Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Slušné 4*. Cela 211 má poměrně netradiční námět a jak se později ukáže, není to jen obyčejný akčňák, ale opravdové drama s poměrně působivým koncem. Ústřední trojice - Alberto Ammann, Luis Tosar a Marta Etura - je nesmírně sympatická, takže si brzy získala moji diváckou přízeň. Líbil se mi i vztah vězňů, kteří jsou tu sice tvrdí, drsní a nevyzpytatelní, ale pokud jde o kolegy z basy, drží mušketýrsky při sobě a jsou empatičtí i vůči problémům spoluvězňům. Výjimka se ovšem najde všude, což zásadně ovlivní poslední minuty snímku. Cela 211 je dobrá práce, která nenudí a je svým způsobem originální. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Velmi solidní vězeňské drama s kvalitním příběhem, atmosférou i vygradovaným finále. Podobné filmy moc často nevyhledávám, ale tady jsem velmi rád, že jsem udělal výjimku. Rozhodně to nebyla ztráta času. Herecké výkony byli rovněž slušné, Luis Tosar navíc patří mezi moje oblíbence, takže jsem rád za každý film, který jsem s ním viděl. Alberto Ammann si taky nevedl vůbec špatně a ostatní herci je dobře doplňovali (vedlejší osazenstvo). Mělo to i několik dost drsných scén, nechybělo násilí, pomsta, zrada a podivné „přátelství“. Nadprůměrná podívaná, kterou jsem určitě neviděl naposledy.70% ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší je předem nic nevědět, opravdu to pak dost překvapí a ještě více upoutá. Vězeňské drama jak vyšité, není to sice můj oblíbený žánr, ale Celda 211 se prostě povedla. Vychytaný scénář, charismatičtí herci a hlavně zběsilé tempo z filmu dělají žánrovou perlu. Možná bych si zapolemizoval o tom, proč většinu času film tlačí na pilu ukazováním, že ti nejhorší odsouzení vrazi, šílenci a násilníci jsou vlastně ti dobří a jejich strážci naopak záporní hrdinové, ale to už je nad rámec krátkého hodnocení a navíc by to mohlo přinést spoilerování... ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Jak může jedno rozhodnutí, jednoho nového zaměstnance věznice ze dne na den změnit úplně všechno co doposud měl. Nebýt jeho aktivity, tak se ze sluncem zalitého, nádherného vztahu s vidinou šťastného rodinného života nedostal do vězeňského pekla a to na samotné jeho dno. Toto špatné rozhodnutí následovalo další, tentokrát jeho kolegy a následný běh událostí na sebe nenechal dlouho čekat. Přehnanou aktivitou zřejmě netrpěl jenom Juan, ale také jeho těhotná žena, která neudržela hormony na uzdě a jela se osobně přesvědčit, že její choť není na seznamu obětí vězeňské vzpoury. Velmi silný a strhující příběh člověka, jenž se snažil přežít díky své duchapřítomnosti a pohotovosti. Je plný jak osobní převahy, emocí, násilí, šílené bezmoci, tak i nečekaně pevného přátelství. A poučení? - nebýt zbytečně aktivní, jen abyste na někoho zapůsobili... rozhodně se to nemusí vyplatit! ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

První polovina slabší průměr, na tlupě bezdomovců od každé popelnice za rohem a prázdném tlachání nebylo nic zajímavého, skoro nic se nedělo. Než přišel zlom v podobě akční vzpoury. Mezi nejemocionálnější scény patřil moment střetu dvou světů, styčný bod mezi jednou a druhou stranou. Byly to vteřiny, ale silný zásah do nitra každého z nás, zamyslet se, jak je ta hranice reálná a křehká. Další nej scénou byla pochopitelně závěrečná extáze a apokalypsa v jednom, ač očekávaná, přesto bravurně nasnímaná, zahraná a vypointovaná. Mě sedla postava Malamadreho, hlavně pro jeho pevné místo ve vězeňské komunitě a jasnou vizi ve svých plánech a postupech. Zdaleka to nebyl jeden z mnoha do počtu tlupy. Opravdu minimálně pozoruhodný snímek, navíc další z rozšiřující se řady mých oblíbených filmových témat. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Keď vládny splnomocnenec mieri do väzenia, vezie sa v aute, ktorým je podľa záberu prednej časti tohto vozidla Audi A6 (model z roku 1997). Pri príchode do väzenia je auto vidno iba zozadu, no tu sa jedná o Audi A8 (model z roku 2005). (MikaelSVK)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)
  • Film je venovaný Luisovi Ángelovi Puentemu, hasičovi zo španielskeho mesta Zamora, kde sa tento film natáčal. Luis sa podieľal na snímke a umrel pri záchrane dvoch chlapcov v rieke Duero krátko potom. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama