Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Super. Každý, úplně každý z nás si něco podobného sám zažil. Sledování tohoto filmu musí zákonitě evokovat ohromnou myriádu nejrůznějších pocitů, díky kterým je pak samotný divácký zážitek úchvatným dobrodružstvím. Romantických příběhů tu je kopa, ale ne tolik jich vypráví o malé holce a klukovi... Takže alou pozapínat televizory, vyladit stereo a nechat se dobrovolně unést všedně výjimečným příběhem pro každého. Jistě, že je to dost prvoplánovité (spoustě lidí prostě "umělé" slzy vadí), ale tenhle snímek je prostě tak nádherný, že je pomalu euforií samotnou. Nejkrásnější závěrečná scéna za velmi dlouhou dobu. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to moc vyumělkovaný. Holčička do něj byla zamilovaná nějak podezřele dlouho a já nevim proč. Hlavní hrdina mi totiž nesednul, vyhazoval jí vajíčka, vypadal přihřátě a v sedmý třídě nepozná kohouta od slepice, prostě to byl celkem debil. Uznávám, že ta vyprávěcí struktura, kdy je událost líčena z pohledu jednoho a pak zase trochu flashbackoidně z pohledu toho druhého, je fakt dobrá a i třeba společná večeře rodin se mi líbila. Jen to na mě celkově zas až tak nezapůsobilo, jako např. Reneirův starší majstrštyk Stůj při mě. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

PROČ BY NĚKDO MOHL CHTÍT UTÉCT OD JULI BAKEROVÉ..... /// Dva pohledy na jedno přátelství, které vlastně ani přátelstvím není, ale stejně přeroste v lásku, která vlastně ani nejdřív láskou není. Ano, je to milé vyprávění ze života, příjemná dětská (?) romantika pro mladší, starší a pokročilé. Citlivě se dotýká věcí jako je první láska, rodina, mentální postižení a o všem sympaticky dětsky (puberťácky) vypráví. Bez sprostých slov, bez sexu, dokonce i bez pusy (pusa od slova pusinkovat). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Neustále otrhávám ostny z kaktusu, abych zjistil, jestli mě má ,,verbal“ rád. 2.) Chtěl bych vidět sežrat hada vejce (bohužel ho nevyblije...). 3.) Moc bych chtěl(a) někoho sbalit a nevím jak na to. 4.) Zjistím, že Platan není jen pivo. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Má mě rád,nemá mě rád? Typická otázka,po jejíž odpovědi prahne asi každé srdce malé holčičky. Příjemný a úsměvný příběh o Bryceovi a July, kteří jsou odmala sousedi a jak postupem času dospívají, začnou cítit jeden k druhému něco víc. Děj u mě vyvolal po celou dobu úsměv. Příjemné prostředí šedesátých let, sympatičtí dětští herci a hlavně pohodová atmosféra, jakou jsem už dlouho nezažila.Takové něžné pohlazení po duši. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 14 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)
  • Had ve filmu je vejcožrout africký. Živí se vajíčky snovačů (snovač je například vrabec), která jsou výrazně menší, než vejce slepičí. Juli (Madeline Carroll) by tak nemohla splnit Bryceovo (Callan McAuliffe) doporučení: "My ty vejce nechceme. Nakrm s nimi hada!" (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama