Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (766)

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Typický Reiner. Opět tu máme balíček rodinných hodnot a životních mouder, ale v první řadě jemnou a originální teen love story, kterou si zkrátka musí zamilovat i ten největší cynik. Zásadním plusem tohoto přemilého snímku je to, že veškerá moudra a dětská romantika působí jaksi přirozeně, bez nátlaku a otravného patosu kolem, na čemž má zásluhu nejen schopný Reiner, ale i překvapivě charismatické dětské duo. Pokud je divák správně naladěn a sympatizuje s atmosférou 60. let, rozhodně se může těšit na hřejivý zážitek, který si kdykoliv rád zopakuje. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Rob Reiner představuje žánrově velmi čistý snímek. Že umí romantiku dokázal už před více než dvaceti lety v povedené komedii Když Harry potkal Sally, práci s dětskými charaktery si zkusil v Zůstaň při mně, v Má mě rád, nemá mě rád dokazuje, že zručnost v předchozích snímcích nebyla pouhou náhodou. Není divu, že se tahle ne úplně všední romance dostala záhy po svém uvedení mezi nejlépe hodnocené americké romantické filmy 21. století na databázi. Zvláště, pokud jej srovnáme se současnou nepříliš atraktivní konkurencí. Je příjemné vidět, že po všech těch povětšinou hysterických komediích, které se k nám z nového kontinentu poslední dobou dostávají, se přeci jen najde i tvůrce se svěžím přístupem, který dokáže brnkat spíše na dramatickou nitku, než na komediální notu. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otázka každé ztřeštěné mladé holčiny: Má mě rád, nemá mě rád. A do toho si trhá lístečky dokud z pampelišky nezůstane jenom stonek. Nádherně a neskutečně příjemně odvyprávěný dětský příběh o láskách, strastech a radostech, kterých se člověk může dočkat, ale i nemusí. Každopádně v každém ohledu ho tento film svojí láskou zahřeje a na hodinu a půl vyloudí pohodový úsměv na obličeji. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Máš ho ráda, ale on tě nemá rád, avšak on tě určitě jednou bude mít rád, jenže ty už ho možná nebudeš mít ráda. Musím se přiznat, že na dětskou lásku jsem již trochu přerostlý, ale dva naprosto odlišné pohledy na věc mne celkem pobavily a navíc jsem si mohl ujasnit dvě věci. Jednak tu, že dívky dospívají dříve a jednak se uklidnit tím, že nejsem jediným představitelem mužského plemene, který je schopen pár let nezpozorovat, že je někým balen. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Natáčelo se od července do srpna 2009 v americkém státě Michigan, konkrétně ve městech Manchester a Saline. (BMW12)
  • V severoamerických kinech film utržil 1,8 milionu amerických dolarů, celosvětově 4,3 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama