Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kouzelná školka je cyklickým a inspirativním pořadem pro děti předškolního věku. Důraz je zde kladen na jemnost, „hladivost“ a především srozumitelnost nejmenším divákům (3-6 let). Jeho posláním je děti zaujmout, navázat s nimi dialog, povídat si o světě, který vidí kolem sebe, seznamovat je se základními etickými hodnotami a přitom jim nebrat dětství a pomocí her a „hraní si“ v nich rozvíjet jejich fantazii. Pořad je doplněn dvěma až třemi pohádkami a snahou je, aby jedna byla zahraniční provenience a druhá z tradiční české školy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (169)

Hashirama 

všechny recenze uživatele

Už v útlém věku patnácti let u mě zakotvila Kouzelná školka s čarovným Michalem, těžkým frajerem, jenž by si dokázal i z hovna vymodelovat jachtu na solární pohon, která jede v noci líp než ve dne. Když jsme pak se školou jeli do divadla, vybral si mě na pódium a za mé husarské kousky, které ho velice upozadily, mi věnoval chutný lepenkový párek v rohlíku. Michal pro mě byl vždy vzorem nekonečných možností. ()

Baxt 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je bezkonkurenční. 5* je tím nejpřesnějším odrazem toho, jak se u Kouzelné školky bavím. Pořadem nás provází naivní a zároveň trochu tupý skřítek František z Fanfárie + jeden lidský vyslanec. Tady to začíná být zajímavé. Tak například Lubomír Kostelka si počíná na place nejen senilně, ale i značně zfetovaně. Odříkává přibližně naučené dialogy a jediná jeho odpověď Františkovi je "Ano!". Pak je tu Nesvadba. No škoda mluvit, jak je Kostelka se svou pomalou mluvou nudný, tak je Nesvadba šílený magor, neustále vynalézající věci z barevné lepenky. Františka skoro úplně ignoruje a většinou skončí zamotaný na zemi nebo zapadaný harampádím. Jana Hlaváčková si vystřihla kouzelnou babičku - neustále cynickou osobu, uzemňující Františka poznámkami na jeho osobu. Někdy se ale utrhne ze své postavy a hraje mile a laskavě. Nechápu to, ale nevermind, naštěstí je tu Magda Reifová neboli "Majda" a ta je celkem OK, tj. že chápe v jakých mezích Kouzelná škola je a co s ní dělat. A abych nezapomněl, pohádky se dají většinou snést a jsou koukatelné. Kult jak pro malé, tak pro velké gurmány. ()

Reklama

slowfox 

všechny recenze uživatele

Komentáře tipu "František je idiot" a "pro děti asi dobrý, ale mě se to nelíbí" mě fakt dostaly. Kouzelná školka je pořad pro nejmenší děti a ne pro fajnšmekry nebo pro intoše, podle toho by se měl taky hodnotit. Michal Nesvadba je dobrej blázen a do pořadu pro děti se perfektně hodí, jeho moderování pořadu je nápadité a pro děti zábavné a poučné zároveň. Ale na CSFD zrejmě všichni od plenek sledovali filmy od Kurasawy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Program českej verejnoprávnej televízie, ktorý je určený tým najmenším divákom, ďeťom v predškolskom veku. Nahlúpli moderátori, nahlúplo sa správajúci hostia a do toho celkom pekné animované rozprávky. Ťažko sa hodnotí niečo podobné. Pre malé deťúrence to má určite veľkú hodnotu a zmysel, čo je celkom fajn. No ja nemôžem dať "Kúzelnej škôlke" viacej ako jednu hviezdičku. * ()

Foxhound#1 

všechny recenze uživatele

Nástupnický pořad kužátek jsem kdysi dávno ještě sledoval, sic už jsem pomalu docházel na druhý stupeň základky. Nicméně ta první léta s babičkou Libuškou nebo Majdou nelze hodnotit špatně a soudě dle spokojenosti synovce a neteře funguje jako pořad pro nejmenší stále dobře i s novými tvářemi. Ostatně kdo by nechtěl mít za dědečka (byť jen televizního) pány herce Zindulku, Kostelku nebo Trojana. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (11)

  • V roce 2007 byl zvažován návrat babičky do Kouzelné školky. Role babičky byla nabízena Ivě Janžurové, která nakonec roli odmítla. Nakonec do role babičky byla obsazena Jana Hlaváčová. (TomasSlach)
  • Postavu Františka namlouval v letech 1999–2001 Ota Jirák. V období 2001 – 17. březen 2020 a 25. květen 2020 – 11. září 2020 namlouval Františka Tomáš Juřička a v období 23. března 2020 – 15. května 2020 a od 21. září 2020 Pavel Tesař. (TomasSlach)

Reklama

Reklama