Reklama

Reklama

Film natočil oceněný tým, který stvořil úspěšný seriál Kancl. Anglie sedmdesátých let je plná swingu a tři přátelé a vyvrženci společnosti tráví svůj čas vtipkováním, popíjením, popichováním a balením děvčat. Tajně však sní o tom, že jednou utečou ze svého dělnického města. Freddie (Christian Cooke) je obchodník, kterého si právě všiml jeho šéf, Mr. Kendrick (Ralph Fiennes). Freddie je rozpolcený mezi životem plným popíjení se svými kamarády (Tom Hughes a Jack Doolan) a příslibem zářivé budoucnosti. Vše se ještě více zkomplikuje, když se do Freddieho zamiluje šéfova dcera. Ve filmu dále hrají Ricky Gervais a Emily Watson. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (289)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Podle mě zatím nejlepší film, se kterým má co dělat neúnavný britský rýpal Ricky Gervais. Cemetery Junction ovšem není komedie. Je to vlastně takové komorní drama proložené povedenými vtipy, plné výborných dialogů, retro atmosféry, vkusně vybraných písní a sympatických herců. V určitých momentech (především Ples vítězů a penzionování zasloužilého pracovníka) se ke slovu dostává i hořký humor, jaký my Češi dobře známe třeba z filmů o rodině Homolkových, Hoří, má panenko nebo Kulového blesku, jindy snímek zase brnká na city (romantická linie) i na svědomí (Ralph Fieness, vztah Bruce a jeho otce)... A všechno se mu to daří. Dnes večer jsem měl náladu přesně na něco takového - potřeboval jsem, aby mě něco pobavilo a dojalo zároveň. Nuže, úkol splněn na výbornou. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně dost zajímavý a svým způsobem tak trochu až "tragikomický" příběh .. opravdu velmi dobrý retro film s nádhernou muzikou : Slade .. Led Zeppelin .. a krásnou : Felicity Jones / Julie a vždy velmi dobrou : Emily Watson / Mrs Kendrick … další povedená ukázka ze života obyčejných lidí v minulém století - tady sedmdesátá léta ve Velké Británii … ()

Reklama

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Obsazení slibuje víc, než film skutečně nabízí. Bohužel si scénárista neujasnil, jestli chce napsat přisprostlou komedii s trapně pubertálními narážkami, nebo drama o dospívání a hledání cesty životem. Příběh taky originalitou zrovna nekypí, ale i tak jsem se ve společnosti dvou ze tří mlaďasů (toho blba bych radši vyškrtla) necítila nijak špatně. Neurazí, nenadchne. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

(It's Not War) Just The End of Love or The Start of True Love?! Že by klučičí odpověď na An Education? Ricky Gervais hodil své srdce před sebe, ale rozhodně ho nechytí každý, kdo se za ním vypraví. Každopádně ( jak se zdá ) se Ricky posunul správným směrem - na míle daleko od bublaniny zvané The Invention of Lying. Cemetery Junction JE příjemný film s neskutečně kouzelnou Felicity Jones. Jen můj solar leží pravděpodobně o trošku výš. 7/10 ()

Hadža 

všechny recenze uživatele

Kdo se narodi pod stolem,tak se mu nahoru honde tezce skrabe.A kdyz se mu to podari,jeste neni jiste,zda na zaver nedostane jen salatovou misu z brouseneho skla.Nejde ani tak o komedii,jak o pribeh trojce mladych muzu,kteri se snazi najit sve misto v zivote.Kazdy ma sve sny o budoucnosti jine,ale jak uz to chodi,predstavy se malokdy splni. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (14)

  • Cemetery Junction je ve skutečnosti reálné místo ve městě Reading, kde se potkávají dvě hlavní silnice s místním hřbitovem. Místo symbolizuje volbu, kterou cestou se člověk v životě vydá, zda ven z města nebo v něm dožije. (don corleone)
  • Ricky Gervais a Ralph Fiennes se potkali na filmovém festivalu v Torontu. Gervais se mu pochlubil, že mu napsal roli na tělo, načež si Fiennes vyžádal scénář a filmu se upsal. Hraje postavu pana Kendricka, šéfa pojišťovny. (don corleone)
  • Všechny noční záběry byly natočeny v průběhu dne. (ČSFD)

Reklama

Reklama