Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Smekám, vymyslet na poli romance něco originalnějšího a poutavějšího není prdel, protože to vypadá, že všechno už tu bylo minimálně stopadesátkrátčtyřikrát, ale ono prdlajs, tohle, Má mě má rád, nemá mě rád, je mimořádně hravej film, umí myslet, má sílu pobavit a ještě zvládá hladit na duši. Juli byla užasná holčina, takový holky jsou, jak nad zlato, tak nad sůl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Vše, co zde bylo napsáno, je pravda. Tohle je opravdu pohodový snímek, který je, dalo by se říct, unikátní, protože to, co se stane, vidíme dvakrát (z pohledu dívky a kluka). Někdy jsou ty pohledy na stejnou událost totožné ("Mám ho ráda.", "Mám ji rád.") někdy odlišné ("Přesvědčila jsem se, že ho už nemám ráda.", "Potvrdil jsem si, že ji miluju.") a tohle se mi strašně líbilo. Jinak tento snímek jsem si sehnal hlavně kvůli faktu, že to někdo přirovnal ke snímku Stand by Me. A ano, oba filmy natočil stejný režisér, odehrávají se v podobné době a jsou o pohledu na svět očima dětí/dospívajících. Nicméně Stand by Me se mi líbilo o něco více, proto nemůžu tomuto snímku dát tak vysoké hodnocení. Ale pořád si myslím, že tenhle film (hlavně ke konci) své kouzlo má a právě kvůli němu si jej určitě někdy zopakuju. 80 %. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, perfektne zahrané a obsadené, pomaly plynúce a skoro perfektné. Rob Reiner s toho spravil film, ktorý sa pekne dotýka (príbehovej) reality že si to skratka musíte pozrieť a s časti pripomenúť na naše/vaše začiatky. Perfektne zvládnutý každý žáner a je až obdivuhodné ako s niečoho tak jednoduchého sa dá spraviť, tak zaujímavý a oddychový film ktorý fakt poteší. V jednoduchosti je krása ako sa vraví, len to treba vedieť. 80% - 4* ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Vidím to jako krásný neotrkaný příběh o lásce z dětství vyprávěný ze dvou rozlišných pohledů.. Hezky mě pohladila pěkná hudba i přírodní atmosféra. Jen z konce nejsem nijak nadšená. Nesl se sice v duchu celého filmu, končil dobře, ale chtělo to možná něco víc. Jinak ten retro styl včetně hereckého obsazení (nejen hlavní hrdinové) mi prostě sedl! Milé, milé, roztomilé..4* ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Nádherné!!!!! Najlepší romantický film od uf... ani neviem. Asi od Love Actually. Kombinácia úvodu Forresta Gumpa a My Girl + originálne rozprávanie príbehu. Fakt pecka. P.S. je to aj pre chalanov :)Malý nenápadný kvalitatívny comeback Roba Reinera, tvorcu hollywoodskych klasík ako napr. Stoj pri mne, Keď Harry stretol Sally, Misery alebo Zopár správnych chlapov. Keď už nie najlepší, tak určite najkrajší film o prvej láske za posledných mnoho rokov. Bryce je sympatický mladý chlalan, ktorý práve končí základnú školu a zamiluje sa do svojej susedky a spolužiačky Juli. Z dvoch vzájomne sa prelínajúcich sa perspektív vyrozprávaný príbeh, ktorý dokáže očariť diváka v každom veku. Povedomé situácie, ktoré sme všetci zažili sa striedajú z chlapčenského aj dievčenského pohľadu a tvoria roztomilú mozaiku o rozdielnych chápaniach rovnakých situácií odlišným pohlavím. Snímka, ktorá sa nedá nezamilovať už len kvôli skvelému ústrednému páru a hlavne vyriešeniu odvekého tajomstva, ktoré nás ako deti počas prvej lásky trápilo najviac. Čo si o nás ten druhý myslí? Veľká škoda, že americký distribútor film potopil a nedostal sa do širokej distribúcie. U nás vyšiel aspoň na DVD pod názvom Má ma rád, nemá ma rád. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)
  • Dům Bakerových byla jen "stavebnice". Místo, na kterém tento dům stál, je jinak park. (Cheeker)

Reklama

Reklama