Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mary se svým synem Fergalem jsou celý život na útěku, přesouvají se z města do města a nemají žádné přátele. Ovšem jak Fergal stále dospívá, začíná si uvědomovat, že mu život proplouvá mezi prsty. U dalšího z mnoha jeho domovů se setkává s překrásnou dívkou, do které se ihned zamiluje. Má Fergal šanci na lásku před jeho matkou, která se svými přehnanými pravidly snaží ochránit jeho život před hrozbou jejich pronásledovatele? (PetriK12)

(více)

Recenze (22)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Po edinburghském Chánově se nocí plíží nějaký obří latexový gadžo a žere romské krasavice, vracející se z celonoční dřiny (doslovný úzus). Matka Čonková a její syn Milan se skrývají ve svém holobytě před horlivou sociální pracovnicí. Ta je ale jejich nejmenší problém! Dá se totiž v pohodě poslat do piče nějakou peprnou kletbou. Daleko horší je, že jim je v patách starý Čonka, který má fungl novou bomba kerku a nikdo ho jen tak neprokleje! Aby je našel, sem tam vytáhne ptáka, píchne do něj nožem a hned ví, kde jsou! Mezitím Milan začne šukat Eržiku. Eržika není žádná kurva, Milana opravdu miluje. Sice i Deža, Fera a bráchu Romana, ale Milanovi to nevadí! Matka Čonková má strach, sem tam si proto pořeže kozy a kreslí na zeď ufony, aby je starý Čonka nevyslídil. Ten má ale ptáka, a tak se blíží. A gumový Hulk pořád žere romské krasavice. *** Tvůrci děkují supermarketu SONY za dobrovolné vydání kamerové techniky a British Railways, jejichž zbůhdarma na dešti rezivějící kolejnice zdvojnásobily obrat majitele místní sběrny a zaplatily ty dokonalé speciální efekty! Jen díky nim mohl vzniknout první, scénaristicky dokonalý římský horor na světě, který se kupodivu netýká odpírání sociálních dávek rasistickým establishmentem. Škoda, že už Anglie nepřijímá, věděl bych o vynikajícím, talentovaném komparzu pro dvojku! ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Låt den rätte komma in se staršími hrdiny, v prostředí ošklivého skotského sídliště a s o něco méně talentovaným režisérem za kamerou. Ale určitě se na to dá koukat. Outcast disponuje dosti zvláštní atmosférou, děj se nehne z městského prostředí, neustálé snímání zašlé sídlištní architektury úspěšně vyvolává představy temných městských legend (každé zákoutí může mít svojí příšeru). Ať už je ten film jakýkoli (v několika momentech třeba nepříliš přesvědčivý), zcela jistě není sterilní - a to se v dnešní době musí ocenit. Je to takové špinavé, civilní, pochmurné. A jako bonus je tam pár divných keltských rituálů. Osobně jsem dostal víc, než jsem čekal, takže spokojenost. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Atmosféra brilantná, prostredie sídliska dokonalé, kamera slušná a autentická, vizuálne efekty zaujímavé, herci sympatickí, námet vynikajúci, originálny a nevšedný. Zatiaľ jeden z najlepších nízkorozpočtových! hororov, aké som tento rok videl (a nie len tento rok). ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Silná psycho / horror / dráma tématicky napnutá do keltskej mytológie - okult nasadený medzi namokvané a do šeda vyfarbené paneláky , podaný spoľahlivým írskym vetrom , ktorý premasíruje buľvy do červena...rozdrvená kamera snímku sadla , cast na výbornú...depka detto... proste paráda - DVD Pre-order zaručený ! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Fergal je neustále so svojou matkou na úteku, nakoľko sa ho snaží ochrániť pred jeho otcom. Potom ako spozná mladú, krásnu susedku, túži po normálnom živote. To však v jeho prípade nie je úplne možné. Skutočnosť Fergalovho života je omnoho temnejšia ako sa na prvý pohľad zdá. Hm, Rómeo a Júlia tak trošku z iného súdka. Nápadité dielo, ktoré ma zaujalo viac ako som si zrejme na prvý pohľad pripúšťal - 60 %. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Outcast ako špinavšia, industrálnejšia a vlkodlačia verzia Let the Right One In / Let Me In s dávkou šamanstva, bez akejkoľvek poetiky či čo i len trochu výraznejšej scénky, ponúka iba tuctové spracovanie v rámci nevýraznej hororovej produkcii bez schopnosti tvorcov niečím poriadnym zaujať. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Lovec, čarodějnice, tak trochu vlkodlačí motiv a zakázaná láska. Špinavý příběh matky a syna na útěku, kdy divák možná úplně neví, komu fandit, nebo jestli vůbec někomu, ale přesto o napětí není nouze. Některé scény mají tajemně mrazivý náboj - pronásledování pomocí ptačích obětí, souboj myslí nebo závěrečný střet, nechybí krev a střeva ven. Kromě matky asi jen divák chápe, že vztah Fergala a Petronelly nemá šanci. Čarování a magie jsou tady příjemným zpestřením. Paneláky při západu slunce zachycené poněkud běsnou kamerou připomněly Chytilové Panelstory... ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nudná hororová love story s vlkodlačím námětem. Slabota po všech stránkách. Jedna hvězda za film a druhá za fešnou Petronellu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Lysa Arryn bydlí v rozpadlym pavlačovym bytě, je divná a čaruje. A má syna, kterej by nechtěl bejt divnej, ale nějak mu to nejde. A pak je tu chlap, kupodivu divnej, a ten se snaží za pomocí kérky a vykuchanejch holubů oba dva najít a zlikvidovat. A po sídláku se plazí něcodlak a živí se vším, co mu padne pod tlapu. Narazíte tu i na prokletou pani ze sociálky. Vypadá to jako strašná hovadina a taky to hovadina je, ale mě to docela bavilo. Snad je to tou atmosférou zanedbanýho skotskýho sídliště, snahou, kterou nezabrzdil ani nízkej rozpočet nebo i přítomností docela známejch tváří. Vlastně je jen škoda, že za kamerou neseděl někdo šikovnější, ale i tak jsem příjemně překvapenej.60% ()

Freemind 

všechny recenze uživatele

Do určitého okamžiku je to vcelku slušně maskované céčko, všechno se ale provalí, když se na obrazovce objeví první gumové masky a komické zvláštní efekty. Věřím, že si s tím tvůrci užili spoustu legrace, ale nic víc, než amatérskou videotvorbu se jim vypotit nepodařilo. Nechápu, který distributor měl tu drzost srovnávat tuto frašku se střídmým a vkusným "Ať vejde ten pravý" (myslím tím samozřejmě skandinávský originál). ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

To se tam fakt musej svlíkat všechny hlavní postavy kromě té holky která za to jediná stojí? No nic tak k ději : Petrolejka se zamiluje do mladšího bráchy Hulka a nikdo jim to nepřeje. Chlapík co píchá ptáky svádí magické souboje se svou EX která se řeže do prsou (nechápu jak jim to spolu nemohlo klapat) a to vše se děje na dost ponurém sídlišti kde by se bál chodit v noci sám snad i Candyman. Filmek není vyloženě špatnej ale mohlo to být podle mého o dost lepší potenciál tam byl a nízkej rozpočet nevadil (i toho Hulka člověk bral) . Bohužel ale jsem nebyl napnutej jak šňůra na prádlo a ani mi po zádech nejezdil mráz. Vlastně mi bylo úplně jedno jak to dopadne. Jednou stačilo (stejně jako sex Petrolejky s Hulkem). ()

