Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (441)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Filmy z vězeňského prostředí mám ráda, stejně jako španělskou kinematografii. Byla jsem docela překvapena, že tak vysoce hodnocený a ještě ke všemu neamerický film budou vysílat na Primě Cool. Jediné, čeho jsem se obávala, byl dabing. Kinematografie španělsky hovořících zemí má natolik osobitý feeling, atmosféru i styl, že dabing dokáže velmi účelně srážet celkový zážitek z filmu. To se potvrdilo i v případě Cely 211. Nejvíce mi zážitek znepříjemňoval hlas Libora Terše, který mluvil Luise Tosara. Má dost specifický hlasový projev a zjistila jsem, že ho dokážu nejvíce ocenit pouze, když dabuje v Dr. Houseovi:) Naštěstí samotný děj, charaktery postav i herecké výkony byly tím pravým vězeňským syrovým dramatem, takže dokázaly po většinu času docela účelně mé nevalné dojmy z dabingu přebíjet. Gangy drsných a nebezpečných "machos" versus jeden nový dozorce. Stačí jedna zdánlivě banální nehoda, nepozornost dozorce a zručnost jednoho vězně a nevinná obchůzka po novém pracovišti se pro Juana změní v boj o přežití mezi těmi, kteří stojí na té druhé straně zákona. Situace i vztahy se začnou vyostřovat a postupně celá vzpoura směřuje k nevratným a tragickým následkům. Juan už pomalu přestává hrát svou "roli" a začíná se stávat skutečným vězněm. Aneb dobrá rada pro všechny, kdo by se chtěli ucházet o práci dozorce ve vězení: Nikdy nechoďte do práce o den dřív!:) ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších filmů z vězeňského prostředí. Herecké výkony jsou bombastické stejně jako atmosféra. Když ktomu přidám neamerický konec musím dát jasný plny počet. Film má hodně luxusní tempo a díky němuse prostě nenudíte ani sekundu stopáže a hlavně film vypadá strašně zkutečně. Ve snímku jsem nenašel ani jednu chybičku a zrodilo se zatím největší překvapení roku 2010. ()

Reklama

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Začátek byl víc než luxusní, opravdu mě navnadil do dalších minut. Postupem času bohužel přibývalo divných situací a film začal ztrácet. Pak se objevil zajímavý obrat v ději, a tak jsem doufal, že konec bude povedený. To se ale tak úplně nestalo a musím říct, že se závěrečným rozuzlením nejsem příliš spokojen. Bylo to dost podivné. Ale celkově to je ucházející vězeňské drama, které mohlo podle mě dopadnout mnohem lépe. 65% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Napinavy film o vzbure vo väznici do ktorej sa inkognito zapletie zacinajuci bachar. V centre filmu stoji zvlastny vztah medzi drsnym lidrom vzbury - Luis Tosar s neskutocnym chraplakom a vystrasenym bacharom, ktoremu cely cas ide o zivot - neuveritelny sympatak Alberto Ammann, ktory ma zaujal uz v seriáli Narcos a vdaka tomuto filmu sa nadobro stal mojim oblubencom. Behom filmu si prejde doslova peklom. Celkovo je obsadenie velmi vydarene a ziadny z tych humusackych xichtov by som nechcel osobne stretnut a to su pritom iba obycajní herci. Niektore zvraty môzu pôsobit na prvy pohlad trochu vykonstruovane, ale na druhej strane vo vypätých situaciach obcas ludia konaju strasne hluposti, takze nakoniec som nemal problem s uveritelnostou celeho pribehu. Strasne sa mi pacilo jak je z rôznych uhlov podana cela ta vzbura. Zo zaciatku väzni pôsobia ako banda psychopatov, ale postupne divak zistuje, ze bojuju hlavne za lepsie podmienky, ktore su fakt neludske. Najviac sa mi oproti sucasnym vychvalovanym väzenskym peckam typu Brawl In Cell Block 99 alebo Shot Caller, pacila odvaha tvorcov zakoncit film absolutne nekompromisne. A aj ked len vynimocne dôjde na zabitie, tak je to poriadne krvave a triky su bezchybne. Vysledkom je neznama pecka, ktora stoji pre fanusikov väzenskeho zanru za pozornost. 8/10. ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Opět silný zážitek z vězeňského prostředí, ve kterém se tvůrci soustředí na oblibu svého záporáka (hlavního hrdinu), kterým byl, Alberto Ammann (zajímavé bylo sledovat vývoj postavy). Solidní drama s dynamickou režií a výbornými hereckými výkony (Luis Tosar, Alberto Ammann). Velice originální a další kvalitní evropský film, který se kvalitou velmi silně přibližuje k "nedotčenému" Hollywoodu. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Film Celda 211 byl nominován na šestnáct cen Goya. Získal jich nakonec osm: za nejlepší film, nejlepší režii (Daniel Monzón), nejlepší mužskou hlavní roli (Luis Tosar), nejlepší ženskou vedlejší roli (Marta Etura), nejlepší herecký objev v mužské kategorii (Alberto Ammann), nejlepší adaptovaný scénář, nejlepší střih a nejlepší zvuk. (Estrecha)
  • Scénář filmu je adaptací románu Francisco Péreze Gandula o věrnosti, přátelství a odvaze během vězeňské vzpoury. (Terva)
  • Film získal osm trofejí včetně té nejvyšší za film roku na Španělských filmových cenách v roce 2010. (zdeny99)

Reklama

Reklama