Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pět dětí na tvrzi a zákeřný soused za branami. Vítejte v tak trochu jiném středověku! Tento napínavý film ze středověku je určen divákům, kteří mají rádi dobrodružství, romantiku, humor a to nejlépe všechno dohromady. Jeho děj začíná ve chvíli, kdy Martin z Vamberka musí na rozkaz krále odejet do války bojovat proti Saracénům a pověří ochranou své tvrze nejstaršího syna Petra. Ten se (nikoli bezdůvodně) netěší zrovna veliké popularitě u svých sourozenců a ti mu jeho novou roli rozhodně nehodlají ulehčit. Nikdo ale netuší, že si na jejich panství dělá zálusk zlotřilý soused Albrecht z Krvenos, pán sousedního hradu, který se neštítí ničeho, aby dosáhl svého. Kolem tvrze se brzy začnou dít podezřelé věci. Děti musí rychle zapomenout na rozmíšky a začít čelit hrozícímu nebezpečí. Jenže co se z počátku zdálo jednoduché, změní se postupně v boj na život a na smrt… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (154)

Brouk 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický počin má jednu podstatnou vadu. Zavděčit se celému spektru diváků je jistota na zadělání problémů. Už pejsek a kočička když vařili dort též přišli na to, že mnoho ingrediencí v dortu způsobí minimálně nevstřebatelnost. A tak se i toto dílko stává lehce neuchopitelným, je to škodaa, protože se jedná vcelku o sympatický počin i když milionkrát zmutovaný a obehraný. 50%. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dětské herce uměl režírovat Smyczek, Plívová-Šimková, ze současných režisérů Jandourek. Ale Janák to prostě neumí. Navíc má v ruce mizerné karty - naprosto nudný a nezajímavý scénář, výpravu od skupin historického šermu, vtip od Trošky a z Kameňáků (v pozadí sere kůň, ha ha ha), a navíc mu filmem proplouvá neskutečné herecké Voříškové dřevo. ()

Reklama

hazaba 

všechny recenze uživatele

Další velmi dobrý dobrodružný film pro děti s pěkným dějem a výbornými herci - hlavně Pavel Kříž byl vynikající zlotřilý soused a dětští herci hráli naprosto přirozeně. Při jeho sledování jsem se vrátila o dvacet let zpátky a opět se bála a poté jásala nad porážkou nepřítele :-) Mimochodem Ota Jirák byl taky super :-) ()

SatuPeka 

všechny recenze uživatele

(Hodnocení seriálu) Po deseti minutách sledování mám pocit, že jsem v nějakém blouznivém delirickém snu. Takhle otřesné herecký výkony a takový pindy, co postavy v tomto dílku pronášejí, jsem snad ještě neviděl a neslyšel. K tomuto prostě nemám slov. Jedna hvězda za snahu natočit něco zajímavého. Vtipný je to, že jsem koutkem oka sledoval tak půlku minulého dílu a byl jsem celou dobu přesvědčen, že se film neodehrává ve středověku, ale v současnosti a že postavy tvoří dobrovolnický divadelní spolek nacvičující nějaké amatérské divadelní představení. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Svižně to plyne, má to krásnou hudbu a i vtipy se občas podaří. Zamrzí absence jakékoliv pořádné bitevní scény (parta bežících komparzistů v lesklé zbroji opravdu nestačí) a nulové rozvedení postav. Děti si film maximálně užijí, teenageři si také najdou své a dospělí si zavzpomínají na časy, kdy si na nedalekém pískovišti hráli na loupežníky a rytíře. O opakovaném shlédnutí ale pochybuji. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Na hrade Cuknštejn sa niekedy robil len hlavný záber a v štúdiu sa dotáčali ďalšie, pretože tak bolo ľahšie prispôsobiť sa nárokom režiséra a bolo to aj z dôvodov nižších nákladov. Filmový architekt pritom požadoval, aby sa vzadu smerom do priekopy pristavovala skoro polovica filmového hradu. (Zdroj: ceskobudejovicky.denik.cz) (Raccoon.city)
  • V seriálu otec dětí Martin z Vamberka (David Prachař) jede na královskou výzvu do boje proti takzvaným saracénům. Etymologie pojmu „saracén“ se dosud nepodařila spolehlivě prokázat, nicméně jedná se o středověké označení Turků či Arabů, všeobecně se míní, že pojem je odvozen z řeckého Sarakenoi, což byl řecký název pro divoký arabský kmen Saraků. V českých středověkých rukopisech se termín saracén objevuje poprvé v roce 1148, avšak sloužil k označení příslušníku pohanských etnik na východě od českých hranic. (Nick321)
  • Počet natáčecích dnů: 96 (exteriéry + interiéry) (POMO)

Reklama

Reklama