Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (607)

somnar 

všechny recenze uživatele

Prci, prci, příšerky. Dětská verze, samozřejmě. Vůbec nechápu, proč točit animák z vysoký školy, když děti asi vůbec nebudou chápat, co znamenaj ty spolky, koleje, kampusy a jiný reálie. Těch pár dětí na novinářský projekci se teda zrovna neřehtalo. Jinak klasický nezajímavý pixarovský volnoběh posledních let. Časy Nema, Aut a Úžasňáků jsou prostě fuč. 60% ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Když jsem se dozvěděla, že Pixar chystá pokračování jednoho z mých nejoblíbenějších animáků (minimálně tedy z období dětství), byla jsem nadšená. Po oznámení, že se jedná o prequel a nikoli o vysněné pokračování s Boo, však moje nadšení zcela opadlo a druhé "Příšerky" zapadly do složky "pustím si časem". Teď (po šesti letech) už je mi jasné, že jsem se obávala zbytečně, protože i když je "Univerzita pro příšerky" jiná, než by byl býval sequel, pořád si drží původní roztomilost a je točena primárně pro děti. Dospěláci nedotčení prvním dílem se budou pravděpodobně kousat nudou (absence vtipů pro dospělé), ale pokud ho viděli a líbil se jim, pak by měly nostalgie a odkazy zafungovat podobně, jako u mě.:-) ()

Reklama

HellFire 

všechny recenze uživatele

Pixaru došly nápady nebo potřebovali zaplatit nové autíčka a stipendia na prestižních školách pro své dětičky. Poslední dobou se totiž pouští do samých "jistot" v podobě prequelů a odnoží svých úspěšných filmů. Ani v případě Monsters University to ale moc nevyšlo. Chybí tomu totiž napětí, protože i přes veškerou snahu obohatit příběh o zvraty stejně víme, že hlavní hrdinové stejně projdou všemi zkouškami a budou z nich úspěšná monstra. Dětem, na které je film směrován, je to ale stejně šum a fuk :). ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

14. celovečerní Pixar Ten narativ jedničky byl tak líbezně jednoduchý a roztomilý, že jsem se na pokračování formou prequelu rozhodně těšila, ale nijak zvlášť jsem se jím nepotěšila. Proč? Právě proto, že do tak jednoduše přímočaré radosti pixarovští vložili všechna ta středoškolská dramata, která už byla zpracována zilionkrát a ten krásný svět Monsters, Inc. žádná další klišé nepotřeboval ani omylem. Je to tedy milý doplněk k prvnímu filmu, ale radost z dvojky zůstává na úrovni bonusových materiálů a jiných kraťásků. Jsem zvědavá na seriál. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Rutinně zvládnutý kampusový film, kde jediným ozvláštněním je CGI animace. Příšerky s.r.o. jsou možná moje nejoblíbenější pixarovka - tenhle sequel vezoucí se na jejich úspěchu mi rozhodně nestačí. Vlastně, i když ten film rozhodně není špatný, jsem celou dobu především přemýšlel o tom, jak strašné plýtvání prostředky je zaměstnat tolik schopných animátorů něčím tak standardním a nezajímavým. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Vstupní brána do univerzity příšerek odpovídá bráně na univerzitu Harvard. (ledofredo)
  • Když jde malý Mike (Billy Crystal) do pokoje, kde se straší, je zde záběr na obrázek, na kterém je nakreslena modrá příšerka. Tu nakreslila dcera producenta Rickyho Nierva. (SONY_)
  • Tržby ze severoamerických kin činily 268,5 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 743,6 mil. (NIRO)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno