Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Po originálu s atmosférou, která se dá krájet (řezat, kousat, rvát na kusy... vyberte si) přichází bídné pokračování za málo peněz. Špatně (ne)vygradovaný film vyloženě nudí. Je tak zvláštně nepovedený, že béčková sexbomba Diora Baird se v něm dokonce neobjevuje v tradiční roli prsaté blondýny z Playboye. Fanouškům se doporučuje omrknout upíří královnu Miu Kirshner v traileru a jinak tuhle záležitost úplně přeskočit. 3/10 ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

LEHKÝ SPOILER: Oh!!! 30 minut dlouho na tuhle krátkou, i když nepopíratelně temnou, pointu! Upíři mluví jazykem, jenž zná pouze hrstka vyvolených a ty zuby jsou tak příšerný, že z nich nejde ani strach, a zakrvácená trička si aktéři mohli asi tak 3x za film převlíct! No ono se vůbec tou krví nešetřilo, ale nevím, jestli ku prospěchu. A ten závěr? To má být jako neotřelé? To je zbytečné, zombie se dávají do béčka, ne do hororů o upírech, a to i přes echo, které na tuhle bombu dostanete v polovině filmu, abyste nakonci nebyli překapeni. Já byla, ale spíš tím, proč je hlavní hrdinka nutně v některých záběrech za zenitem a co do krásy taky moc nepobrala. Že by to nikdo hrát nechtěl? ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli přejmenovat, protože to s filmem 30 dní dlouhá noc nemá vůbec nic společného. Na tento původní skvělý a mistrovský horor navázat tímto slabým akčňákem ve stylu Blade, za to bych dával na měsíc do basy. Ne že bych měl něco proti Bladovi, ale v tady se nedočkáte ani světelných kulek, ani motanic s "napůlupírem" ani Wesleyho Snipese běsnícího s meči. Stručně řečeno není to nic extra, dívat se na to sice dá, ale každopádně obrovsky zklame všechny ty, co věří, že uvidí něco ve stylu stejnojmenného hororu z roku 2007. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Nedůstojné a otřesně nízkorozpočtové pokračování jednoho z nejlepších hororů posledních let. Uznání zaslouží snad jen několik poměrně slušně nasnímaných, akčních scén a pár svěžích myšlenek scénáristy. Naopak veškerá snaha o vážnost, dialogy, charaktery to vše je naprosto špatně. Značnou část viny nese i každý kdo se podepsal pod tak nezajímavý a mdlý casting. Ebene Olsenne, odpočívej v pokoji! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Krev, která byla ve filmu pita, byla směsí grapefruitu a brusinkové šťávy. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)

Reklama

Reklama