Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 357 miliónov $ | Film, ktorý dokážu správne oceniť len tí muži, ktorí zažili, čo je životný štýl rock'n'rollu, a film, ktorí dokážu oceniť len ženy, ktoré zažili, aké to je, keď majú vedľa seba rock'n'roll. Krásny epos o tom, ako duša trpí, keď vám umelecké hodnoty nabúrava komercia. Ps: Najlepší moderný zvuk nahraný v priamych živých sekvenciách. Tlieskam. Mať takú filmovú prvotinu ako režisér, a zomrieť. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Krásný film, který bezesporu dojme jak dámy, tak pány. Rozhodně se nejedná o čistě ženskou záležitost, jak je film občas prezentován. Na své si totiž přijdou nejen milovníci romantiky. Zrodila se hvězda je hlavně o zvučných rockových flácích, narvaných koncertech a syrovém rockerském životě plném chlastu a drog. Bradley Cooper je bezesporu nejen herecký talent, což tady dokazuje na plné (kokainové) čáře. Lady Gaga je právoplatná popová královna, jejíž songy, texty a hlas v rockovém podání nemá absolutní chybu, nemluvě o tom, že jako obyčejné holce jí to neuvěřitelně sluší. Chemie mezi hlavní dvojicí funguje dokonale a moment, kdy společně poprvé zazpívají Shallow, je tak úžasně natočený, že vhrkne nejednomu divákovi slzy do očí. Za jedinou slabou stránku považuju táhnoucí se, mírně nezáživný konec, který je přesným protikladem nadupaných prvních dvou třetin filmu. Nicméně úplný závěr je další salvou nekončících emocí, které po zhlédnutí přetrvají. Dlouho se mi nestalo, že bych o filmu i pár dní po promítání tolik přemýšlel a s chutí si pouštěl pořád dokola soundtrack. Jasný adept na několik nominací na Oscara. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Zpočátku docela podstatné rozpaky nad faktem, jestli opravdu sleduju jeden z nejlepších filmů kalendářního roku 2018. Postupem tento problém odpadá, protože ústřední dvojice má své role v malíku, je to přesvědčivě podáno, napsáno a hlavně Bradley Cooper hraje jako z partesu a je radost jej sledovat. Dříve jsem si o něm myslel že je to herecké dřevo. Tady ovšem klobouk dolů. O filmu toho moc napsat nemůžu, protože bych musel hodně spoilerovat a to rozhodně nechci. Písničky jsem čekal lepší a chytlavější. Líbil se mi dopad, jakou moc má láska. Nadchne, povzbudí, motivuje, ale také může ničit, vše co jsme si vysnili. Závěrečné minuty jsem se o postavy opravdu začínal bát. Klobouk dolů jak to celé dokázal Bradley natočit, přestože se jedná o jeho prvotinu. Filmařský talent jako zvon. 80% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že vstoupím na víceméně nepřátelskou diváckou půdu, ale převážně nadšené ohlasy a oscarová šeptanda mě nakonec přemohly - jen abych je teď musel vyvracet. Hezky natočený a nadstandardně zahraný slaďáček s velkým příběhovým potenciálem, který se ale jaksi utopil v chlastu společně s Bradleyho postavou. Rozjezd a seznámení aktérů funguje, první společná pódiová scéna i díky krásné písni pocitově zahřeje, zbytek nastavuje motivačně rozháraný vypravěčský mód, v němž dostává prostor hafo naťuknutých témat, ale žádné v takové míře, v jaké by si bývalo zasloužilo. Nikdo si jaksi nestihl rozmyslet, o čem má tenhle příběh hlavně být - jestli o vzestupu "ošklivého káčátka" mezi hudební elitu nebo o prohlubování komplikovaného vztahu dvou nadaných lidí s důrazem na alkoholické a zdravotní problémy jednoho z nich - a ve finále to scénář střelí někam mezi a závěr vytouženou katarzi ani zdaleka nenabídne. Škoda, už jen hudební stránka a netuctové postavy si o zásadní biják roku hlasitě říkaly... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Melodrama, které funguje dokud si ti dva k sobě hledají cestu, nehnou se od sebe, paří v zákulisí a pějí duety. Ovšem jakmile Ally opustí civilní image a vydá se na otřesnou pop-sólovou dráhu (sice jde o záměr, ale že to je k nepřežití na tom nic nemění), tak to fungovat přestává, protože rázem jakoby Cooper nevěděl, zda se spíše věnovat Jackovi či Ally. Výsledkem je, že se pořádně nevěnuje ani jednomu. Mnohá nakousnutá nosná témata (Jackův bratr, oběti Ally apod.) nikam nevedou; což nejvíce bije do očí v případě motivu postupného hluchnutí. To měl být středobod a nikoli téma, u kterého ani nevíte, zda to vlastně ona vůbec tušila/věděla. Druhá polovina je rozkouskovaná a bez tempa, kdy přesně víte k čemu to míří, ale táhne se to skrze až příliš velké množství zbytečných scén na jedno brdo. A tak ani finální emocemi překypující písničkový hold již zklamané dojmy nezvrátí. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • Bradley Cooper (Jack) sa tak ponoril do hlavnej postavy, až vytvoril vlastný svet uprostred nakrúcania, ktorý musel byť tak autentický ako samotná Lady Gaga (Ally): „Svet sa s ňou musel zhodovať. Pretože ak ten svet nie je autentický a vy tu máte autentického človeka, tento nesúlad dokáže zničiť celý film. Vtedy som si uvedomil, že nemôžem len hrať toho chlapíka, ja sa musím tým chlapíkom naozaj stať. Vtedy ten film bude vyzerať ako skutočnosť“. (MFJD)
  • Úvodná scéna, v ktorej Jack (Bradley Cooper) naživo vystupuje, bola natočená za 10 minút počas country festivalu v kalifornskom meste Indio v roku 2017. (martin1m2)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama