Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"Shut up, crime!" Realistickí superhrdinovia z ľudu sú dnes v móde a nenápadná snímka Super nadviazala práve na vlnu, ktorej najvýznamnejšími predstaviteľmi sú Kick-Ass či Defendor. Super nie je natoľko komplexný a "cool" ako Kick-Ass a chýba mu Defendorova psychologická prepracovanosť, no je o to vtipnejší a drsnejší. A k tomu srší nehoráznym množstvom režijných nápadov, avšak v tej najrýdzejšej možnej podobe, až miestami pôsobí neotesane, akoby James Gunn bol filmárskym začiatočníkom. Preto približne prvé dve tretiny film Super pôsobí ako zábavná jednohubka s výborným obsadením za 3*, ale vo finále to blbnutie získa tie správne grády. Zanechalo to vo mne lepšie pocity, ako som čakal. (7/10) ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Cože? Tohle bylo naprosto neuvěřitelnej a nečekanej zážitek. Ano, není to tak famózní jako Defendor, ale pořád je to zatraceně skvělé. "Super" kope blockbustery do hlav a směje se jim. Originalitu plive sem a pak tam. Byl jsem unavenej ze všech letošních velkých filmů a na Super jsem narazil poměrně náhodou. Tohle je nejlepší film Ellen Page. Bez debat. Na druhou stranu vidím, co dalšího James Gunn vytvořil a o to víc si vážím, že alespoň jednou to vyšlo perfektně. ()

Reklama

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Ten film trpí hlavně tím, že od toho tématu lidi očekávají stylizovanou zábavu ve stylu Kick Ass nebo Defendora. Ono je to ale úplně jinak a celý film se veze na tak divné vlně, že divák netuší co si o tom má myslet... Stylizace vlastně chybí, ale nějáký velký reál to taky není. Není to vlastně komedie, ale(místy) je to vtipné. Je to o boji dobra proti zlu, ale skoro nic není černobílé. Frank je nesympatický břídil se kterým se neztotožníte, ale ve výsledku jeho motivaci chápete a fandíte mu. Zkrátka-je to hodně divnej biják, který ale má co říct a většinu se mu to i daří... PS: Ellen Page je rozkšná... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Co tak koukám tak takovýhlech filmů kdy se obyčejní lidí snaží být superhrdinou začíná být jako šafránu. Nicméně mi to moc nevadí, jednou za čas takovýhle film neuškodí. Co se mi líbilo na tomhle filmu byla taková poměrně slušná realističnost, není to nic kdy se budete popadat za břicho i když to je komedie, ale budete se ušklebovat u hodně scén. Wilsona nemám nějak moc rád a jeho učinkování v Kanclu mi přijde spíše otravné nicméně tahle role mu sedla jako prdel na hrnec. Bacon odvádí svůj kvalitní výkon i když teda mohl dostat více prostoru. Page je poměrně roztomilá, a Tyler je sexy ženská. Je to celkem pohodovej odpočinkovej film s hodně mínusama ale též hodně dobrýma nápadama. Jenom mě trochu zklamalo že jsem si nevšiml Kaufmana na kterýho jsem se těšil. ()

jonyyy 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Defendorem se přímo nabízí. U něj jsem psal, že se jednalo o nejsympatičtější filmovou postavu roku a na tom si tvrám, navíc Super prohrává i ve vtipnosti. Tak či tak, konec byl opravdu extraprďácký. Jde poznat, že film točil hororový fanda, navíc s Tromáckými kořeny, minimálně na tom, jak si liboval v gore, na to že jde o komedii. Slušné. 65% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Libby (Ellen Page) ve filmu zmínila, že je jí 22 let. Stejným věkem se v době natáčení mohla pyšnit i její představitelka. (KajusaK)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)

Reklama

Reklama