádky, ač musím bohužel konstatovat, že kvalita jde poslední dobou povážlivě dolů. Ale věřím, že dokud tam je Michal a František, je to nezávadný. ()

TruthPreveal 

všechny recenze uživatele

Pořad určený pro děti předškolního věku tu budou hodnotit dospělí lidé, to je fakt logika :D. Je jasné, že když vám není 5 let, tak se vám pořad líbit moc nebude a bavit už rozhodně ne. Já jakožto normálně smýšlející člověk (čili ne totální dement) též hodnotím za děti a tak trochu i za mě, neboť jsem na kouzelné školce též vyrůstal a rád na ni stále vzpomínám. :) ()

coolglitterk odpad!

všechny recenze uživatele

Pořad pro děti úplně k ničemu. Děti se nic nepřiučí, jen se podívají na nesmyslné zahraniční pohádky a budou poslouchat kecy moderátorů, kteří se chovají jak potrefené husy. Apeluji na výuku dětí již od předškolního věku, a tak bych raději uvítala nějaký výukový program, než tuhle slátaninu. Vhodný by byl třeba pořad s angličtinou pro nejmenší, děti by se aspoň něco přiučili. Říká se, že potrefená husa dlouho nekejhá, a tak snad jednou tuhle hrůzu zruší a Kouzelné školce bude konec. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • Michal Nesvadba po 24 letech ukončil účinkování v Kouzelné školce. Poslední díl s Michalem Nesvadbou byl odvysílán 30. června 2023. (TomasSlach)
  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)
  • Michal Nesvadba používá speciální pásky, mají méně lepidla a obsah v krabici by neudržely. Spotřeba pásek za měsíc je několik kilometrů. (TomasSlach)

Reklama

Reklama