Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cyril, Bruno a Aneta jsou sourozenci ve středním věku. Když byli Aneta s Brunem ještě malé děti, jejich rodiče se zabili při autonehodě a nejstarší Cyril se o ně postaral. Tato skutečnost vytvořila mezi nimi silné pouto. Cyril je soudce, který v tom takzvaně umí chodit. Má přátele mezi politiky, je bohatý a korupce je jen slovo. Aneta je svobodná televizní reportérka, která je právě zamilovaná do svého nového přítele Alana, a protože má skoro naivní představu o tom, jak by svět měl fungovat, nelíbí se jí jak Cyril zneužívá svého postavení. Bruno, naopak, je poněkud zakřiknutý. Jako jediný z nich žije v manželství a vychovává pubertální dceru. Ve volných chvílích sleduje na internetu striptýzovou tanečnici Tali. Sourozenci každoročně společně jezdí na hory. Ani letos tomu nebude jinak, ale přeci jen něco jinak je. Bruno se nedávno dozvěděl, že trpí nevyléčitelnou chorobou a moc života už mu nezbývá. Cyril se tedy rozhodne jejich každoroční výlet pojmout trochu jinak. Má to být něco jako dárek na rozloučenou pro umírajícího Bruna. Cyril se rozhodne, že pojedou do nejluxusnějšího hotelu v Tatrách a jako bonus pro Bruna zaplatí i striptérku Tali a doufá, že si to s ní bratr užije. Nesmělý Bruno z toho evidentně není ve své kůži, ale Cyrilovi se neodporuje. To vědí všichni tři. I když to Cyril asi myslí dobře, jeho povýšené chování sourozenci těžko snáší. Bruno se nedokáže chovat podle Cyrilových představ, a tak se Cyril jednoduše rozhodne, že si Tali nechá pro sebe. Nakonec si ji vlastně zaplatil, takže co by řešil. Tali to není proti mysli. Je jí vlastně jedno, kdo jí dopomůže k životu, jaký si představovala. Po telefonu se rozchází se svým přítelem Reném, který s Cyrilem tento obchod uzavřel. René si to však nechce nechat líbit a rozhodne se, že dá Cyrilovi za vyučenou. Dokonce ho chce zastřelit... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (773)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Špatný film za jednu a půl hvězdy zaokrouhlené dolů. Není to ovšem vina režiséra, ale scénáristy. Nezajímavé a nesympatické postavy plácají nesmysly, chovají se buď jako hloupí idioti nebo hloupí rádoby drsňáci... A to je celé. Ta hvězda patří Táně Pauhofové (a může za ni hlavně můj prachsprostý chtíč), zbytek Tomáši Bařinovi a hudbě. Jinak zklamání. Počkat, počkat... Zklamání? Něco, od čeho jsem nic nečekal, by mě snad ani zklamat nemělo, ne? A přece! ()

dex2man 

všechny recenze uživatele

Donutilovi sedí role namyšleného a arogantního státního zástupce jako ušitá a snaží se pobavit co to jde. Bohužel mu v tom kromě "čur-ka" a Vladyky hazejícího psí oči,nikdo nepomáhá a tak je těch pár vtipných scének utopených v moři nudných a zbytečných.Ke konci se nám film přiklání spíš k dramatické lince (Vladykovo umírání) a snaží se zřejmě vyvolat nějaké emoce.. v mém případě marně.Přijde mi, jako by se řežiser nemohl rozhodnout,co chce vlastně natočit a která rovina má udržovat divákovu pozornost, takže se to ve výsledku nedaří ani jedné.Škoda:-( ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Román pro muže aneb Levná čokoláda z Lidlu, provenience: Vyrobeno v EU. Zamlsá si na ní úplně každý díky cenové dostupnosti, pokud tedy mlsáte hnědej a nezdravej cukr. Pokud ne, jistě si uděláte radost třeba 80% kvalitní hořkou čokoládou, která vám nezpůsobí obezitu třetího stupně, ani na vás nesešle cukrovku (teda, řídíte-li se střídmostí ve stravování). Já vím, neměl jsem lézt do tohoto příslovečného filmového Lidlu a nakupovat tu laciné šmejdy, ale stalo se. Hvězdička za..... za co vlastně? Ach ano, za Táňu. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Přímo při sledování mi ten film nepřišel zas tak špatný. Problém ovšem nastal bezprostředně po shlédnutí - prostě dokonale vyšuměl a mě z něj nezůstal v hlavě jediný pocit. Bařina mě zklamal, po výtečných prvních Bobulích jsem očekával, že udělá další progres, ale stal se pravý opak. Román pro muže je ukázkový příklad suše zrežírovaného filmu, téměř bez jediného nápadu nebo pokusu oživit už tak chudý příběh. Několik dějových linií zůstalo podivně nerozvinuto, nebo byly úplně stupidní - viz. scéna s pistolí a melounem - to mělo být vtipné, překvapivé? Co se týče herců, Donutil na mě působil jaksi nepřirozeně a Vladyka je prostě Vladyka. Co naplat, ještě že je tu dvojka Budař a Pauhofová. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vtipná a dobře napsaná i obsazená komedie z prostředí "tvrdé reality" dnešní zprofanované společnosti. Donutil mě pákrát Donutil se křečovitě zasmát..ne vážně..pobavila jsem se. Konečně zase s lehkostí nadnesená pozitivní vlaštovka mezi obvyklou sračkoidní brakovou produkcí v českých prdelovicích po tzv. revoluci. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (14)

  • Na začátku filmu se z úst Cyrila (Miroslav Donutil) dozvídáme, že na Šumavě se už lyžuje, což znamená, že je začátek zimy. Při vyzvedávání Tali (Tatiana Pauhofová) při cestě do Tater je však v trávě před barem možné vidět rozkvetlé pampelišky, které na začátku zimy nerostou. (chicotomas)
  • Výlet ve filmu se odehrává v Tatrách místo Dolomit, jak je tomu v knize. Tatry byly zvoleny proto, že jsou levnější. (zdeny99)
  • Při natáčení komedie Román pro ženy naléhal Miroslav Donutil na spisovatele Michala Viewegha, aby napsal pokračování, v němž by se jeho tehdejší postava posunula do centra děje. Místo toho však Viewegh vytvořil nový příběh a postavu Cyrila psal ve scénáři Románu pro muže přímo pro M. Donutila. (Hismael)

Reklama

Reklama