Reklama

Reklama

Zrodila se hvězda

  • USA A Star Is Born (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Hlavní roli v dechberoucím romantickém dramatu Zrodila se hvězda hrají Bradley Cooper a Stefani Germanotta, kterou ovšem celý svět lépe zná pod jejím uměleckým pseudonymem jako hudební superstar Lady Gaga. Pro čtyřnásobného držitele nominace na Oscara Bradleyho Coopera je tento film jeho režijním debutem. Cooper ve filmu zároveň hraje hvězdu country Jacksona Mainea, který objeví neznámou talentovanou zpěvačku Ally (Lady Gaga). Když se oba vrhnou do vášnivého milostného vztahu, Jack přiměje Ally k vystupování v záři reflektorů a katapultuje ji tak ke slávě. Ale když Allyin raketový start zastíní jeho vlastní kariéru, Jack stále obtížněji nese svůj ústup z velkých pódií a o to více se potýká se svými vnitřními démony. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (920)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sice by se to zpronevěřilo podstatě historicky již čtvrtého zrození, ale já bych radši něco o hvězdě, co zhasíná. Něco ve stylu kdo má viset, ten se v chlastu neutopí. Ne nalajnovaný, v mělčinách uvízlý melodram, který nedokáže pracovat s motivy jednání a občas si lže do kapsy. Například když se nám snaží vnutit, že pochcat se při předávání hudebních cen poškodí kariéru vaší ženy zpěvačky. Naopak! Každý producent by si to přál, protože tohle desky prodává! Ví to samozřejmě i Bradley Cooper, který do toho po vzoru učitele Eastwooda dal i kus srdce, ale zároveň myslel na to, že je prioritou co nejšikovněji zabrnkat na strunu cílovému publiku.. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

K filmu jsem byl skeptický, ale nakonec příjemný dojemný film, kde si zaslouží velký obdiv Bradley Cooper za herectví, režisérství, scénář i zpěv. Lady Gaga už v American Horror story ukázala, že umí i hrát a zde to jen silně potvrzuje a doufám, že získá i zaslouženého oscara. Highlight pro mne byl první nástup Ally na pódium, která svým hlasem doslova zbořila celý stadión. Chválim i dobře zvolené písničky. Na daný žánr solidní film, ale cílovka nejsem. 75% ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Bradley Cooper si dal (s)pich(a) s Lady Gaga. A vyšel z toho příjemný potomek, který sice rozvrátil jeden vztah, ovšem dopomohl upevnit pouto mezi zdánlivě herecky nesourodou dvojicí. Alkoholem a drogami svlažený i pomočený Cooper je jistě zajímavým protipólem hodné Gagy, která s ním zpívá i jebe s pocitem blaženosti a oscarového uznání. Zdánlivě nic převratného se neděje - jeden hudebník zažívá strmý kariérní pád a talentovaná hudebnice rozjíždí svoji popovou kariéru. Obdobné časy pamatuje i stará dobrá a  stále úspěšně mrtvá Judy Garland, jen s tím rozdílem, že její archaický příběh byl přetaven do soudobé verze, která je v mnohém atraktivní i tak trochu zbytečná zároveň. Určitě je dobré vědět, že Cooper v sobě našel režijní klima(kterium), co ho katapultuje mezi ne úplně marné režiséry, možná se dokonce stane i expertem na hudební snímky. Je dobré napsat, že vůbec nic by se nestalo, kdyby byl film i o půlhodinu kratší. Postupem času se do celého pojednání začala vkrádat rozvláčnost. Songy netřeba představovat, mnohé z nich jsou slavné a vydařené, Shallow se stalo nesmrtelným. Mezi nezapomenutelné snímky si tenhle film nezařadím. Měl vcelku pevně a režijně patřičně zvládnutou přehlednou osnovu, co nepostrádá příjemnou hudební složku, výrazně osobité herectví ústřední dvojice a množství dojemných scén. Oproti tomu se nepodařilo odbourat dojem místy utahané i natahované podívané, která příliš neláká k opětovnému zhlédnutí. 6/10 ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Pro mě je až fascinující, jak obsahově prázdný tento film vlastně je. A nemyslím to ve zlém, on to totiž dokáže bravurně zakrývat fantastickými hereckými výkony, zejména tedy Lady Gaga, před ní opravdu smekám. V jádru filmu se skrývá triviální, lineární a jaksi "neodůvodněný" příběh o jejím vzestupu jako hvězdě, jehož prostoduchost je zakrývána výraznou druhou postavou - alkoholickým manželem. Příběh lásky mezi ústředním duem je takový "normální", k tomu ani žádný barvitější popis nemám. Zakončení filmu je pak trošku vynucené... 7/10 ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, že vstoupím na víceméně nepřátelskou diváckou půdu, ale převážně nadšené ohlasy a oscarová šeptanda mě nakonec přemohly - jen abych je teď musel vyvracet. Hezky natočený a nadstandardně zahraný slaďáček s velkým příběhovým potenciálem, který se ale jaksi utopil v chlastu společně s Bradleyho postavou. Rozjezd a seznámení aktérů funguje, první společná pódiová scéna i díky krásné písni pocitově zahřeje, zbytek nastavuje motivačně rozháraný vypravěčský mód, v němž dostává prostor hafo naťuknutých témat, ale žádné v takové míře, v jaké by si bývalo zasloužilo. Nikdo si jaksi nestihl rozmyslet, o čem má tenhle příběh hlavně být - jestli o vzestupu "ošklivého káčátka" mezi hudební elitu nebo o prohlubování komplikovaného vztahu dvou nadaných lidí s důrazem na alkoholické a zdravotní problémy jednoho z nich - a ve finále to scénář střelí někam mezi a závěr vytouženou katarzi ani zdaleka nenabídne. Škoda, už jen hudební stránka a netuctové postavy si o zásadní biják roku hlasitě říkaly... ()

Galerie (47)

Zajímavosti (49)

  • Bradley Cooper (Jack) sa tak ponoril do hlavnej postavy, až vytvoril vlastný svet uprostred nakrúcania, ktorý musel byť tak autentický ako samotná Lady Gaga (Ally): „Svet sa s ňou musel zhodovať. Pretože ak ten svet nie je autentický a vy tu máte autentického človeka, tento nesúlad dokáže zničiť celý film. Vtedy som si uvedomil, že nemôžem len hrať toho chlapíka, ja sa musím tým chlapíkom naozaj stať. Vtedy ten film bude vyzerať ako skutočnosť“. (MFJD)
  • Lékař, který se zabývá Jackovou (Bradley Cooper) hluchotou, je skutečným Cooperovým lékařem. (Royaldell)

Související novinky

Oscarové nominace 2019

Oscarové nominace 2019

22.01.2019

Po Českých lvech tu máme konečně také nominace na 91. ročník Oscarů. Těm pro změnu vévodí osobní výpověď režiséra Alfonso Cuaróna Roma a pak kostýmní dobové drama Favoritka od Yorgose Lanthimose, oba… (více)

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

Favoritka vede seznam nominací BAFTA

10.01.2019

Nominace na britské filmové ceny jsou již od včerejška známy a do čela se dostal film, který s Velkou Británií úzce souvisí. Snímek Favoritka režiséra Yorgose Lanthimose (Humr), vyprávějící o… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama