Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (855)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Velmi sympatická komedie na jedno použití, zvlášť pokud neznáte trailer obsahující cca polovinu hlášek zpaměti (tady v Británii ho z nějakého důvodu museli pouštět před každým filmem). Nejzábavnější film roku si sice představuju jinak a Downey už hrál lepší (vtipnější) role, ale pokud to berete jako velmi příjemnou oddechovku, asi nebudete zklamáni. Tak tři a půl hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Byla by to docela pohodová bláznivá komedie, kdyby to tak otevřeně nevykrádalo Letadla, vlaky, automobily. Opsané jsou nejen premisa a struktura filmu, ale rovnou i některé scény a promluvy postav - zřejmě se rok po smrti Johna Hughese už scenáristé plagiátorství přestali štítit. A zatímco John Candy v původním snímku hrál neohrabaného troubu, jenž si sympatie diváka v závěru zaslouží, Zach Galifianakis tu hraje životu nebezpečného sociopata, s nímž by snad mohl soucítit jen málokdo. Být to přiznaný remake, dalo by se ještě přimhouřit oči, protože v principu je to zábavný road-movie, ale vydávat tohle za samostatně stojící film je opravdu jen trik. ()

Reklama

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Po Parbe ve Vegas jsem se tohohle vytvoru docela obavala, ale nalakal me Robert Downey Jr., tak jsem to i pres odpor k Zachu Galifianakisovi zkusila. A jsem rada, protoze ackoli Zach tradicne nezklamal a naserviroval par nechutnosti a traparen vcetne masturbujiciho psa, Downey to vyvazil a spolu jim to docela klapalo. Musim rict, ze utek od mexickych hranic nemel chybu! A kdybych mela rict neco pozitivniho o Zachovi, pobavila me jeho chuze. Uvazovala jsem o ctyrech hvezdach, protoze to bylo fakt mile prekvapeni, ale nekonec zustanu u tri, jelikoz je to prece jen porad ta chlapska zabava. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,Vím, že jsme vykročili špatnou nohou… Jsem dobrák, kterého je třeba pořádně poznat…NO TAK, BUDE SRANDA!!“..... A tak R.Downey Jr., uhlazenej týpek s kurevským sebeovládáním prožije spolu s vousatým Z.Galifanakisem, chlápkem, kterej se dokáže dostat pod kůži, pár šílených dní. A zároveň vytvoří nejzajímavější dvojici poslední doby! Samozřejmě, že série nepatrných incidentů povede Petera k zapracování na své osobnosti, ale hlavně to je často docela prča. Rozhodně větší, než poslední romanťárny. Pařba ve Vegas však byla jiný kafe! A přiznávám, že taky ten druh humoru byl někdy ,,nevybíravej“. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Jsem chlápek s trvalou. 2.) Chci se seznámit s chlápkem, kterej mě dokáže postřelit a pozvracet zároveň. 3.) Proč nedat dítěti jméno Sunny? 4.) Libuji si v drsnějším humoru a trapnějších situacích. PŘÍBĚH *** HUMOR *** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a civilná road-movie buddy komédia, ktorá vie byť bláznivo WTF a súčasne sa pevne držať na zemi a byť ľudskou. Jadrom vydareného scenáru sú na telo napísané postavy pre Downeyho a Galifianakisa a skvelo fungujúca chémia medzi nimi. Galifianakis tu už nie je iba tichou smiešnou postavičkou, akou bol v Pařbe vo Vegas. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Tesne predtým ako Peter (Robert Downey Jr.) s Ethanem (Zach Galifianakis) havarujú, je Peterovo sedadlo v polohe na ležato, ale v zábere po havárií je už v klasickej polohe. (ČSFD)
  • Natáčení probíhalo v Las Cruses v Novém Mexiku a v Atlantě v Georgii. Úvodní scény na letišti vznikly na několika různých lokacích. Maketa kokpitu letadla byla postavena ve studiích Warner Bros., chodník, u kterého Peter (Robert Downey Jr.) i Ethan (Zach Galifianakis) zaparkují svá auta, byl natočen na letišti Ontario v Kalifornii a letištní kontrola a interiérové scény z letiště byly natáčeny uvnitř Světového kongresového centra v Atlantě v Georgii. (Matt007)
  • Režisér a producent filmu Todd Phillips si ve filmu zahrál postavu Barryho, muže v domě dealera marihuany. (oje)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama