Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 099)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Už na plakátu vypadal Hardy jako jednoduché pako, ale on ho chudák i musel hrát. Brock je první polovinu filmu obyčejný pitomec, který dostal co si zasloužil jen má Hardyho sympatickou náturu, kterou pak naboostuje symbiont. Hlavním problémem je scénář, který je chatrný a ještě z něj ledacos vystřihli. Logické lapsy, podivné motivace postav, hlášek je povedených jen pár. Fleischer si naštěstí pohlídal samotného Venoma, který i když se od komiksu dost liší je opravdu podařený. Ani jeho nepochopitelné hrdinské chování není takový problém. Akce je solidní, i když malinko nepřehledná, všechno splývá v temnotě (ve 3D to musí být zlo) a je jí málo. Michelle Williams hraje mizerně a padousšký Ind ve zvrácené variaci na Elona Muska se nemá při své proměně o co opřít. Harlson a jeho hnusný účes je spíš k smíchu. Fóru o baštění lidí je málo. Potitulková scéna je vyloženě na pěst. Shledáváme, že jde o velké zklamání. Chci žrát! POZOR: NENÍ TO MARVELOVKA, jen postava od Marvelu koupená (snad ji Sony brzo vrátí). ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Na Venoma se zatím šíří velký hejt, protože kritici na RottenTomatoes dali průměrný rating pouze 4.3, ale na IMDB je poměrně spokojených 7,0, takže to opět vypadá, že diváci jsou vesměs spokojeni, pouze kritici brblají, ale to oni vždy když se nejedná o sofistikované Drama, muzikál či levné Indýčko. Já osobně moc nečekal, ale Ruben Fleischer režisér Zombielandu a Gangster Squad mě opět příjemně překvapil. Zamrzí, že zatrhli Rko, ale pořád to působí dost drsně a temně i bez krve. První úvodní půl hodina je lehce pomalejší, ale jakmile se Tom Hardy seznámí s Venomem (Scéna v laboratoři je atmosféricky hororová) je to jedna velká akční zběsilá a adrenalinová jízda až do konce, která nesešlápne z plynu. Tom Hardy hraje jinak než kdykoliv předtím a je překvapivě velmi vtipný a kdo toho chlapa má v oblibě, tak po tomhle si jej oblíbí ještě víc. Hlas Venoma se také povedl a jeho podoba je perfektní. Akce je super, byť se odehrává často ve tmě, pořád je dostatečně napínavá, drsná a se slušnou kamerou. Takže jediné výtky směřují pouze k průměrnému záporákovi a poměrně málo strhujícímu finále, ale bavil jsem se nadmíru dobře a o to přeci u komiksu jde. Woody Harrelson jako Carnage bude boží. Kino bylo narvané, doufám, že po finanční stránce film uspěje.75% ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem, že Venom bude špatný, a v něčem to špatný je - Má to fakt strašnej scénář. Základní příběh je slušnej, ale jsou v něm nelogičnosti a prostě divný věci, což se týká hlavně mizerně napsaných postav, které se chovají jak po lobotomii. Často to vypadá, jako kdyby tenhle film napsalo 8letý dítě. Týká se to i hlavní postavy Eddieho Brocka, který je občas zbabělec, občas velký hrdina a občas je mu zase všechno úplně fuk. Táhne to ale dost charisma Toma Hardyho, takže u něj se to dá skousnout, ale všechny ostatní postavy jsou slušní trapáci. Na druhou stranu... Na to, že to má 2 hodiny, tak je to překvapivě zábavný! Obzvlášť ve druhý půlce je tam občas pěkný nápad a hlavně velmi solidní akce. Venom se v CGI překvapivě povedl a tvůrci si s ním uměli šikovně pohrát. Místy je to i docela drsný, obzvlášť pro mladší diváky (9 - 14 let), pro který je tenhle film ideální. Navíc potěší, že tenhle film vlastně nedělá ostudu komiksu. Pěkně to z komiksů čerpá nápady, takže jako představovačka Venoma tenhle film velmi dobře funguje. Občas je tedy Venom blbost, občas dobrá zábava. Na dvojku se určitě podívám, hlavně díky parádně hypeovací potitulkové scéně. (6/10) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S počiatku mi to prišlo na Marvel až moc vážne, pretože atmosféra miestami fakt nemala chybu, nebolo to až tak typicky detské a ten hororový nádych tam bol. Škoda, že sa to od polky muselo zmeniť na klasickú marvelovku, kde nakoniec aj tak bude nezáživne bojovať nudný záporák s jedničiek a nul a popritom sypať hlášky nech sa publikum zabaví. Trochu ma mrzí, že s toho vážneho tonu sa upustilo, pretože ten tomu sedel rozhodne viac. Inak je to slušný film, ktorý ponúkne tradičný zrod hrdinu, ktorý stojí hlavne na Tomovi Hardym. 70% - 3* ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu jsem se nechal zviklat pozitivními diváckými reakcemi a nevěnoval jsem příliš pozornosti úplně prvním zahraničním kritikám, které hlásily těžký průser a Venoma přirovnávali ke Catwoman... Udělal jsem chybu. Venom je těžký průser. Počínaje mizerným scénářem s neskutečně dlouhou expozicí a absencí jakéhokoliv dramaturgického oblouku vrcholící v tak narychlo spíchnutému finále, že to až smrdí, přes neskutečně podivné herecké výkony (Michelle Williams je tady neskutečně příšerná) až po odporné triky a nekoukatelnou akci. Kromě Catwoman se mi při sledování vybavovali také Transformers, Incredible Hulk, a bohužel především Spawn, kterého dodnes považuji za nejhorší comicsovou adaptaci ever. Po hvězdě za Hardyho a Ahmeda, kteří se tu snaží ze všech sil povýšit tuhle břečku na něco alespoň trochu koukatelného. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Když se v prvních minutách Eddie (Tom Hardy) s přítelkyní líbají, jsou vedle gramofonu, který má zdvihlé víko více, než v dalším záběru. (johnnymay)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama