Reklama

Reklama

The Loved Ones

  • Slovensko Milovaní (festivalový název)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh mapuje osud mladého středoškoláka Brenta (Xavier Samuel). Brent se díky rodinné katastrofě a neustálé konfrontaci z matčiny strany uzavírá do sebe. Nemůže se zbavit pocitu viny z tátovy smrti, zažívá emoční kolapsy a pomáhá si marihuanou a metalovou hudbou. Jeho dívka Holly se mu snaží co nejvíce pomáhat. Je to milá starostlivá slečna nohama pevně na zemi a právě ona je důvodem, proč je Brent surově unesen. Když se probudí z bezvědomí, čeká ho pohled na zrcadlovou disko kouli, injekční stříkačky, elektrickou vrtačku a jeho ctitelku, která neskousla, že jeho přítelkyně není ona. Brenta čeká noc hrůzy plná mučení a beznaděje. (Zeck)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (299)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Léčebná kúra pro emo jedince, která místo aby zůstala půlhodinovým kraťasem, tak je uměle; byť vtipně; natahována dvěma nesouvisejícími liniemi... Přitom stačilo z černovlásky udělat přítelkyni Brenta a byl z toho nejúdernější kraťas za hodně dlouhou dobu. Štěk českého béčkového (pod)guru Romana Kroufka jsem sice nezaznamenal, ale aspoň je motivace ke druhé projekci. A ta story jak se po vzoru Jaroslava "pohladil jsem Obamu" Suchého vetřel na natáčení; to je materiál na dobrý kraťas sám o sobě. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Akože nesmelá holka pozvala jedného chalana zo školy na ples, ale on to odmietol s tým, že ide už z iným dievčaťom. Ale ona sa s tým nezmierila a jej otec tiež nie. A že sa dostal do šialenej rodinky, to už tiež veľmi rýchlo pochopil. Neviem kto je väčší šialenec otec alebo jeho dcéra, no ale ja si myslím, že dcéra. Príde na psychické či fyzické mučeníčko a je prevedené trocha zvráteným i krutým spôsobom. Ani netušil na akom rodinnom plese skončí a bude aj kráľom plesu, aj keď doráňaný ,ale kráľ. Takýchto podobných filmov je veľa a tu kopírka úradovala. Ale svoju úroveň si ustrážilo a povedal by som, že to je nadpriemer čo sa týka takýchto podobných filmov. Ma to atmosféru, ultra drsné napätie. Keď sa to zvrtlo a mučeník bol rázom nadpozemský, lebo vytiahol si nože z nohy, nemal problém aj keď mal dieru v hlave od vŕtačky, no to bolo troška nedomyslené, ale hlavné je to, že som sa bavil. Hudba v tomto filme mala grády. Kamere tiež nemôžem nič vyčítať a ten koniec dopadol, ako dopadol čo už. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Australáci opět nezklamali! Tak kvalitně natočené béčko aby divák pohledal. Stejně jako u prvního Wolfs Creeku mě příjemně překvapilo, jak si tvůrci dali záležet na vykreslení hlavní postavy, než ji nechali podrobit nelítostné tortuře - na to nejsem u podobných amerických kousků zvyklý, jsou mnohem povrchnější. A herečka v malé roli mučedníkovy matky se svého partu zhostila málem ve stylu náročných severských psychologických dramat. A možná taky proto jsem jediný viditelnější "skřípot" filmu zaznamenal tehdy, když se podobné "bergmanovsky" vážné okamžiky střídaly s výjevy v mučícím pokoji, protože dédy se svou pošahanou dcerkou naopak šaškovali a přehrávali o sto šest, hlavně tedy taťka. Takže drobná "nevyváženost" je jediné mírně kritické slůvko, které ve svém komentu použiju, jinak maximální spokojenost. Třeba jen ta skvělá kamera, která - světe div se - je většinou na stativu a neskáče nějakému joudovi v ruce. Silné čtyři! Oblíbené scény: Bylo jich strašně moc. Velmi blízce příbuzný film: http://www.csfd.cz/film/243480-mamka-tatka/komentare/ / A ostatně soudím, že plánované cenzurování "sprostých" slov v komentářích musí být KURVA zničeno! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Elektřin komplex, ač se to může zdát, není nešikovnost při práci s AKU nářadím aneb Lola mučí o život.. Na debut řemeslně vyzrálé, v pár jednotlivostech i vcelku originální, celkově však (i přes snahu dostat se dlouhými záběry někam hloub) nic nového pod torturovým sluncem. Plesová linie hulícího nešuka a jeho EMO dračice mi přišla navzdory kritice patřičná, neboť nádherně rozmělnila dějový stereotyp - Sean Byrne by si klidně mohl najít uplatnění v komediálních dramatech ze středoškolského prostředí. Jinak se mi chce věřit, že se nejednalo o reprezentativní vzorek australské ženské populace, i když, vzpomeňme si třeba na takového Krokodýla Dundeeho. Jestli měl volit mezí tímto, pevnými půlkami svého aboriginského parťáka a nějakým přítulným vačnatcem, není se co divit, že sáhl po Američance.. ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Všichni by chtěli Lolu Kamennou. Pokud je chlapec ještě ke všemu malinko emu, holka krev a krev se mu okamžitě zavrtá do hlavy. Ale proč ne. Rodinka je to milá a kultivovaná, domeček mají čistý a útulný, maminka přes šířku stolu poulí svá velikánská kukadla a tatínek je nedočkavostí jako na trní, když má rukou ověřit stupeň vlhkosti své dcerky. A navíc s čepelí nože v hrtanu tak legračně sípe. Jen ta banda intelektuálů pod podlahou je tu tak trošku navíc. Nikdy bych nečekal, že se pobavím u australského filmu, ve kterém není krokodýl ani Dundee, ale humor černý jako tvář aborodžinckého nádeníka mi vzal vítr z plachet. Krásný příklad toho, jak může být ejchuchů, když je autor sadista a srandista zároveň. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (7)

  • Brent (Xavier Samuel) má nad svojou posteľou zavesený obal z prvého albumu skupiny Metallica s názvom "Kill' Em All". Je na ňom kladivo v kaluži krvi - odkaz na ďalší dej. Taktiež tam má plagát k albumu "Amnesiac" od anglickej kapely Radiohead. (lackroon)

Reklama

Reklama