Reklama

Reklama

David Norris je stoupající politická hvězda. Nejmladší senátor v historii má reálné šance dostat se do kongresu. Vše však zhatí aféra z jeho studentských let, která se záhadně provalí těsně před volbami. Jde na pánské toalety, kde si chce připravit proslov poraženého. Potká zde krásnou ženu Elise, do které se na první pohled zamiluje. Věří, že to je láska na celý život. Z tohoto omylu ho však vyvedou podivní pánové, kteří se mu představí jako správci jeho osudu a sdělí mu, že s ním mají úplně jiné plány a že jeho vztah s Elise mezi ně rozhodně nepatří. Tato organizace řídí život každého z nás a pro Davida naplánovala kariéru, která končí možná až v Oválné pracovně Bílého domu. Jenže to by musel nechat Elise na pokoji, což se Davidovi nechce. Pokud se David rozhodne odchýlit se od jejich plánů, budou se správci osudu velice zlobit a udělají všechno pro to, aby se David do jimi nalinkovaných kolejí okamžitě vrátil. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (1 433)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Scenár: George Nolfi | Hudba: Thomas Newman | Produkcia: George Nolfi, Chris Moore | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Media Rights Capital | Rozpočet: 51 miliónov $ | Tržby: 127,104,813 $ || Matt Démon v roli chlapa, ktorý vie o svete pravdu, naháňajúc dievčinu v červených šatách - pred agentmi v obleku. Podobá sa to niečo? :-) Recyklovanie fungujúcich elementov musí byť odpustiteľné, veď každý žáner má to svoje, z čoho musí ťažiť... George Nolfi to skúsil veľmi nápadite, no filozófiu filmu nerozvynul do nadpriemernosti kôli konzumačnosti, a psychiku postáv neuprednostnil pred vizuálnymi hrátkami - čo je veľká škoda z pohľadu sľubného potenciálu celku. Nevadí, i takto je to nadpriemerná zábava. Ps: Efekt nevysvetlených sci-fi prvkov funguje skvele, to isté využíva žánrovo bratský film Limitless, s o niečo väčším úspechom. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale keď je niekto predurčený pre niečo velké, nemá sa zdržovať láskou, určenou na utešenie tápajúcich smrtelníkov! :-) Každopádne sympatický žánrový crossover, ktorý ohranú romantickú zápletku umiestňuje do originálneho prostredia a zaujímavým spôsobom ju rozširuje o pútavé úvahy o osude. Týždeň po zhliadnutí zdvíham na 4* kvôli originalite. Byť iného, smutného konca, dal by som ich hneď. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Zamilovaný politik nehodlal respektovat upgradeovaný plán božího šéfa a já jsem se u této matrixovské romantiky docela dobře pobavil. Mé detektivní oko samozřejmě spolehlivě zaznamenalo krádeže ingrediencí z úspěšných filmových kousků, ale k dobru snímku je třeba poznamenat, že z nich šéfkuchař Nolfi ukuchtil velmi slušnou potravu. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Po sci-fi stránce film funguje dobře, navíc mu nechybí napětí, ale horší je to s poselstvím snímku, které se má divákovi zarýt pod kůži a jde hlavně o něj, ne ty serepetičky co ho mají dělat zajímavým (což teda dělají poutavým způsobem, abych zase snímku nekřivdil). Avšak právě s tím co Správci osudu vlastně tvrdí vůbec nesouhlasím a považuju to za výsostný projev sobectví. Ztotožňuju se s pohledem, který publiku předkládá třeba takový Osudový dotek (tedy takřka pravý opak). A když k tomu připočtu nepříliš vynalézavou romantickou šablonu a nevýrazné herecké výkony (potěšil mě jenom Terence Stamp), končím pouze na lepším průměru. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

V mnoha směrech vykradená a ve spoustě dalších zcela originální love story říznutá oldschoolovou thrillerovou školou a skvěle funkčním mysteriózním prvkem. Chemicky dokonale sladěné ústřední duo a ve své odtažitosti naprosto profesionální režie si říkají o pět hvězd, nedosáhnou na ně ale především kvůli uspěchanému konci a banální pointě. Ten film měl mít o dvacet minut víc, potom by i stávající konec fungoval na výbornou. Takhle je pocit Deus ex Machina až příliš neodbytný. Přesto jedno z překvapení roku a mimořádně intenzivní divácký zážitek... P.S.: Miluju Emily Blunt!! ()

Galerie (61)

Zajímavosti (28)

  • Jako většina filmů podle povídek a románů Philipa K. Dicka si snímek bere za inspiraci jen základní myšlenku, kterou je zde skupina osob, upravujících realitu. V předloze se například hlavní hrdina jmenuje Ed Fletcher, je úředníkem realitní kanceláře, je ženatý a jedním ze správců osudu je také jeho pes. (KillHurt)
  • Niektoré z tanečných scén Emily Blunt boli dokončené pomocou dvojníčky, tanečnice Acacia Schachte, pričom tvár herečky bola digitálne umiestnená na telo tanečnice. (Arsenal83)

Související novinky

Greengrass kašle na Bournea

Greengrass kašle na Bournea

03.12.2009

Nejdřív se říkalo, že Paul Greengass a Matt Damon jsou plní entusiasmu, pokud jde o čtvrtou akci „agenta bez minulosti“. Pak ale šly dobré vztahy Greengrasse a studia Universal do kompostu. Důvod?… (více)

Hvězdné nábory i útěky

Hvězdné nábory i útěky

19.07.2009

Máme pro vás spoustu castingových novinek, tak se nezdržujme úvodními řečmi a přejděme rovnou k věci. Robert De Niro si prý zahraje v Rodriguezově krváku Machete, jehož natáčení startuje už 29.… (více)

Reklama

Reklama