Reklama

Reklama

Patriot

  • USA The Patriot (více)
Trailer

Obsahy(1)

Benjamin Martin (Mel Gibson) je mírumilovný osadník, který chce své nejbližší za každou cenu uchránit před krvavými hrůzami koloniální války. Když ale jeho domov v Jižní Karolíně zpustoší anglická armáda, Benjamin Martin pochopí, že pouze nezávislost Spojených států zajistí jeho rodině klid a bezpečí. Z opatrného farmáře se stává legendární hrdina americké revoluce. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (615)

kingik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mně to. Mel Gibson má charisma na rozdávání a předvede nejen dobré herecké ztvárnění svého vlastence, ale také umění ohánět se s tomahawkem a v potoce naporcovat vojáka za zabití svého syna. Likvidací vojenského regimentu to začíná, pak zařve druhý syn v podání mladého Heatha Ledgera a tatínek Gibson pak v závěru na bojišti zamává za hrdinské hudby hrdinně vlajkou a zúčtuje s největším zlosynem ve filmu, taktéž charismatickým Jasonem Isaacsem. Roland Emmerich to pojal velkolepě a všechny složky ve filmu měly téměř ideální poměr. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád. Je to výborný, charizmatický herec. Mnohým filmom, v ktorých sa objavil som udelil plné, päť hviezdičkové hodnotenie. No v prípade snímku "Patriot" z roku 2000 to bude len priemer. Viac ako tri hviezdy nedám. Historický vojnový príbeh o boji Američanov za nezávislosť ma moc nezaujal. Zrejme to bude najmä kvôli nie celkom podarenej réžii Rolanda Emmericha a patetickému scénaru Roberta Rodata. "Patriot" na mňa nezapôsobil. *** ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pěkně zfilmovaný příběh o člověku, kterému zabijou syna a tak se začíná mstít. Nakonec se z něj stane hrdina americké revoluce. Mel Gibson zahrál slušně, ale na výkon ze Statečného srdce to nemá. Režie Rolanda Emmericha nebyla vůbec špatné, ale přece jenom Emmerich je režisér spíše na popcornovou zábavu. Kdybych měl porovnat se Statečným srdcem, což radši nedělám, tak by mi z toho vyšel jen laciný blábol...... ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Roland Emmerich se po zábavném Dni nezávislosti rozhodl natočit film z americké občanské války,obsadil do něj skvělé herce,jakými bezesporu jsou Mel Gibson,Heath Ledger a Jason Isaacs a dostal na to sto milionů dolarů.To přece musí být bomba,ne?Bohužel není.Emmerich natočil průměrný historický velkofilm,který obsahuje neuvěřitelnou spoustu klišé a v zábavnosti nesahá Dni nezávislosti ani po kotníky.Z herců nezklamal jedině charismatický Isaacs,Gibson už měl lepší chvilky.Film taky dost sráží přemrštěná stopáž,160 minut je zkrátka moc.Přesto Patriot není úplně špatný.Je v něm pár solidních akčních scén a existuje mnoho horších velkofilmů.Přesto zklamání.55 % ()

Disk 

všechny recenze uživatele

Emmerichova Patriota jsem viděl úplně poprvé v životě. Nečekal jsem to, ale je to velká pecka ze staré školy. Vidět tady mladého Heatha Ledgera a další herce byla velká radost. Krásná malebná kamera a nádherná hudba Johna Williamse. Emmerich tentokrát vypráví pozvolna a nechává jednotlivé scény perfektně doznít. Vlastně úplně nerozumím, proč je Patriot poněkud nedoceněný. Přitom má všechno, co by kvalitní hollywoodská podívaná měla mít. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (32)

  • Heath Ledger (Gabriel Martin) z castingu zahanbeně odešel, jelikož se mu to vůbec nepovedlo. Manažer castingu, který ale věděl, že má talent a že ženy tohoto Australana milují, si Ledgera zavolal na druhé čtení, na základě kterého roli nakonec získal. (Pavlínka9)
  • Mel Gibson (Benjamin Martin) trval na tom, že jeho postava bude mít sedm dětí, namísto původních šesti. On sám jich totiž také v době natáčení měl sedm. (cariada)

Související novinky

Zemřel herec Tom Wilkinson

Zemřel herec Tom Wilkinson

30.12.2023

V posledních hodinách roku 2023 bohužel přichází smutné zprávy z Velké Británie. V sobotu 30. prosince totiž filmový svět ve věku pětasedmdesáti let náhle opustil anglický herec nominovaný na dvě… (více)

Filmový Warcraft našel režiséra

Filmový Warcraft našel režiséra

01.02.2013

A je to velmi zajímavá volba. Brit Duncan Jones (jen tak mimochodem, je synem Davida Bowieho) se prosadil působivou psychologickou sci-fi Moon, kterou pořídil za skromných 5 milionů dolarů. Na… (více)

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

Zvěsti ze Středozemě a světa Warcraftu

14.10.2009

Co je nového ohledně dvou nejočekávanějších fantasy filmů? Ian McKellen prozradil magazínu Empire, že natáčení dvoudílného Hobita začne na jaře – v březnu, nejpozději v dubnu. Mělo by trvat téměř 400… (více)

Reklama

Reklama