Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (302)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Film začal jako tuctový exploiťák pro mladé, ale díky hardrockové hudbě si mě získal na svojí stranu. Postavy se naklepnou jen zběžně a až nečekaně rychle se začne něco dít. Což je pouze dobře. Mladého klučinu, odpovědného za smrt svého otce, začne terorizovat a mučit narušená spolužačka i se svým milujícím tatínkem. Dvě třetiny jsem si pobrukoval se skvěle padnoucí hudbou, kochal jsem se docela nápaditým mučením a řikal si, že je to fajn horůrek. Jenže nastala třetina poslední, která se naprosto neuvěřitelně zlomila a já nevěřil svým očím! Oběť přechází do útoku s šílenou vervou přežít a své trýznitele patřičně zlikvidovat za pochodu metalové smrště, která lahodí mým uším. No paráda! Pak se to už nese ve více méně zajetých kolejí, ale přesto svým způsobem docela nevídaným. Tak trochu navíc mi přišla komická postava mladíka, co si sjednal rande s vytouženou holkou na maturitním večírku, a místo toho spolu hulí a šukají v autě na parkovišti. Přesto... tenhle australský exploitation mě dost mile překvapil, takže nemůžu jinak, než doporučit podobně naladěným fandům. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je to na pomedzí troch až štyroch hviezd, ale pochváliť môžem predovšetkým skutočne originálne gore prevedenie celého mučenia a zámernú humornosť niektorých scén, na čele s s vyhlasovaním "královny plesu", ktorá si svoju korunku skutočne zaslúžila. Na druhej strane ale nechápem opodstatnenosť sekundárnej dejovej linky, v ktorej sa okrem sexu so sympatickou metalistkou nedialo fakticky nič.. aha, počkať, už som tú opodstatnenosť pochopil.. i keď, ani ten koitus nestál za veľa. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Kdyby nás letos nepřekvapil Srpski film, byli by The Loved Ones nejlepším exploitation hororem roku. Bárbíny jsou trhlý, já to říkám pořád... A mimochodem, ten film má úplně skvěle "hororově" použitou písničku (s odstupem několika dnů považuju onu scénu za jednu z nejsilnějších, co se letos v hororech objevila). Scénář není zrovna vynalézavý, několik příjemně svěžích momentů se ale najde. Co se brutality týče, nejsou The Loved Ones žádným extrémem, dosti zvrácená atmosféra vzniklá vztahem Tatínka, Princezny a ostatních členů domácnosti však dělá film víc než zapamatovatelným. U mne spokojenost. 8/10 Horror movie of the year ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Elektřin komplex, ač se to může zdát, není nešikovnost při práci s AKU nářadím aneb Lola mučí o život.. Na debut řemeslně vyzrálé, v pár jednotlivostech i vcelku originální, celkově však (i přes snahu dostat se dlouhými záběry někam hloub) nic nového pod torturovým sluncem. Plesová linie hulícího nešuka a jeho EMO dračice mi přišla navzdory kritice patřičná, neboť nádherně rozmělnila dějový stereotyp - Sean Byrne by si klidně mohl najít uplatnění v komediálních dramatech ze středoškolského prostředí. Jinak se mi chce věřit, že se nejednalo o reprezentativní vzorek australské ženské populace, i když, vzpomeňme si třeba na takového Krokodýla Dundeeho. Jestli měl volit mezí tímto, pevnými půlkami svého aboriginského parťáka a nějakým přítulným vačnatcem, není se co divit, že sáhl po Američance.. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Léčebná kúra pro emo jedince, která místo aby zůstala půlhodinovým kraťasem, tak je uměle; byť vtipně; natahována dvěma nesouvisejícími liniemi... Přitom stačilo z černovlásky udělat přítelkyni Brenta a byl z toho nejúdernější kraťas za hodně dlouhou dobu. Štěk českého béčkového (pod)guru Romana Kroufka jsem sice nezaznamenal, ale aspoň je motivace ke druhé projekci. A ta story jak se po vzoru Jaroslava "pohladil jsem Obamu" Suchého vetřel na natáčení; to je materiál na dobrý kraťas sám o sobě. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • V úvodní části filmu má Brent (Xavier Samuel) oblečené tričko skupiny Metallica z alba Master of Puppets. (Terva)
  • Xavier Samuel hrá v hlavnej úlohe 17-ročného stredoškoláka. V dobe natáčania mal však už 26 rokov. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama