Reklama

Reklama

Tucker & Dale vs. Zlo

  • Česko Tucker a Dale vs. Zlo (více)
Trailer

Parta mladistvých intelektuálů podniká cestu z města. Příslib bezelstné zábavy v lůně neposkvrněné horské přírody ale nebude mít dlouhého trvání. Na samotě u lesa studentská kvítka narazí na individua podezřelého vzezření, kterým sláma čouhá nejen z bot. Žoviální burani Tucker a Dale si přitom též chtějí pouze užít volný čas: dát do kupy starou chatu, postavit kadibudku, ulovit pár ryb, a naopak vypít větší než menší množství piv. Bude však stačit jediné nedorozumění a požár bude na střeše, nejedna končetina se uřeže, drtička na dřevo vytryskne v krvavé sprše a konec bude jedné mládeže… Přímočará, ale zábavná parodie, získala mezinárodní renomé na řadě festivalů (SXSW, Fantasia, Sundance), českému publiku byla představena při příležitosti 45. ročníku MFF Karlovy Vary (2010). Kanadsko-americký snímek udělá radost především znalcům žánrové kinematografie. Tucker & Dale vs. Zlo se nápaditě strefuje do spousty hororových klišé z oblasti slasheru („vyvražďovaček“) a hixploitation (či hick flicks – filmy o křupanech). Na jednu stranu film přehnaně zvýrazňuje ustálené motivy (mj. hrozivé „Jiné“ v podobě zanedbaných vidláků), na stranu druhou komediální horor výsměšně napodobuje scény z ikonických děl (namátkou: Sežráni zaživa, Texaský masakr motorovou pilou, Predátor, Smrtelné zlo, Pátek třináctého, Fargo či Záhada Blair Witch), aby posléze vše obrátil na ruby a nastavil zrcadlo nám samým, když vyprávění šibalsky podřízne větev pod stereotypním rozdělením: kultivované město versus nebezpečný venkov. (Česká televize)

(více)

Recenze (812)

TheTrox 

všechny recenze uživatele

Skvělý nápad to jsem od kanadské produkce nečekal. Nápad je originální a nečekaný, přesto jsou zde značné a velmi viditelné nedostatky, herci a kamera, to je velký trn v oku.Celkové hodnocení: 65% ()

joudas 

všechny recenze uživatele

Jak horory zrovna dvakrát nemusím, tak tenhle snímek, který si bere na paškál všechny hororové vyvražďovačky, mě zaujal už svým prvním trailerem. A jak že dopadl film samotný? Rozhodně nezklamal, protože jsem se po celou dobu bavil královsky a několikrát se i od srdce zasmál. Tucker s Dalem jsou holt neuvěřitelní smolaři a nechtěl bych se octnout v jejich kůži. Pouze škoda, že většina vtipných scén je již obsažena ve zmíněném traileru a že druhá půlka filmu už znatelně ztrácí dech. Výjimečně zde musím zmínit i dabing. Z toho mála, co jsem měl to „štěstí“ slyšet, usuzuji, že je dost hrozný a doporučuji se mu raději vyhnout. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Originální parodie hixploitation hororů, která ale bohužel staví pouze na jednom nápadu (prohodit role lovce a oběti), a tak je i těch 90 minut trochu moc. Je to škoda, protože je tam vidět ten nevyužitý potenciál, ale stejně je to zábava, 3.5*. ()

Vláža 

všechny recenze uživatele

První polovina filmu je na 100%, dlouho jsem se tak nezasmál jako u scény s motorovou pilou, ale od půlky to ztrácí tempo a je to trošku nuda. Ale i tak výbornách 60% ()

Heffleyka 

všechny recenze uživatele

Taková pitomoučká oddechovka, u které jsem se ale nemohla přestat smát :D Zkrátka dobrá parodie na horory obecně, je to tak pitomé, až je to dobré :D "Studentii!" ()

Saur.us 

všechny recenze uživatele

Velká parodie na redneck slashers, do poloviny celkem zábavná, pak bohužel stále upadající a upadající až do samého nudného vyvrcholení s romantickou vložkou. Jako oddechová a záměrně hloupá komedie ale funguje celkem dobře. ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vlastně vysvětluje všechny ty horrory. Tedy tím myslím, že to asi bylo vždy jen nějaké nedorozumění. ;-) Ne teď vážně. Originální nápad, moc jsem se u toho nasmál. Výborný casting, lokace i kostýmy. Škoda jen toho slabšího konce, kdy to mohlo nějak vygradovat. ()

rusty09 

všechny recenze uživatele

Ty části, který mají být komický jsou komicky jen z části a ty části co mají být hororové jsou nahovno. Neřikám, že je to špatnej film, někomu se to může líbit, ale mám 100x radši pravej horor, než tohle. I když ty dva hlavní hrdinové jsou celkem fajn a dost film táhnout tak to stejně neni nic víc, než klasickej průměr/podprůměr. ()

mladas16 

všechny recenze uživatele

Víc nadhodnocenou komedii bych na ČSFD těžko hledal. Radši jsem to vypnul ještě před koncem, protože jsem ani nechtěl vědět jak ta blbost dopadne. Prvotřídní trapnohumor ()

Kick077 

všechny recenze uživatele

Taková komedie opravdu na hraně. Určitě se najdou i zastánci, i odpůrci morbidního humoru v příběhu. Ve mně to občas zanechávalo takový rozporuplný dojem, jestli se smát, nebo uklidňovat žaludek. Ve výsledku ale jde o docela povedenou komedii, kde je všechno vyhnáno do absurdních situací a minimálně se nedá odepřít originalita příběhu. Kombinace dvou hlavních postav sice nebyla nějak zvlášť objevná, ale do takových filmů sedí a Tucker s Dalem hráli své role dost věrohodně a přirozeně. ()

spoonman 

všechny recenze uživatele

typický příklad toho, jak je důležité spolu mluvit, než někomu rozseknete hlavu sekyrou - mistakes, mistakes, mistakes ()

Pidzey 

všechny recenze uživatele

Masakr motorovou pilou naruby. Výborná parodie na vyvražďovačky se sympatickou, solidně hrající hlavní dvojicí „vidláků“ a partou obstojně hrajících studentů v čele s nádhernou Katrinou Bowder (občas vzhledem připomínající Jennifer Lawrence). Film má několik dobrých nápadů a narážek. Nejsem fanda vyvražďovaček, ale tohle bylo něco úplně jiného. Dobrá odreagovačka, založená na předsudcích, nepochopení a necháním se zmanipulovat jedním blbcem. Bavil jsem se. ()

Wargoo 

všechny recenze uživatele

Sympatická dvojica vydlákov, ktorým bola do vienka nadelená pekná hromádka nešťastia v podaní pár vysokoškolských študentov ma nenadchla tak, ako som podľa tu uvedených hodnotení čakal... Ale tak, 100 ľudí 100 chutí. Scenár - zo začiatku zábavný, a bolo vidieť že sa snažil pán autor, ale ku koncu chlapec asi zaspával, alebo sa niekam ponáhľal a tak to nedokončil tak, ako by si inak v celku solídny film zaslúžil. Pre mňa ďalší zabudákov... Škoda. Vyzeralo to byť slušne zábavné... 2** a 38,022% ()

Elbarto08 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem nějakou né úplně hotovou verzi - nedodělané triky, bez titulků, sem tam popisek co se má v postprodukci přidat. Každopádně dojem filmu mi to nezkazilo, spíš jsem se konečně dozvěděl, jak to něktří filmaři dělají. Bylo to pěkné, něco jako ,,Řada krvavých náhod" ()

Reklama

Reklama