Reklama

Reklama

Blbý a blbější

  • USA Dumb & Dumber (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lloyd Christmas pracuje jako šofér luxusní limuzíny, kterou se ve volných chvílích marně pokouší využít k okouzlování dívek. Jeho nerozlučný kamarád Harry Dunne řídí pro změnu auto psího kadeřnictví, upravené do podoby psí hlavy. Jejich poměrně poklidný život dozná dramatických změn, když oba přijdou o práci. Harry totiž přiveze na výstavu psy, upatlané od různých pamlsků, a Lloyd zase nabourá, okouzlen zákaznicí Mary Swansonovou. Situaci navíc zkomplikuje kufřík, který Mary nechala na letišti, a zamilovaný Lloyd ho sebere s odhodláním vrátit ho půvabné ženě, hned jak ji najde. Netuší, že uvnitř je výkupné, které měla zaplatit únoscům. Ti záhy zazvoní u jeho bytu, ale Lloyd a Harry je považují za úředníky, vymáhající splátky na plyn, a utečou před nimi oknem i s kufříkem. Když se jim nepodaří sehnat práci, rozhodnou se vydat za Mary do Aspenu. Přestože jsou jim únosci v patách, Harry a Lloyd to ve své prostomyslnosti nepostřehnou a vůbec jim nedojde, že jim někdo usiluje o život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (733)

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Medzi bláznivými komédiami ide o jednoznačnú špičku, ktorá je rovnako tupá a nechutná, ako zábavná. Ale pozor! V mnohých momentoch ide o zvlášť zvrátený humor balansujúci až na hranici morbídnosti. Alebo viete ešte o nejakom inom filme, kde niekto predal slepému chlapcovi mŕtveho vtáka s hlavou pripevnou len kusom lepiacej pásky? "Ty si ale pekný vtáááčik..." ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety jsem se u tohohle filmu zasmál asi jednou. Čím to, že po letech se směju stejné "kravině" jako blázen? Každopádně je to nejvtipnější film od Farrelyů. Jima Carreyho mám sice ještě radši jako charakterního herce (Truman show, Věčný svit neposkvrněné mysli), ale on prostě je klaun. A že s ním skoro drží krok Jeff Daniels, to je fakt neuvěřitelné... ()

Reklama

ajuska 

všechny recenze uživatele

Hrubozrná komedie, jejíž styl humoru není mým šálkem kávy, ale věřím, že spoustu lidí to špičkově pobaví. Až na několik povedených okamžiků mě "blbé" chování ústřední dvojice spíš rozčilovalo, než bavilo. A sledovat počínání nesympatických hrdinů, kteří jsou vám minutu od minuty stále protivnější, zkrátka není ideální zábava.. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

„It's ok, I'm a limo driver!“ Prvotní zklamání vystřídal fakt, že jsem měl na svého oblíbeného komika prostě přehnané očekávání. Ve zkratce bych řekl: přepálená délka, minimum humoru a málo Carreyho. Zkrátka jsem se u filmu moc nepobavil. Čekal jsem absurdní komedii plnou gegů. Absurdní to sice je a film má nějaké světlé chvilky. Více byla ale moje bránice v klidu. Jim Carrey má opět svůj gumový obličej. Ale vezmu-li v potaz, že ve stejném roce přinesl geniálního Ace Venturu a méně geniální Masku. Tak Blbý a blbější je zkrátka o třídu (ne-li o dvě) horší. Nechybí fekální humor a přehrávání obou herců. Na délku téměř dvou hodin je tu zoufale málo situačního humoru a vtipu. Jsem rád, že jsem si před lety pouštěl zmiňovanou Masku a Venturu, protože tímhle filmem by mě Jim prostě neoslnil. (58 %) ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Zprvu jsem nevěděl, jestli dát 3* nebo 4*, protože je to někde na půlící čáře. Není to film, který by mě vyloženě zaujal a který bych vyhledával. Pokud se na něj nemusím dívat, tak tak nečiním. Je tam pár momentů, kdy se člověk zasměje, ale jinak je to docela trapná komedie o tom nejprimitivnějším humoru. Pokud hledáte něco korespondujícího, mrkněte na Natoč to, nebo podobné pořady, věnující se krátkometrážním vtipným situacím. Tohle je jen slepenina takových situací. Na odreagování a výplach mozku je to fajn, ale jinak zde není co hledat. 70% ()

Galerie (129)

Zajímavosti (65)

Související novinky

Carrey a Daniels opět za blbce?

Carrey a Daniels opět za blbce?

29.10.2011

Jim Carrey ví, že návrat do čela komerčního žebříčku mu už zajistí jen pokračování některého z velkých hitů z 90. let. Blbý a blbější s rozpočtem 16 milionů dolarů vydělal celosvětově 250 milionů.… (více)

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

Kašpaři Carrey, Penn a Del Toro

26.03.2009

U některých projektů člověk jenom nechápavě zírá a ptá se, jak k spojení takových jmen vůbec mohlo dojít. Stručně: Farrellyovic bráchové připravují pro studio MGM další ze svých potrhlých komedií, v… (více)

Další remake od Farrellyů

Další remake od Farrellyů

25.04.2006

Pokuď možno nazvat nějaké tvůrčí seskupení opravdovým samorostem bez pudu sebezáchovy, tak se s velikou pravděpodobností jedná o Petera a Bobbyho Farrellye. Režírujíci bratrská dvojice proslula hitem… (více)

Svatý muž versus flákač

Svatý muž versus flákač

17.04.2006

Jeden z dvojice ukázkových hlupáků v trháku Blbý a blbější, Jeff Daniels, doplní zkušenou Diane Keaton a mladíka Jona Hedera v hereckém obsazení bláznivé komedie MAMAS BOY. Režie se ujme Tim Hamilton… (více)

Reklama

Reklama