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Nie úplne zlé, avšak, keď som sa po dopozeraní nad filmom zamýšľal, prišlo mi to ako keby akési nedopovedané, zmetené a prchavé. A to aj napriek slušnej " špinavej" sídliskovej atmosfére. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dospívající Fergal se svojí matkou Mary je celý život na útěku před svým otcem. Nyní ale jeho matka rozhodla, že je čas přestat utíkat a usadit se. I přesto nelibě nese, že se Fergal začne sbližovat se stejně starými obyvateli sousedství, a hlavně s mladou Petronellou. Jen Mary totiž ví, jaké prokletí si Fergal s sebou celý život nese, a proč se jej snaží jeho otec zabít ... Tak nevím - film jsem sice dokoukal, ale že bych z něj byl nějak unešený, tak to teda vopravdu ne. Nejlíp to asi vystihuje verbalův komentář, protože při jeho čtení jsem neustále pokyvoval, páč přesně tak to je. Sice se sem tam ve filmu objevují zajímavé scény, ale ty jsou vzápětí naprosto setřeny debilitou scén ostatních - a vrchol tomu nandá opravdu originální (heh) a nepředvídatelný (heh2) konec. Dvě hvězdičky za délku sukýnky představitelky Petronelly, a kromě jejích nohou není na filmu nic, proč bych se na něj měl kdokoliv dívat.. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Zvláštní, pochmurný, syrový, mysteriózní...nevšední to zážitek v současné hororové tvorbě. Je z toho cítit ten jiný evropský duch a to je velmi pozitivní! Herci jsou taky fajn, zejména matka je super. Těžko hledám větší chybu. Perlička na dně, která zaslouží velkou pochvalu. 71%. Výborný komentář: Šakalík ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle je dobréé! To sídlištní prostředí nejmenovaného irského města se báječně hodí k dokreslení výborné atmosféry, kterou film má, přestože se v žádném případě nejedná o nějakou akční pecku s hromadou mrtvých a potoky krve. Místo toho se divákovi pomalu odvypráví lehce hororový příběh s prvky magie a troškou té romantiky, která v tomto případě ale není na škodu, protože Petronela, do které se nám zakouká hlavní hrdina, je velmi koukatelná. Jinak těch strašidelných momentů tam pravda tolik není, ale řekl bych, že to zase tolik nevadí, protože i takto komorněji podaný příběh dokáže zaujmout. Takovou třešničkou na filmovém dortu je kouzelný irský přízvuk snad celého hereckého ansámblu, kterému se moc příjemně naslouchá, a proto se tenhle film rozhodně musí vidět v originálním znění (smrt dabingu!). ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Momentálnych 45 % percent je pre tento snímok možno trochu primálo, aj keď sa samozrejme nejedná o žiadne veľdielo. Outcast je jeden priemerný britský horor, akých je kopa. Na môj vkus však má v sebe niečo, vďaka čomu ho nemôžem úplne a jednoznačne odsúdiť. Určité scény sa mi naozaj veľmi páčili a mal som pri nich príjemný pocit z dobre odvedenej filmarčiny. Prostredie sídliska je priam stvorené na takýto druh filmu. Všetko je škaredé, šedé, chladné a nepriateľské. Pre mňa miesto, kde by som rozhodne žiť nechcel. Škoda len, že pozitív je o niečo menej ako nudných, trápnych či zbytočne naťahovaných scén. Rozhodne od Outcast veľa nečakajte, lebo budete sklamaní. Ale jednoznačne sa jedná o celkom slušný horor s nie až tak neoriginálnou tematikou a neobjasnenou pointou... 55 %! ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Po sídlišti běhá bubák, potetovaní Čáryfuci a místo používáni navigace se tady hromadně vybíjí ptactvo :)...Zhovadilost... ()

helraiser 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem od tohoto filmu nic a dostal jsem celkem slušnou podívanou z jednoho špinavého sídliště. Po shlédnutí jsem byl na rozpacích jak k tomuto filmu přistupovat, ale na konec jsem byl spíše spokojenej i když svímouchy to mělo. Atmosféra byla víceméně opravdu přijemná, sem tam nějaký keltský rytuálek tomu dodal tu pravou šťávu, ale co mě trochu zklamalo tak bylo ztvárnění příšery z tou si mohli tvůrci dát více záležet a hodnotil bych o hvězdičku víš. Celkově se jedná o slušnou podivanou která má své kouzlo a která by neměla nikoho urazit. Já byl rozhodně spokojenej a nebudu mít problém s tím si to ještě někdy pustit. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé a laciné efekty (škoda!), ale slušně hrající neznámí herci a celkem slušnej film.... Variace na "Let me in", s dospělejšími herci, ale "Let me in" je jednoznačně mnohem, mnohem lepší... Tohle se ale jednou taky dá... ()

Reklama

Reklama