Reklama

Reklama

Charley (Anton Yelchin) je středoškolák před maturitou, který si užívá života plnými doušky – je oblíbený a chodí s Amy (Imogen Poots), nejžádanější dívkou na škole. Vlastně je tak sebevědomý, že se dokonce posmívá i svému nejlepšímu kamarádovi Edovi (Christopher Mintz-Plasse). Problémy ale nastanou ve chvíli, kdy se do vedlejšího domu nastěhuje Jerry (Colin Farrell). Nejprve působí jako sympatický člověk. Ale něco na něm není tak docela v pořádku a nikdo jiný, ani Charleyho matka (Toni Collette) to podle všeho nevidí! Poté, co je svědkem Jerryho velice podivného chování, dospěje Charley k jednoznačnému závěru: Jerry je upír, který tu loví své oběti. Protože není schopen o tom nikoho přesvědčit, rozhodne se Charley vyhledat pomoc a rady populárního lasvegaského iluzionisty a samozvaného odborníka na upíry Petera Vincenta (David Tennant), než vezme věci do vlastních rukou, aby se monstra zbavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (11)

Trailer

Recenze (486)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Problém není ani tolik v tom, že to není komedie ani horor, ale v tom, že zase chtěl někdo ušetřit na barák. Někomu náramně inteligentnímu přistál na stole scénář k seriálu Fright Night, který by si měl utahovat z upírské tématiky a celého toho humbuku kolem. Pomalu by se rozplétaly osudy teenagerů, televizního šoumena a záhadného cizince, který se usadil na předměstí Las Vegas. Televizní zákulisí, prostředí Las Vegas a vztah k modernímu a prakticky neporazitelnému a lstivému upíru by mohl začít. Jenže tento inteligent se nakonec rozhodl v tom smyslu, že nemá cenu to dělat pořádně a do detailu, že tam vrazí jednu celebritu, která to utáhne za dvě hodiny, vše ostatní půjde na úkor honoráře dané celebrity. Výsledek se zcela povedl, tedy podle této spekulace. Vlastně za celý film nedostanete nic, co by mohlo vaší letargickou mysl vytrhnout. Čtyři až pět lekaček není přesně to, kvůli čemu by dnešní divák v kině pustil chlup. Kdyby to bylo k utřískání vtipné, dalo by se leccos odpustit, ale takhle nezbývá, než se postavit na stranu barikády těch zklamaných náročných diváků. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Naprosto vynikající hororová komedie (žánr, se kterým mají lidé nejen na csfd zvláštní problém) a remake kvalitní, že se to jen tak nevidí. Z původního filmu si bere mnoho aspektů a tu skvělou komorní atmosféru, ale přidává mnoho vlastních nápadů a děje. Tak to má být - je vidět, že jsou tvůrci fanouškem původního filmu, tak dokázali vzít tu podstatu a dobře ji modernizovat. Jinak těžko co říct víc. Je to zábavné, se skvělými herci, je to strašidelné, napínavé i vtipné... Pořádně jsem si tenhle kousek s old-school feelingem užil. (8/10) ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Príběh není tak špatný, ale čas od času je to docela nuda ale vše to trochu zachranuje herecké obsazení dnešní teen generace což znamená Mintz-Plasse, Dave Franco atd.. hudba je parádní, ale ty bojové scény, málo akce, některé až trapné dialogy a zdá se že se ani tvůrci nemohli rozhodnout jestli to je horor nebo spíš komedie není to vyvážené. Má to být hororová komedie ale není to ani tak vtipný a ani strašidelný tak co to teda hergot je? Třetí hvězda určite ža Huga 99 problems! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $30miliónovTržby USA $18,302,607Tržby Celosvetovo $41,002,607Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA $3,955,797 //počet predaných kusov 208,755║ Ničím prevratná priamočiara béčková báchorka, ktorá nemá čím prekvapiť, povrchná zábavnosť aj akcia. /35%/ ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Já mám upírské filmy hrozně rád, takže když jsem v telce náhodou narazil na tenhle, neváhal jsem. Neznám původní film z r. 1985, takže nedokážu posoudit, jak se tenhle film povedl coby remake, ale osobně se mi jednoduše líbil. Spousta fórů je skvělých, děj správně odsejpá a graduje (obzvláště v momentě, kdy upír Jerry vstoupí do otevřené ofenzivy, film najede na plné obrátky). Herci jsou výborní a v kombinaci s pěknými trikovými scénami film spolehlivě zafunguje jako správná oddychovka. Hned jsem dostal chuť pustit si originál. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně ve sklepě, kdy Jerry (Colin Farrell) mluví k Charliemu (Anton Yelchin) a Vincentovi (David Tennant), Jerry obchází sloup světla, aby jej sluneční svit nezranil. Jakmile však sloup obejde, je možné si všimnut, že Jerryho pravá ruka vrhá stín. (Illuminare)
  • Již druhý film, kde Christopher Mintz-Plasse musel skákat z výšky a poranil si nohu. Prvním takovým snímek byl Kick-Ass. (Avalon820)

Související novinky

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

Dočká se kultovní Noc hrůzy pokračování?

17.11.2020

Režisér Tom Holland (Dětská hra) pracuje na pokračování svého klasického upířího hororu Noc hrůzy z roku 1985. V tuto chvíli si jistě mnozí z vás říkají, že Noc hrůzy přeci už má jednak pokračování z… (více)

Reklama

Reklama