Reklama

Reklama

Téměř kilometr dlouhý nákladní vlak bez posádky, který veze nebezpečný toxický náklad, se řítí krajinou směrem k hustě osídlené oblasti. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají riskantní plán, jak ho zastavit…  Masivní lokomotiva bez obsluhy, které přezdívají Bestie, veze toxický náklad a řítí se zběsile krajinou. Je téměř nemožné ji zastavit, vše, co se jí postaví do cesty, se vypaří. Bývalý inženýr a mladý průvodčí mají neuvěřitelný plán – čekají na Bestii na palubě dalšího vlaku ve snaze ji zastavit a zachránit tak nedaleké město před ničivou katastrofou. V tomto napínavém thrilleru Tonyho Scotta uvidíte držitele Oscara Denzela Washingtona a Chrise Pinea. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 076)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jediný způsob, jak ho zastavit, je chytit ho za ocas a táhnout opačným směrem." Pravidla železniční logistiky mi vždy zůstaly spolehlivě utajeny, takže kdybych někdy dostal možnost řídit pohyb mašinek na železnici, tak by žirafy skončily v Temelíně, jaderný palivo na Bazalech a polští Baníkovci v ZOO. Ovšem taková volně se pohybující souprava, to je jiná liga. Napětí z ní sálá, rodinný hodnoty se otřásají v základech, vtipem se nešetří a kdyby se mi nezdálo, že v těch nejdramatičtějších okamžicích vlak nenápadně zpomaluje, tak bych patrně začal přemýšlet o pátý hvězdě. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

To si tenkrát Dewey nechal ujet vlak. Doopravdy. Měl ho totiž řídit..... Takže tu máme vlak bez posádky, lidi kolem, Denzela a Chrise, dispečink, projíždějící vlak(y), okolí..... Scott mistrně střídá tempo a vlakový modeláři prožívají orgasmus. T.Scott si odskočil z metra na železnici, vzal si sebou lítající kameru, D.Washingtona a jal se předvést skutečnou událost z 15. května 2001, kdy 2 muži zabránili největší železniční katastrofě v Jižní Pennsylvanii. Ve skutečnosti to snad ani takový drama bejt nemohlo, takže kam se sere CNN se svým ,,Breaking news“. Film stojí jen a JEN na Scottově mistrovství vytěžit z krizové situace maximum. Takže: JAK HO CHCETE ZASTAVIT? Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem nádražák a rozpadá se mi manželství. 2.) Jsem posunovač. 3.) 15.5.2001 jsem cestoval vlakem v Ohio. PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ** ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Když už selžou všechny pokusy, jak zastavit lokomotivu s vagóny plných toxických sraček, jeden z našich hrdinů vlítne do lokomotivy a jednoduše ji zastaví, což mohl udělat někdo jiný už po deseti minutách děje. Holt ale Američané mají rádi tyhle přeslazené happy-endové příběhy, tak jim je nechejme. Jinak je nový Tony Scott sice relativně svižný, ale ze židle i přes reálné manévry, které díkybohu v drtivé většině nahradily zelené plátno, rozhodně nezvedá. Prostě mašina se rozjede a stále větší banda lidí se ji pokouší zastavit. A kvůli tomu evakuují celé jedno město, aby pak ve finále mohly davy lidí čekat pár metrů od kolejí.. Fyzickou akcí poctivé a přímočaré to tedy sice je, ale toho chlapáctví a správňákovství tam na mě bylo poměrně dost!! Navíc kdokoliv upozadí Rosario Dawson, tak dělá velkou chybu.. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Cakal som podla traileru iba na napinavy priemerny akcak, pricom som si hovoril, ze 100 minut je prilis malo na takyto film. Asi pri poslednych dvadsiatich minutach som bol stastny, ze ten film mal tak kratku minutaz, pretoze neviem, ci by som vydrzal divat sa na nervydrasajuce, dychvyrazajuce zabery pri pokuse zastavit nezastavitelny vlak s toxickym odpadom este dlhsie, ako mala minutaz filmu v nemeckych kinach. Mozno budete niektori z vas z filmu sklamani, mozno si budu chciet fajciari v kine za kazdu cenu zapalit cigaretu, ale to nebude mozne, ini si budu zase hryzt od nervov nechty, neviem, mozno prehanam, ale aj ja som mal spotene ruky, pretoze som hrdinom drzal palce a necakal som taky zaver. Reziser Tony Scott je zrucny majster akcnych filmov a z tych poslednych, ktore natocil je tento zatial u mna na jednom z najvyssich miest a Denzel Washington je ako vzdy sympatak. Od NEBEZPECNEJ RYCHLOSTI (1994) je to jeden z najlepsich akcnych filmov, avsak tento sa zaklada na skutocnej udalosti a preto je o to zaujimavejsi. Mozno reziser pridal par akcnych scen navyse, aby to malo smrnc a napätie, ale tomu sa ja nebranim, skor naopak... 17.11.2010 ________ Denzel Washington - (Frank) +++ Chris Pine - (Will) +++ Rosario Dawson - (Connie) +++ Ethan Suplee - (Dewey) +++ Kevin Dunn - (Galvin) +++ Kevin Corrigan - (Inspektor Werner) +++ Jeff Wincott - (Jesse Colson) +++ Produkcia: Mimi Rogers, Tony Scott +++ Hudba: Harry Gregson-Williams +++ (Videl v kine 16.11.2010) +++ ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Strašně předvídatelné a neinvenční, v roce 2010 už nezasluhující takřka žádnou pozornost. Tony by se měl věnovat zajímavějším projektům, akci pořád zvládá skvěle. V tomto filmu se mu trochu adrenalinu do mých žil vpustit podařilo, škoda jen, že jsem nemohl být i opravdu napnut, neboť nad tím, jak to celé dopadne, není absolutně možné ani na chvilku zapochybovat. Ztělesněné klišé. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (26)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 81,6 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 167,8 mil. (NIRO)
  • Celá trať, po které se nebezpečný vlak řítí, i města podél ní jsou jen fiktivní. Například nebezpečná zatáčka na obrovském viaduktu se ve skutečnosti nenachází ve (vymyšleném) městě Stanton, ale v malém městečku Bellaire na hranicích Ohia a Západní Virginie. (Don Carlos)
  • O skutečnou lokomotivu č. 8888 projevilo po nehodě zájem několik železničních muzeí. Společnost CSX je však odmítla a lokomotiva byla později modernizována na verzi SD40-3 a opatřena novým číslem 4389. (Foxhound#1)

Související novinky

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Tony Scott a Jack Bauer?

Tony Scott a Jack Bauer?

21.12.2010

Prozatím jde o drb, ale pustil jej do oběhu bývalý výkonný producent seriálu 24 hodin Howard Gordon, takže si zaslouží pozornost. Filmové pokračování akčně špionážního seriálu se připravuje už dlouho… (více)

Reklama

Reklama