Reklama

Reklama

Samotář v Seattlu

  • USA Sleepless in Seattle (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Architekt Sam (Tom Hanks) truchlí nad smrtí své ženy. Jeho malý syn chce, aby si táta někoho našel, a tak zavolá do oblíbeného nočního rozhlasového pořadu a přinutí tátu, aby promluvil do éteru. V autě ho uslyší mezi desetitisíci jiných také Annie (Meg Ryanová), které Sam docela učaruje. Sam je přesvědčen o čarovné moci lásky a je tak trochu idealista, Annie je ryze praktická novinářka, která má o všem svoje pochybnosti. Ve filmu dochází k četným velmi zábavným scénám zachycujícím zvyklosti lidí při námluvách a schůzkách. Nočňátka v Seattlu pojednávají bez rozpaků a s humorem o jistém nazírání osudu - jsou-li si dva lidé souzeni, najdou jeden druhého, navzdory vzdálenosti, času anebo dokonce patřičnému úvodu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (268)

JayZak 

všechny recenze uživatele

Tenhle film do puntíku splňuje definici romantického slaďáku a ve všech jeho částech exceluje. Takže pro ženskou část populace ideální film na pobrečení si, pro ostatní jen cukr složený ze známých klišé. Jak už ale bylo řečeno, ve všech bodech nezbytných pro tento typ filmu je dotažen téměř k dokonalosti; pomáhá tomu povedená dvojce - milá Meg Ryan a citlivý Tom Hanks. Cynici, třeste se! 3,5* ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Libo-li starosvětskou romanci v čisté a nezkalené podobě? Takto lze totiž přesně charakterizovat film, kde láska má hlavní slovo, a která je přesným zástupcem žánru se vším kladným i záporným, co si lze pod touto charakteristikou představit. Klady jsou nesporné. Jde zde jen a pouze o lásku, o míjení, váhání, ztráty a nalézání. Žádné rušivé násilné elementy a scény, naopak vše si samovolně plyne, a to je fajn. Bohužel ale nechybí ani zápory, kterých se takové filmy nevyvarují. Pomalejší scény, které jsou často i nudné, pomalu se posouvající děj, hudba, která diváka spíše zklidňuje a uspává. Naštěstí ještě jeden klad je zde ale nezpochybnitelný. Tom Hanks a Meg Ryan z tohoto filmu dělají klasickou romantiku, která se vám prostě musí prodrat až do útrob srdce a přesvědčit vás, že jsou-li si dva lidé souzeni, najdou k sobě cestu. A to je přece pro každého, kdo je z hloubi duše romantik a věří na romantiku a osud, úžasné zjištění. Rád bych film ohodnotil nadprůměrně, ale bohužel čas je nesmlouvavý nejen k lidem, ale i k uměleckým dílům. Právě ta starosvětskost filmu ubírá na aktuálnosti a na kvalitách, ale i tři hvězdy jsou za určité konstelace z mého pohledu velmi dobrým hodnocením. ()

Reklama

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Na ten film mám docela fajn vzpomínky. Dívala jsem se na něho několikrát a většinou, když jsem byla nemocná (ani nevím proč) Jednou taky s mojí mamkou, když jsme byly obě nemocné :) Takže kdybych tenhle film neměla spojený s tím, jak jsem se nemocná zachumlala pod peřinu a dívala se na něho, asi bych mu 4 hvězdičky nedala. Meg Ryan se mi tam ale moc líbila. Zkrátka pěkný romantický film. ~(4,0)~ ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Mírné zklamání. Samotář v Seattlu je možná velkou poctou klasickému Hollywoodu, který i mnohokrát cituje, jenže v porovnání s moderními romantickými komediemi nemá pořádný drive a hlavně končí tam, kde to nejzajímavější začíná. Ty dvě linie jsou celkem zajímavé, jenže pak logicky chybí silné okamžiky, které je možné zažít jen v páru. Punc originálu si však zaslouží. Vrchol v podobě podání ruky se ani v rámci žánru skutečně jen tak nevidí. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Příjemná romantická komedie s výbornou hlavní dvojicí. Nora Ephron umí natočit romantickou komedii a tady to opět předvedla. Prakticky se dá říci, že její jediné zakopnutí přišlo v samotném finále na Empire State Building, které mohlo v sobě mít více emocí a nemuselo, tak rychle utéct do závěrečných titulků. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (21)

  • Režisérka Nora Ephron napsala scénář k filmu "Když Harry potkal Sally", který režíroval Rob Reiner, který se objevil v tomto filmu. (don corleone)
  • Tom Hanks a Meg Ryan se spolu objeví na plátně asi na dvě pouhé minuty. (don corleone)

Související novinky

Kuchařka na plátně

Kuchařka na plátně

04.05.2006

Jedna z mála žen za kamerou, které se povedlo získat si respekt v Hollywoodu, natočí životopisný film o famózní kuchařce Julii Powellové podle její autobiografie. Režisérka a scénáristka Nora Ephron,… (více)

Reklama

Reklama